Το έπος του 40 κι οι σκοτεινές σελίδες της ιστορίας...Μ' αφορμή ένα βιβλίο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το έπος του 40 κι οι σκοτεινές σελίδες της ιστορίας...Μ' αφο

Μόνο 2500;Βάλε 3 γενεές γεννοβολήματα και φτάνουμε στο μαγικό 700000 περίπου που τώρα ψηφίζουν τα χρυσαύγουλα λόγω...αγανάκτησης....

Νίκο μάλλον είσαι...κλασσικής κατεύθυνσης...Αν μόνο οι ένοπλοι μαχόμενοι στο πλευρό των γερμανών,ήγουν Τάγματα Ασφαλείας+Σώματα Ασφαλείας(στο μεγαλύτερο μέρος τους)+φιλοναζιστικές οργανώσεις+λοιποί σε μικρότερες ομάδες/οργανώσεις(Χίτες,ΠΑΟτζήδες...),ήταν πάνω απο 60000-70000 τουλάχιστον,όλοι ατιμώρητοι -καλοζωϊσμένοι και σε πόστα,επί τόσες γενεές -τόσες οικογένειες-μείον κάποιους που ξέφυγαν απο την...παράδοση,υπολόγισε πάλι το νούμερό σου...Μετά κάποιοι αναρωτιούνται που βρέθηκαν όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί και φασίστες...Που να βάλεις κι όσους απλά ήταν φιλοναζιστικών-φασιστικών πεποιθήσεων...Πάλι καλά να λέτε...

Εννοείται,ότι στην δύναμη της αριστερής πλευράς,δεν προσθέτεις.Μόνο αφαιρείς...Εκτελέσεις,μετανάστευση,ξεριζωμός,στρατόπεδα,εξορία, καταναγκασμός για να αλλαξοπιστήσουν ή να υπογράψουν,εξαθλίωση,στο περιθώριο απο κάθε άποψη λόγω φρονημάτων,διάλυση οικογενειών ολόκληρων....κλπ...κλπ...Για μένα,είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά της σήμερα κάτω απο τέτοιες συνθήκες ήττας και κυνηγητού.

Last edited:
Ναι, η αριστερά ήταν τότε τα θύματα. Δεν μπορείτε όμως να ξεχνάτε ότι η τότε αριστερά έπαιρνε εντολές από το ΚΚΣΕ στο οποίο ηγέτης ήταν ο Στάλιν. Αν είχε επικρατήσει είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βλέπαμε και δω μια από τα ίδια που είδαμε σε όλες τις ανατολικές χώρες. Πιθανότατα πολύ χειρότερα, λόγω του εμφυλίου. Όπως και να το κάνουμε η Μακρόνησος δύσκολα συγκρίνεται με τα γκουλάγκ της Σιβηρίας.

Νομίζω ότι ενδιαφέρον θα είχε μια σύγκριση της ζωής των ηττημένων αριστερών εδώ στην Ελλάδα και της ζωής όσων διέφυγαν στην Σοβιετική Ένωση.

Αυτό περί ''εντολών'' είναι παντελώς ανιστόρητο και φάνηκε και απο το γεγονός πως καμιά βοήθεια δεν πηρε απο την ΕΣΣΔ τελικά..

Επίσης τότε η Σ.Ενωση ήταν η υπ αριθμόν ένα δύναμη που αντιτάχθηκε στον Ναζισμό και ήταν πολύ λογικό να εμπνέει τις αντιστασιακές ευρωπαϊκές κοινωνίες..

Οσο δε για τον λεγόμενο ''Εθνικό Στρατό' χωρίς τις ναπάλμ των ΗΠΑ θα είχε συντριβεί..

Κατά τα άλλα το πως πέρασαν οι αριστεροί εδώ στην Ελλάδα σε σχέση με αυτούς που έφυγαν είναι γνωστό..

30 χρόνια εξορίες,μετανάστευση,εκτελέσεις και αδυναμία να βρούν δουλειά..

Last edited:
καταπληκτικό νήμα κ μπράβο.είναι πολύ ενδιαφέρον.

έτυχε πριν μερικούς μήνες κ πήγα στο χωριό του πατέρα μου εδώ στην Κρήτη κ συναντήθηκa τυχαία με έναν ηλικιωμένο πάνω από εκατό ετών κ μου είπε πολλές ιστορίες.
Μάλιστα με έστειλε κ πήγα στον οικογενειακό τάφο που διατηρούσαν οι πρόγονοι μου την τότε εποχή κ έχει το ονόματα τους κ δίπλα τι ήταν κατά τον πόλεμο,όχι μόνο του 40 αλλά κ στους προηγούμενους.έχω μια φώτο αλλά δεν θα είναι ότι καλύτερο να βάλω έναν τάφο σε φώτο.αυτό πάντως με έβαλε σε σκέψεις κ είπα να ψάξω να βρω τι ήταν οι πρόγονοι μου κατά τους δύσκολους καιρούς της Ελλάδας,ευτυχώς δεν βρήκα κάτι κακό,οποίος θέλει να βρει στοιχεία για τους δικούς του προγόνους μπορεί να το κάνει εύκολα με μικρή έρευνα στο ίντερνετ.

στον Αλικαμπο του νομού Χανίων.

είναι ένα χωριό στον αποκορωνα ψηλά