Re: To **ΕΠΙΣΗΜΟ** Νήμα του Raspberry Pi
Με ενδιαφέρει μόνο το δικάναλο στον ήχο. Μόνο μουσική. ...και ταινίες από Genesis.
Θέλω κάτι λίγο πιο γρήγορο στο μενού πιο σταθερό και με τηλεκοντρόλ.
Το Openelec 5.0.8 είναι αρκετά γρήγορο, δεν μου προκάλεσε ποτέ πρόβλημα. Αντιθέτως το 6.0.0, όπως έγραψα και σε προηγούμενο post, είναι μια τραγωδία. Όχι μόνο σέρνεται όταν παράλληλα αναπαράγεται και video, αλλά έχει προφανή memory leaks (η μνήμη διαρκώς αυξάνεται, ακόμα και όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται). Στην 5.0.8 το usage έμενε σταθερά στο 20-30%. Στο 6.0.0 ανεβαίνει 4-5% ανά μέρα με αποτέλεσμα μετά από καμια βδομάδα να φτάνει στο 50% και πρακτικά να χρειάζεται επανεκκίνηση. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε κάποιο addon που δεν συμπεριφέρεται σωστά με το Kodi 15.2 και δεν έχω προλάβει να κάνω debug, αλλά το πρόβλημα υπάρχει.
Επίσης φίλοι μου που πέρασαν τη νέα έκδοση αντιμετώπισαν άλλα προβλήματα με το HDMI μετά από TV standby και αναγκάστηκαν να κάνουν rollback στην 5.0.8.
Το RP2 έχει πάμπολλα διαθέσιμα τηλεκοντρόλ.
Μόνο εμένα με ενοχλεί το pi?
Δεν σας ενοχλεί η καθυστέρηση στο μενού, δεν σας ενοχλεί που δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου για να συνδέσετε τον ενισχυτή; Δεν σας ενοχλεί να το χειρίζεστε από το κινητό;
Οι περισσότεροι δέκτες home cinema ούτως ή άλλως έχουν μόνο ένα optical input (αλλά αρκετές HDMI εισόδους). Συχνά η οπτική θύρα χρησιμοποιείται είτε για να συνδέουμε την TV, είτε καμια παιχνιδοκονσόλα κλπ. Οπότε ακόμα κι αν το RP2 είχε τέτοια έξοδο, πάλι θα το σκεφτόμουν να τη χρησιμοποιήσω. Επιπλέον (και σημαντικότερο) θα ανέβαζε αρκετά το κόστος. Αυτή τη στιγμή η συσκευή πωλείται στα 40 ευρώ. Συν άλλα 15-20 για θήκη, τροφοδοτικό και κάρτα μνήμης, μιλάμε για 60 ευρώ τελικό κόστος. Δεν νομίζω να υπάρχει φθηνότερο media player με τέτοιες δυνατότητες, υποστήριξη και κοινότητα.
Όσο για τα τηλεκοντρόλ, υπάρχουν πάμπολλα που διατίθενται για RP2. Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό το πληκτρολόγιο:
http://www.amazon.co.uk/Stronger-iPazzPort-Raspberry-Wireless-KP-810-21S-Black/dp/B00UBTTZ6A/
και με έχει βολέψει απίστευτα. Φυσικά υπάρχουν και παραδοσιακά
remote controls.
Επιπλέον μέσω HDMI-CEC και simplink/smartlink κλπ, η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων τηλεοράσεων υποστηρίζει αλληλεπίδραση μεταξύ RP2 και TV από το τηλεχειριστήριο της τελευταίας. Ενδεχομένως θα πρέπει να πάμε σε τηλεόραση δεκαετίας για να μην υποστηρίζει αυτές τις δυνατότητες.
ps: για την
official θήκη να μου επιτρέψετε να κρατήσω αρκετές επιφυλάξεις. Αγόρασα μία πρόσφατα για φίλο και κάθε λεπτό μού φαινόταν πως ήταν έτοιμη να διαλυθεί. Πολύ χαμηλή ποιότητα κατασκευής για τα λεφτά της. Τουναντίον οι, ελαφρώς ακριβότερες,
Pibow είναι πραγματικά... έργα τέχνης.