karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 17,883
Το διάβασα και εγώ και απλά γέλασα, γιατί μόνο για γέλια είναι αυτά που λέει το άρθρο. Τα πράγματα είναι απλά, ο κόσμος πλέον δεν αγοράζει νέο εξοπλισμό γιατί το έχει ρίξει στα κινητά ή γιατί δεν βλέπει κάποια σημαντική εξέλιξη στην ποιότητα της φωτογραφίας, οι πωλήσεις πέφτουν, οι εταιρίες ζορίζονται και δεν ξεκολλάνε εύκολα από την πεπατημένη, μειώνουν συνεχώς το Research and development, οι τιμές ανεβαίνουν, ε ήρθε και ο Covid και έπεσε ταφόπλακα. Να πω μόνο ότι από τους γνωστούς μου (πέρα από φωτογράφους) είμαι μάλλον ο μόνος πλέον που έχει μηχανή, όλοι οι άλλοι το έχουν γυρίσει σχεδόν αποκλειστικά σε κινητό, δεν είναι τυχαίο ότι και εδώ μέσα έχουμε μείνει 10-15 άτομα που γράφουμε και οι περισσότεροι είναι διαχειριστές, ενώ το άλλο γνωστό Ελληνικό φωτογραφικό site/forum έχει πρακτικά πεθάνει.Το dpreview προσπαθεί να μας πείσει ότι η γενική αίσθηση που υπάρχει ότι ο φωτογραφικός εξοπλισμός έχει ακριβύνει ΔΕΝ είναι ιδιαίτερα δικαιολογημένη, αλλά ξεχνάει κάποια βασικά δεδομένα - όπως ας πούμε ότι η μισθωτή (και όχι μόνο) εργασία αμείβεται σαφώς χειρότερα τα τελευταία χρόνια...