To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Με ενδιαφέρει μόνο το δικάναλο στον ήχο. Μόνο μουσική. ...και ταινίες από Genesis.
Θέλω κάτι λίγο πιο γρήγορο στο μενού πιο σταθερό και με τηλεκοντρόλ.

Πόσο πιο γρήγορο στο μενού απ το Pi2? σου φάνηκε αργό?!? Επίσης τηλεκοντρόλ.... CEC και έχεις το τηλεκοντρόλ της tv στις περισσότερες τηλεοράσεις και ρυθμίζεις και τα κουμπιά που θες με plugins (SONY παίζουν Α-Ψ-Ο-Γ-Α, LG μια του 2011 που έχω, παίζει ΟΚ αλλά κάποια κουμπιά που θα έπρεπε να τα δίνει στην συσκευή CEC τα κρατάει για την tv πχ το info οπότε δεν βολεύει τόσο)
Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει CEC η τηλεόραση, δοκιμασμένα (στο σαλόνι που έχω LG και δεν βολεύει το CEC για 2-3 κουμπάκια έτσι το χω) ένα usb IR ματάκι του σωρού είναι ΑΠΟΛΥΤΑ συμβατό με το Pi2 και παίζει μετά κάθε windows remote ή κάθε harmony. Δεν βλέπω τι προσφέρει το apple tv για να αξίζει ο κόπος.

Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Δεν λέω για το Apple TV. Ψάχνω να βρω κάτι καλύτερο χωρίς ανεμιστήρα και με ψηφιακή έξοδο ήχου.
Εγω ένα μάτι που πήρα δεν λειτουργεί. Μετά πήρα Bluetooth ποντίκι πάλι δεν λειτουργεί.

Το πρώτο μάτι που βρήκα έριξα πάνω (παμπάλαιο απο ένα παλιό pc) και παίζει μια χαρά και με ένα Xbox 360 remote που είχα και με το harmony μου.
Όπως παίζουν και (συγκεκριμένες φαντάζομαι) καρτούλες ήχου κτλ για ότι θέλει κάποιος υπάρχει λύση..
ΠΧ https://www.hifiberry.com/

Τώρα fanless συστήματα για όποιον θέλει το κάτι παραπάνω φυσικά υπάρχουν (πχ Pipo X7 που είναι άψογο) αλλά και πάλι κάτι θα λείπει.. το remote (πάλι μάτι δηλαδή), η έξοδος ήχου (πάλι καρτούλα ήχου με σίγουρα περισσότερες επιλογές εδώ).
Αν δεν μας κάνει ούτε ένα Pipo ή παρόμοιο τότε μετά μιλάμε για πανάκριβα nuc 3-4πλάσιας τιμής που δεν βρίσκω κανένα μα κανένα νόημα για κάτι τέτοιο αν το θες μόνο για ήχο ή βίντεο.. ένα raspberry ή ένα απλό windows κουτάκι σαν το Pipo σου κάνει με το παραπάνω και με ελάχιστα ακόμα έχεις και το remote και τον ήχο σε ψηφιακή έξοδο όπως τον θες.

Τώρα για την ταχύτητα των menu κτλ... σίγουρα δεν το μπερδεύεις με το πρώτο Pi ή το Pi B+?

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το B+ έχω.
Το 2 έχει μεγάλες διάφορες;

ΝΑΙ!! πες το βρε φίλε μου και μας έχεις τρελλάνει... Εγώ βρήκα το πι2 οριακά πιο αργό από τον q6600 σε kodi.

Ευχαριστώ. Θα σας ξανά ενοχλήσω όταν δεν θα μπορώ να συνδέσω τηλεκοντρόλ.

Re: Απάντηση: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi

Το B+ έχω.
Το 2 έχει μεγάλες διάφορες;

Ε μα πες το τόση ώρα... μέρα με νύχτα είναι φίλε μου, γιαυτό ρώτησα.

