To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Μπορεις στο "Raspberry Pi 3" να του περασεις μια υλοποιηση ωστε να το κανεις media player που θα παιζει ακομα και 4k βιντεος?

Αν ναι ειναι δυσκολη η ολη διαδικασια και αξιζει να κανεις κατι τετοιο?

Re: Απάντηση: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Μπορεις στο "Raspberry Pi 3" να του περασεις μια υλοποιηση ωστε να το κανεις media player που θα παιζει ακομα και 4k βιντεος?

Αν ναι ειναι δυσκολη η ολη διαδικασια και αξιζει να κανεις κατι τετοιο?

Δεν κανει για 4Κ το rpi3, κοιτα το Odroid C2.

Αυτο ειναι πανακριβο.

Εγω ψαχνω κατι το πολυ με 50 ευρω που να μπορει να παιζει και 4κ βιντεος.

Αν μπορει να παιξει και τα μενου των bd-iso αρχειων οτι καλυτερο.

Re: Απάντηση: To **Επίσημο** Νήμα του Raspberry Pi

Αυτο ειναι πανακριβο.

Εγω ψαχνω κατι το πολυ με 50 ευρω που να μπορει να παιζει και 4κ βιντεος.

Αν μπορει να παιξει και τα μενου των bd-iso αρχειων οτι καλυτερο.

40$ πανάκριβο? http://www.hardkernel.com/main/shop/good_list.php?lang=en

Εγω το εψαξα στο ebay και το ειχαν ολοι πανω απο 50 ευρω.
Παντως και απο το μαγαζι που λες μαζι με τα εξοδα αποστολης παει πανω απο 50$.

Goods total: 40.00
Shipping: $16.00
Grand total: $56.00

Εσυ το εχεις δοκιμασει προσωπικα το συγκεκρημενο μηχανημα?

Μπορουσε να παιξει τα 4k videos απροβληματιστα?

Δεν έβαλες κ τα παρελκόμενα. Κουτί, SD, τροφοδοτικο και ότι άλλο χρειαστεί.

Στο έστειλα για να ξέρεις ακριβώς πόσο θα σου κοστίσει μαζί με μια emmc (η οποία δεν είναι απαραίτητη).

Το βασικότερο όλων όμως για το οποίο δε σου έχω απάντηση παρότι είμαι κάτοχος, είναι ότι η συζήτηση αυτή θα πρεπε να έχει ως προυπόθεση την ύπαρξη κάποιας stable kodi based διανομής για το C2. To Rpi, έχει χίλια στραβά, αλλά έχει openelec/libreelec κλπ. Για το C2 δε νομίζω να υπάρχει κάτι stable αυτή τη στιγμή.

παίζει σωστά 24p το συγκεκριμένο μηχανάκι?? για το C2 μιλάω για το πι ξέρω

εχω το γνήσιο τροφοδοτικό του RPi 3 με έξοδο 2.5Α.

Εχασα προχτές τον φορτιστή απο το κινητό μου και έβαλα να το φορτίσω με το τροφοδοτικό απο το Raspberry
και μου εμφάνισε στην οθόνη την ένδειξη " Αργη φόρτιση"

Έτρεξα ένα προγραμματακι που εχω στο κινητό και δίνει πληροφοριες σχετικό με την μπαταριά τα βολτ, αμπερ κτλπ και μου έδειξε ότι το κινητό φορτίζει με 350μΑ περίπου αντί 2500 που θα έπρεπέ κανονικά
δοκιμάζω ένα άλλο τροφοδοτικό απο άλλο κινητό με 0.7Α και το πρόγραμμα μου έδειξε περίπου 650μΑ φόρτιση

Παίζει να εχω ελαττωματικό τροφοδοτικό απο το RPi 3?

Καλημέρα. Πήρα χθες το rasberry 3 pi για να του βάλω asterisk freepbx. Το εγκατέστησα κανονικά και προσπαθώ να το σετάρω. Είμαι άσχετος λίγο και δεν ξέρω πως μπορώ να γράψω γραμμή εντολών. Μέχρι στιγμής συνδέομαι μέσω broswer αλλά οι περισσότερες εντολές από ότι έχω καταλάβει γίνονται από την κονσόλα. Γίνεται ή πρέπει να προμηθευτώ κάποιο έξτρα καλώδιο usb από ότι βλέπω σε κάποια βιντεάκια που όμως δεν έχουν ανάλυση.
Ευχαριστώ.

