To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Καλησπέρα, αυτο το τροφοδοτικό
http://www.ikea.gr/fotismos/labtire...esouar/fortistis-usb-me-3-thyres-52885/78028/
,με αυτά τα χαρακτηρηστικά
3 USB ports,
Voltage USB ports: 5Vdc,
Current USB ports in total: Max. 3400mA,
Current per USB port: Max. 2400mA.

κάνει για το Rpi2?

δεν θα το ρισκαρα με τιποτα μετα απο οτι επαθα. Αγορασα αυτο http://www.amazon.com/Anker-PowerPort-Charging-Multi-Port-Charger/dp/B00VH8ZW02/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1447364402&sr=8-1-spons&keywords=anker+charger&psc=1 που υποτιθεται οτι ειναι 2Α και σχεδον συνεχεια το πι2 εβγαζε το γνωστο κουτακι "ουρανιο τοξο". Τελικα το ανκερ πηρε θεση πανω στο κομοδινο οπου λειτουργει απλα σαν φορτιστης.

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και ειχα βάλει ένα φορτιστή που υποτίθεται έδινε 2.4Α, αλλά το τετραγωνάκι ήταν σχεδόν συνέχεια στην οθόνη. Τελικά έβαλα ένα φορτιστή απο ενα ταμπλετ samsung της κόρης μου κι ένα καλώδιο χοντρό απο blackberry και τώρα όλα είναι μια χαρά, ενώ το πι είναι στη ρύθμιση modest του χρονισμού. Για μένα πιο σημαντικό από το φορτιστή είναι το πάχος (AWG) και το μήκος του καλωδίου, αλλά όσο κι αν έψαξα δε βρήκα κάτι καλό στα εδώ μαγαζιά - ευτυχώς ξέθαψα το καλώδιο του bberry και ησύχασα.

Έχει το eshop έναν που βγάζει 3.1 α υποτίθεται και μοιάζει με τον anker. Αν ενδιαφέρεται να τον δοκιμάσει κανένας φίλος και μας λεει

Αν εννοείς αυτό http://www.e-shop.gr/maxxter-act-u4ac-01-4-port-usb-charger-31a-15w-white-p-TEL.025033 το έχω παραγγείλει μαζί με το pi2 (το....τρίτο μου) απ το προηγούμεο Σάββατο.
Αν και πάντα μου ρχονται άμεσα στο κατάστημα, επειδή δεν είχε καμιά απ τις θήκες που ήθελα διαθέσιμη, αυτό έχει πάει την παραγγελία πίσω (λογικά απο Δευτέρα ελπίζω να ρθουν)
Στον συγκεκριμένο δεν γνωρίζω πόσο είναι ανα θύρα και δεν βρήκα τίποτα σχετικό οπότε πήρα το ρίσκο.. Οπότε αν μιλάς για αυτόν, όταν έρθει και το δοκιμάσω θα ενημερώσω :)

Αυτό ακριβώς εννοούσα! Περιμένω τις εντυπώσεις σου

Απάντηση: Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και ειχα βάλει ένα φορτιστή που υποτίθεται έδινε 2.4Α, αλλά το τετραγωνάκι ήταν σχεδόν συνέχεια στην οθόνη. Τελικά έβαλα ένα φορτιστή απο ενα ταμπλετ samsung της κόρης μου κι ένα καλώδιο χοντρό απο blackberry και τώρα όλα είναι μια χαρά, ενώ το πι είναι στη ρύθμιση modest του χρονισμού. Για μένα πιο σημαντικό από το φορτιστή είναι το πάχος (AWG) και το μήκος του καλωδίου, αλλά όσο κι αν έψαξα δε βρήκα κάτι καλό στα εδώ μαγαζιά - ευτυχώς ξέθαψα το καλώδιο του bberry και ησύχασα.
Όπως πολύ σωστά λέει ο Σπύρος, δώστε προσοχή στο καλώδιο. Όσο αυξάνονται τα αμπέρ, μεγαλώνει ή σημασία του καλού καλωδίου.

Το ρωτάω μιας και έχω 2 απ αυτά (και μάλιστα με on-off κουμπί) τσιμπώντας τα απο ebay (κανά 5 άρι ευρώ έκαστο) και μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα. Προτείνονται;)

Λινκ εδώ για όποιον ενδιαφέρεται http://www.ebay.com/itm/262028882342

Έχει βάλει κανένας το Openelec 6.0.0 που βγήκε στην αρχή του μήνα; Γιατί έχω την εντύπωση ότι σέρνεται αρκετά σε σχέση με το 5.0.8, ειδικά στην πλοήγηση κατά τη διάρκεια ταινίας; Και ότι φαίνεται να χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη στο Pi2;

Έχει βάλει κανένας το Openelec 6.0.0 που βγήκε στην αρχή του μήνα; Γιατί έχω την εντύπωση ότι σέρνεται αρκετά σε σχέση με το 5.0.8, ειδικά στην πλοήγηση κατά τη διάρκεια ταινίας; Και ότι φαίνεται να χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη στο Pi2;

Το έχω βάλει εδώ και μια εβδομάδα και δεν έχω παρατήρησή κανένα πρόβλημα.

Αυτό ακριβώς εννοούσα! Περιμένω τις εντυπώσεις σου

Το παρέλαβα σήμερα απόγευμα μαζί με το pi2 και τα έστησα πριν καμιά ώρα και τα πάντα είναι άψογα.