Ποσταρα στα δορυφορικα και δεν εχω λαβει απαντηση μεχρι στιγμης.. για να δοκιμασουμε και εδω που ισως ειναι πιο σχετικο θεμα. Χρησιμοποιει κανεις tvheadend και dvb-s2 tunerγια να δει δορυφορικα; Αν ναι θα μπορουσε να μου πει ποιο tuner εχει αγορασει

Πόσο πιο γρήγορο στο μενού απ το Pi2? σου φάνηκε αργό?!? Επίσης τηλεκοντρόλ.... CEC και έχεις το τηλεκοντρόλ της tv στις περισσότερες τηλεοράσεις και ρυθμίζεις και τα κουμπιά που θες με plugins (SONY παίζουν Α-Ψ-Ο-Γ-Α, LG μια του 2011 που έχω, παίζει ΟΚ αλλά κάποια κουμπιά που θα έπρεπε να τα δίνει στην συσκευή CEC τα κρατάει για την tv πχ το info οπότε δεν βολεύει τόσο)
Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει CEC η τηλεόραση, δοκιμασμένα (στο σαλόνι που έχω LG και δεν βολεύει το CEC για 2-3 κουμπάκια έτσι το χω) ένα usb IR ματάκι του σωρού είναι ΑΠΟΛΥΤΑ συμβατό με το Pi2 και παίζει μετά κάθε windows remote ή κάθε harmony. Δεν βλέπω τι προσφέρει το apple tv για να αξίζει ο κόπος.
Αν δεν έχεις θέμα με την απόλυτη ψηφιακή έξοδο δίνεις εικόνα ήχο από hdmi και αν διαθέτει η τηλεόραση σου παίρνεις οπτική ψηφιακή έξοδο. Αλλιώς ένα αξιοπρεπές usb dac θα κάνει την δουλειά.
Μόνο εμένα με ενοχλεί το pi?
Δεν σας ενοχλεί η καθυστέρηση στο μενού, δεν σας ενοχλεί που δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου για να συνδέσετε τον ενισχυτή; Δεν σας ενοχλεί να το χειρίζεστε από το κινητό;

Μόνο εμένα με ενοχλεί το pi?
Δεν σας ενοχλεί η καθυστέρηση στο μενού, δεν σας ενοχλεί που δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου για να συνδέσετε τον ενισχυτή; Δεν σας ενοχλεί να το χειρίζεστε από το κινητό;

Ψηφιακή έξοδος δεν είναι και το HDMI; Σύμφωνοι οι περισσότεροι δικάναλοι δεν έχουν τέτοια είσοδο, αλλά υπάρχουν και φτηνοί μετατροπείς.

Αν δεν έχεις θέμα με την απόλυτη ψηφιακή έξοδο δίνεις εικόνα ήχο από hdmi και αν διαθέτει η τηλεόραση σου παίρνεις οπτική ψηφιακή έξοδο. Αλλιώς ένα αξιοπρεπές usb dac θα κάνει την δουλειά.
Αυτό έχω κάνει τωρα αλλά θα ήθελα κάτι που να μην χρειάζεται να ανοίγω την τηλεόραση.
Σαν ποιο usb dac λέτε;
Ψηφιακή έξοδος δεν είναι και το HDMI; Σύμφωνοι οι περισσότεροι δικάναλοι δεν έχουν τέτοια είσοδο, αλλά υπάρχουν και φτηνοί μετατροπείς.
Σαν ποιον μετατροπέα;

Καλησπέρα , σήμερα και εγώ πήρα ένα pi 2 και έχω χάσει τον μπούσουλα. Του πέρασα openelec 6 και προσπαθώ να το κάνω να ξεκινήσει σκληρός 2.5'.
Για να μην διαβάζω τις προηγούμενες 175 σελίδες (κάποια στιγμή θα τις διαβάσω) υπάρχει κάποια ρύθμιση ή θέλει usb hub?

Δεν ξεκινάει καν οσκληρος; Ή πιστεύεις ότι δεν τον βλέπει το openelec?

δυο σκληρούς δοκίμασα, ο ενας δεν ξεκινάει καθόλου το μοτέρ, ο άλλος κάτι πάει να κάνει αλλά δεν...
Μόλις είδα στην 144 σελιδα ότι πρέπει στο αρχειο config να προσθέσουμε το max_usb_current=1.
Το δοκιμάζω τώρα.

Έχω περασμένο στο Raspberry2 το OSMC. Υπάρχει τρόπος να μπορώ μέσω browser να έχω ένα περιβάλλον κοντινό στα windows ώστε να μπορώ να κάνω κάποιες λειτουργίες (πχ αντιγραφή αρχείων, unzip κτλ) χωρίς την χρήση εντολών μέσω putty;