Το Φωτογραφικό chat

Άλλη μια μαχαιριά , ήταν το site που εμπιστευόμουν αρκετα στα review του

Μόνο στεναχώρια για την κατάντια των εξειδικευμένων φωτογραφικών site που μαζί τους μεγαλώσαμε στη ψηφιακή εποχή

Έχει ξεφύγει το θέμα με τις εικόνες ΑΙ:

Έπεσε βέβαια χοντρό "κράξιμο", αλλά θα το βρίσκουμε όλο και πιο συχνά μπροστά μας και όλο και πιο "στιλβωμένο" - πολύ σύντομα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να ξεχωρίσουμε τις πραγματικές φωτογραφίες από τις ψεύτικες. Τα ίδια ισχύουν με το βίντεο.

Το imaging-resource είναι πάλι on line, αλλά με τελευταίο άρθρο από 18/4/2023. Απ' ότι λένε οι φήμες, γίνονται προσπάθειες να το πουλήσουν, οπότε μάλλον κατάλαβαν - με μεγάλη καθυστέρηση, αφού το SEO στην google έπεσε στα τάρταρα - ότι είναι λιγουλάκι δύσκολο να "σπρώξεις" off line site...

Υ.Σ. Τα ίδια μέσες - άκρες ακούγονται και για το dpreview, θα δούμε...

Το imaging-resource είναι πάλι on line, αλλά με τελευταίο άρθρο από 18/4/2023. Απ' ότι λένε οι φήμες, γίνονται προσπάθειες να το πουλήσουν, οπότε μάλλον κατάλαβαν - με μεγάλη καθυστέρηση, αφού το SEO στην google έπεσε στα τάρταρα - ότι είναι λιγουλάκι δύσκολο να "σπρώξεις" off line site...

Υ.Σ. Τα ίδια μέσες - άκρες ακούγονται και για το dpreview, θα δούμε...
Στο μεταξύ το Dpreview θα έκλεινε από τον Απρίλιο άλλα φτάσαμε τέλος Μαιού και ακόμα λειτουργεί και ανεβάζει άρθρα..νομίζω ότι στο τέλος δεν θα κλείσει και θα πουληθεί.

Θυμάστε όταν βγήκε η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή πόσοι αρνούνται και τελικά όλο εκεί καταλήξαμε.
Ίσως να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Αρνουνταν γιατι ηταν θεμα ποιοτητας (χαμηλης) για καιρο

το φιλμ εχει ξεπεραστει φυσικα.

Εδω ομως μιλαμε για εναλλακτικη καταγραφη και οχι αυτο που βλεπουμε στην πραγματικοτητα με τα ματια μας.

Θυμάστε όταν βγήκε η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή πόσοι αρνούνται και τελικά όλο εκεί καταλήξαμε.
Ίσως να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Και οι αντίθετοι βέβαια όπως εγώ που πήγα και έδωσα την υπέροχη φιλματη eos 5 για να πάρω τη βλακεία τότε 350D . Ακόμα μετανιώνω

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγω θα ειμουν εξαιρετικα επιφυλακτικος για το αν ισχυει κατι τετοιο παντως.

Μπορει να ανεστειλε καμια φωτογραφικη μηχανη αλλα ειναι εντελως διαφορετικο το να βγει απο την φωτογραφικη βιομηχανια (ειδικα οταν ειναι τοσο πολυ εδραιωμενη στην κινηματογραφικη βιομηχανια που πολλες φορες σου δινει και ενα πρεστιζ στον αντιποδα)

Αυτό λένε οι φήμες, ότι ανεπίσημα έχει σταματήσει ήδη να ασχολείται με φωτογραφικούς φακούς και τα δίνει όλα στους cine όπου τα περιθώρια είναι μεγάλα και ο πραγματικός ανταγωνισμός περιορισμένος - επικρατεί ολιγοπώλιο...

ασε να λενε και για την olympus ετσι ελεγαν και περασε τοσος καιρος για να αλλαξει καθεστως και παντως οχι να κλεισει.

Αν δεν δουμε εδω discontinued δεν πιστευω τιποτα

• Like
Reactions: cacau
  • Like
Reactions: cacau
Μα αυτοι το ειχαν κανει εξαρχης (μην ξεχναμε οτι εγω εχω εναν τετοιον samyang πριν τους ερθουν τα εξωδικα)

Και η Nikon που το εχει "ανοιξει" παντως εδω και καιρο δεν βλεπω καμια κοσμοσυρροη φακων....

Πιθανολογω οτι παλι με περιορισμους θα "ανοιξουν" οτι ανοιξουν.