Παραθέτω μια εικόνα απ τον φορτιστή που αν την είχαν στο site θα είχαν λύσει πολλές απορίες

https://drive.google.com/file/d/0B0Y8lSxVBLWhU2h1ZnJvQVJiRGc/view?usp=sharing

Εδώ βλέπουμε πως οι 2 πάνω θύρες δίνουν 2.1Α και οι 2 κάτω δίνουν 1Α.
Φαντάζομαι πως μιλάμε για την κάθε θύρα ξεχωριστά και όχι για ζεύγη και αν κρίνω απ το ότι έβαλα να παίξει κάτι βαρύ (interstellar 20gb) μέσω δικτύου και ταυτόχρονα να τραβάει info για όλα τα αρχεία χωρίς το παραμικρό θέμα, μάλλον όλα είναι μια χαρά (τουλάχιστον δεν είδα την παραμικρή διαφορά απ το pipo) :)

Υ.Γ άψογη και όμορφη και η "official" θηκούλα που πήρα http://www.e-shop.gr/raspberry-pi-b-2-red-white-case-p-PER.815916 έστω και αν έχει λίγο τσιμπημένη τιμή (την πήρα γιατί η άλλη που περίμενα είχε περάσει μια βδομάδα και μου είχε πάει πίσω όλη την παραγγελία)

Μπορείς να βάλεις κάτι ακόμα ελαφρύ επάνω; Πχ εγώ θα ήθελα να βάλω chrome cast. Χωρίς βεβαίως να επηρεαστεί το pi

Μπορείς να βάλεις κάτι ακόμα ελαφρύ επάνω; Πχ εγώ θα ήθελα να βάλω chrome cast. Χωρίς βεβαίως να επηρεαστεί το pi

Δεν ξέρω τι εννοείς ελαφρύ.. πάντως εγώ δεν είχα κενές τις usb αλλά είχα και το logitech k400 πάνω με το οποίο το χειριζόμουν όσο έπαιζε ταινία.. δεν φαίνεται να χει πρόβλημα ρεύματος με αυτό το τροφοδοτικό (τώρα αν όντως βγάζει 2.1Α στις πάνω θύρες ή λιγότερο.. δεν ξέρω πρέπει να μετρήσω)

Τι μας νοιάζει πόσο βγάζει, τετραγωνακι μην εμφανίζεται και είμαστε κομπλε! :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα. Αξίζει τον κόπο να μεταβώ σε apple tv2?

Apple tv2 λες επειδη δεχεται jailbreak και να βαλεις kodi πανω ετσι;

Εξαρταται. Εχεις και καμμια αλλη συσκευη apple που θα σε ενδιεφερε να κανεις cast στην τηλεοραση μεσω του apple tv; Εκει ισως να ειχε ενδιαφερον. Αλλα αν οχι, να πας σε μια πλατφορμα νεκρη (2 γενιες πισω) που δεν σου βγαζει καν 1080p / DTS και να την πληρωσεις κιολας; Αν εχεις βρει απο κανεναν φιλο και τη "σκοτωνει" παρτην για το χαβαλε σου. Τα apple tv ειναι "δυσκολα" προϊοντα για την ελληνικη (για να μην πω ευρωπαικη) αγορα. Πωλουν στην αμερικη λογω 1) streaming services (amazon, netflix κτλπ), 2) plex client και 3) κανουν cast απο apple συσκευες. Στην ελλαδα το 1. γινεται αλλα με ενα σωρο κολπα (δες το νημα για netflix @ apple tv4) για να δεις πως. Τελος αν εχεις αξιοπρεπες ηχοσυστημα με av receiver, ξεχνας το DTS, μιας και βγαζει εως dolby digital.

Το ταπεινο μας rpi2 δεν εχει κανεναν απο αυτους τους περιορισμους και το κανεις ο,τι θελεις. Προσωπικα αν μετακινουμουν απο rpi2 σε αλλη συσκευη μαλλον προς κανενα nuc θα πηγαινα, ωστε να εχω dts-hd. Εχω και ενα chromecast για να "πεταω" multimedia απο το κινητο στην τηλεοραση (εχω android).

To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Με ενδιαφέρει μόνο το δικάναλο στον ήχο. Μόνο μουσική. ...και ταινίες από Genesis.
Θέλω κάτι λίγο πιο γρήγορο στο μενού πιο σταθερό και με τηλεκοντρόλ.

Last edited:

Το ταπεινο μας rpi2 δεν εχει κανεναν απο αυτους τους περιορισμους και το κανεις ο,τι θελεις. Προσωπικα αν μετακινουμουν απο rpi2 σε αλλη συσκευη μαλλον προς κανενα nuc θα πηγαινα, ωστε να εχω dts-hd. Εχω και ενα chromecast για να "πεταω" multimedia απο το κινητο στην τηλεοραση (εχω android).

Εγώ πάλι που έκανα το ανάποδο (έδωσα το Nuc δώρο στον πεθερό, πήρα ένα Pi2 πρόχειρα για το σαλόνι και τώρα κατέληξα να χω 3) σου λέω.. αν δεν σε ενδιαφέρουν τα windows και το 3d blu ray iso μέσα από κάνα power dvd (σιγά σιγά θα ρθει και στο Pi2.. ήδη ήρθε το MVC 3D στα MKV) τότε Pi2 και μόνο :) Και το DTS-HD εφόσον πλέον στις νέες εκδόσεις του KODI κάνει decoding κατευθείαν το pi2 το έχεις στην πράξη μια χαρά (εκτός αν μας ενδιαφέρει η ένδειξη στον ενισχυτή) :)

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Μόνο εμένα με ενοχλεί το pi?
Δεν σας ενοχλεί η καθυστέρηση στο μενού, δεν σας ενοχλεί που δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου για να συνδέσετε τον ενισχυτή; Δεν σας ενοχλεί να το χειρίζεστε από το κινητό;