Καλημέρα. Πήρα χθες το rasberry 3 pi για να του βάλω asterisk freepbx. Το εγκατέστησα κανονικά και προσπαθώ να το σετάρω. Είμαι άσχετος λίγο και δεν ξέρω πως μπορώ να γράψω γραμμή εντολών. Μέχρι στιγμής συνδέομαι μέσω broswer αλλά οι περισσότερες εντολές από ότι έχω καταλάβει γίνονται από την κονσόλα. Γίνεται ή πρέπει να προμηθευτώ κάποιο έξτρα καλώδιο usb από ότι βλέπω σε κάποια βιντεάκια που όμως δεν έχουν ανάλυση.
Ευχαριστώ.

Βαλε το Pi στο δίκτυο και δώσε του IP
Κατέβασε το putty από εδώ http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
Τρέξε το και συνδέσου στην IPadress του Pi με το root/pwd σου

Έχει διορθωθεί το πρόβλημα του freepbx με τις κάρτες στην διανομή του raspberry;

Πριν μερικούς μήνες που πήγα να ασχοληθώ με αυτό βάζοντάς το σε pi 2, κάθε φορά που του έκανα reboot (σε φρέσκια εγκατάσταση), μου έκανε corrupt την κάρτα και το παράτησα.

Έχει διορθωθεί το πρόβλημα του freepbx με τις κάρτες στην διανομή του raspberry;

Πριν μερικούς μήνες που πήγα να ασχοληθώ με αυτό βάζοντάς το σε pi 2, κάθε φορά που του έκανα reboot (σε φρέσκια εγκατάσταση), μου έκανε corrupt την κάρτα και το παράτησα.

shutdown -h now

Αυτό το κάνεις script και βάζεις ένα button που μόλις το πατάς σου κάνει shutdown.

Αν θες reboot βάλε και ένα δεύτερο κουμπί να τρέχει εντολή για reboot.

Αν θες για πιο σωστά βάλε το να τρέξει και την εντολή sync.

Αλλιώς μπορείς να αλλάξεις τον τύπο του partition για να μην τα χρειάζεσαι αυτά αλλά έχει μεγάλο impact στην ταχύτητα εγγραφής.

Εννοείτε ότι έκανα shutdown με την συγκεκριμένη εντολή. Εξ’ άλλου σε άλλες διανομές που έχω δοκιμάσει (rasbian, openelec,...) δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Επίσης απ’ ότι θυμάμαι ακόμα και με εντολή reboot, μου δημιουργούσε πρόβλημα στην κάρτα και μετά όταν έτρεχε το λειτουργικό είχα τόσα πολλά errors που έπρεπε να το ξαναπεράσω από την αρχή. Και όλα αυτά τα προβλήματα τα είχα σε δύο συνεχόμενες διανομές του FreePBX. Μετά απογοητεύτηκα και το παράτησα και έστησα σε vmware κάτω από windows το FreePBX και ξέγνοιασα.

Τώρα για την εντολή sync δεν γνωρίζω το τι κάνει ούτε την έχω τρέξει ποτέ και όσο για αλλαγή του format του partition, έχω πλήρη άγνοια από linux.

Καλησπερα κ απο μενα...
Καινούργιος στο κόσμο του Raspberry Pi...αν κ εδω κ κανα χρονο ολο βλεπω κατι πρότζεκτ κ ολο πιο πολυ μου αρεσε!!!
Το πήρα (raspberry pi 3) πιο πολυ για την πλακα μου για να ειμαι ειλικρινής αλλα με εχει κερδίσει!!!
Απο προσφορά crazy Sunday's αγόρασα κ ενα τροφοδοτικό(το official) μιας κ με αυτο του iPad mini retina μου έβγαζε το γνωστό rainbow box...
Αρχικα να πω το πηρα για Kodi k Retropie!
Με μια τηλεόραση Samsung 4ετιας δουλεύει μια χαρά το CEC αρα οι μόνες θύρες που χρησιμοποιώ ειναι οι HDMI,Ethernet k αυτη της κάρτας microsd(Sandisk ultra 8gb class-10)...
Εκανα εγκατάσταση του kodi (openelec) πέρασα exodus subtitles.gr κ ολα καλα...(θα ανεβάσω εναν οδηγό κάποια στιγμή)
Εχω κ μια δεύτερη microsd...που την θελω για Retropie..
Το θέμα ειναι μπορω να εχω dual boot με μια microsd;
Ξερει κανένας φίλος;
Ευχαριστω πολυ!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk