Το Φωτογραφικό chat

Ερχεται η ωρα αναβαθμισης του δευτερου σωματος που θελω να εχω σε RF και τσεκαρω διαφορα θεματακια.

Μην ξεχναμε οτι εχω ηδη μια Canon (Eos 3) με eye control AF . Εχοντας δει και τι κανει η νεα R5II σε αυτο το κομματι (AF) ηθελα απο εναν χρηστη να μου πει εντυπωσεις απο το αντιστοιχο eye control της R5II .

Και τι καλυτερο απο φωτογραφο τετοιας εξειδικευσης απο τον Νασο. (γιατι εκει θα κριθει το AF δεν το θες για να διαλεγει λουλουδακια στο καδρο σου :D αλλα σε γρηγορη φωτογραφηση και δη σπορ ή γρηγορου setup)

• Like
Reactions: toupia
Σε θεατρικη παρασταση εκνα καποια [τυφλα] κλικ ,αν τα ανεβασω στο flickr θα υπαρχει προβλημα?

Πεθαινω να δοκιμασω το eye focus της canon.

Εχει πεσει καμια στα χερια σου να το τσεκαρεις Νασο ?
To είδα σε R5II σε κεντρικό μαγαζί στη Στοκχόλμη.
Δούλεψε αμέσως στο μάτι μου, αλλά χρειαζόταν ρύθμιση-dumpening επειδή κάθε μικροκίνηση έριχνε το φόκους box στα άκρα του κάδρου.
Το πρόβλημα με τη ρύθμιση ήταν ίσως επειδή έχω και UV block οπτικά γυαλιά, δεν ξέρω. Πάντως ήταν άμεση η ανταπρόκρηση.

Κατά τα άλλα όπως διαφημίζεται στο μάρκετινγκ.
Κολλάς σε πρόσωπο-μάτι του θέματος και με το μάτι σου διαλέγεις άλλο πρόσωπο για φόκους.
Για φωτογραφία σπορ θα είναι είναι τεράστια αλλαγή πιστεύω (εάν δουλέψει σωστά για τα μάτια σου βέβαια), για άλλα είδη φωτογραφίας ψιλοαδιάφορο πιστεύω.
Με το joystick κάνεις τα ίδια σχεδόν το ίδιο γρήγορα.

• Like
Reactions: Kosh
Γιατι να το κανεις βασικα ?

τι κερδιζεις απο μια μετρια προς κακη (λογω φλουταρισματος ) εικονα ?

ή την βαζεις κανονικα ή οχι . Εγω θα τους ρωτουσα παντως (Στελνοντας τους τα αρχεια που θελω να δημοσιευσω)

• Like
Reactions: rednick
Από τους σπουδαιότερους στο είδος του, με απόψεις επι παντός επιστητού που "μετάφραζε" και στο φωτογραφικό έργο του...

Να συμπληρωσω οτι δεν ηταν αδερφος μονον του γνωστου ας πουμε σκηνοθετη Γιαννη Σμαραγδη αλλα και αδερφος του Νικου Σμαραγδη που ειχε φυγει νωριτερα το 2016 και του οποιου ειχα την τιμη να ειμαι βοηθος επι σειρα ετων και ηταν απο τους κορυφαιους διευθυντες φωτογραφιες που ειχαμε .

• Sad
Reactions: cacau
Για τον Αντρέα Σμαραγδή με τον οποίο είχα συνεργαστεί πριν κάποιες δεκαετίες σε πολλά διαφημιστικά, έχω να πω ότι εκτός από εξαιρετικός επαγγελματίας, ήταν και καταπληκτικός χαρακτήρας, ανοιχτός, προσηνής, και πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα...

• Like
Reactions: aspromavros
Hταν ο μονος απο τα τρια αδερφια που δεν ηξερα .

Μεταξυ τους ηταν αγαπημενοι γενικως αν και στα γεραματα βγηκαν διαφορα.

Ο Νικος ομως ελεγε οτι ο πραγματικος καλλιτεχνης της τριαδας αδερφων ηταν ο Ανδρεας.

• Like
Reactions: cacau