Το φαινόμενο Angine de Poitrine

Εγώ είδα και το βίντεο του Rick Beato και νομίζω ότι μετά το spam που έτρωγε κάθε μέρα αποφάσισε να κάνει ένα βίντεο. Είπε μερικά καλά σχόλια για να πάει με τα νερά της τάσης και να να μην τον πρήξουν ξανά.
Αυτή την εντύπωση μου έδωσε και οχι ότι τους απολάμβανε πραγματικά...

αν προσπαθήσετε να το δειτε απο την πλευρά ενός μουσικού ίσως τους δώσετε την αξία που τους ταιριάζει.
Οι περισσότεροι ίσως νομίζουν ότι παίζουν αρλουμπες ή ότι αυτά που παίζουν δεν έχουν επαναληπτικότητα ή δεν γράφονται σε παρτιτούρα.
Κάτι που δεν ισχύει για καμιά περίπτωση

αν προσπαθήσετε να το δειτε απο την πλευρά ενός μουσικού ίσως τους δώσετε την αξία που τους ταιριάζει.
Οι περισσότεροι ίσως νομίζουν ότι παίζουν αρλουμπες ή ότι αυτά που παίζουν δεν έχουν επαναληπτικότητα ή δεν γράφονται σε παρτιτούρα.
Κάτι που δεν ισχύει για καμιά περίπτωση
Μουσικός είμαι και δεν βρήκα τίποτα που να μην έχω ακούσει ξανά...

Και ρωτάω πάλι. Το hype είναι για το microtonal;

Αυτός εδώ (άσχετα αν έχει μικρό τιράζ) λέει πολύ σωστά πράγματα
(για όσους παρακολουθούν τη σκηνή με τα ΑΙ και τους μουσικούς τύπου Giacomo Turra που απασχόλησαν το διαδίκτυο σχετικά πρόσφατα)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εμένα με εντυπωσίασε το πως χειρίζεται τα ποδια του ο μπασοκιθαριστας πάρα τα χέρια του .

Έχουν κάποιες καλές φράσεις αλλά τις ξεχειλωνουν 2-3 λεπτά στο live βίντεο σε βαθμό που βαριέσαι...

Εμένα με εντυπωσίασε το πως χειρίζεται τα ποδια του ο μπασοκιθαριστας πάρα τα χέρια του .

Έχουν κάποιες καλές φράσεις αλλά τις ξεχειλωνουν 2-3 λεπτά στο live βίντεο σε βαθμό που βαριέσαι...
Τα key elements στη μπάνα τα αυτή είναι κατ εμέ
1. τα odd time signatures ή αν είναι άρτια δεν είναι πολλαπλάσια του 2 ώστε να μπορούνα να μεταπηδούν απο το ένα στο άλλο
2. Τα microtonals
3. Η εμφάνιση, κοστούμια, στάση, ομιλία, ονόματα, σκηνική παρουσία, μυστήριο σχετικά με τα πρόσωπα (όσο διαρκέσει)
4. Το πρωτότυπο όργανο (κιθάρα μπάσο ειδικά σχεδιασμένο για microtonal)
5. Η χρήση των πολλαπλών loopers.
6. Η δυνατότητα να παίζεται αυτή μουσική ζωντανά χωρίς να υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι μαγειρεύτηκε στο στούντιο όπως συμβαίνει εδώ και 7 8 δεκαετίες

Ιδίως το 5 είναι για μένα το πιό ουσιαστικό. Και το πιό δύσκολο

Εχουν πολύ περισσότερες φράσεις απο όσες είχαν πχ οι sex pistols

Καλά με loopers πολλοί έχουν παίξει. Θυμάμαι πριν 20 χρόνια είχε έρθει σόλο ο Daniel Cavanagh των anathema και στο τέλος άφησε σε ένα κομμάτι την ακουστική κιθάρα στην βάση, σηκώθηκε και έφυγε από τη σκηνή και οι λούπες που είχε χτίσει συνέχιζαν να παίζουν.

Καλά με loopers πολλοί έχουν παίξει. Θυμάμαι πριν 20 χρόνια είχε έρθει σόλο ο Daniel Cavanagh των anathema και στο τέλος άφησε σε ένα κομμάτι την ακουστική κιθάρα στην βάση, σηκώθηκε και έφυγε από τη σκηνή και οι λούπες που είχε χτίσει συνέχιζαν να παίζουν.
ναι, όχι όμως με τετοια time signatures υποθέτω....
ή να πρέπει να συγχρονιστεί με άλλον

κάποιο άλμπουμ έχουν; Μόνο μερικά κομάτια 3-4 λεπτών βλέπω στο spotify
Όπως έγραψα τυχαία είδα τους Glass Beams και δεν ξέρω
περισσότερα αλλά ειχαν έρθει για συναυλίες εδω.

για τους Glass Beams ήταν η ερώτηση
Σταθερή αξία το Y.T.
Glass Beams - Mirage (Full EP)

Glass Beams - Mahal (EP 2024)