vamvakoulas
Senior Member
- 30 April 2011
- 528
Μερικές σκέψεις :
Μέσα από τη φωτογραφία ανακαλύπτεις τη ματαιότητα της ζωής , το πρόσκαιρο, το περαστικό ,το αγχωτικά γρήγορο παρόν που γίνεται αστραπιαία παρελθόν.
...κ αυτο ειναι η κοσμοθεωρια πισω απο τον φακο
προσωπικα ειμαι απο την αλλη οχθη, και ψαχνω κατι αλλο, γνωστο πλεον και οικιο
,
για μενα η φωτ. μηχανη ειναι ενα διαρκες οπλο που δινει μορφη στην αναζητηση και η φωτογραφια η "φωτογραφικος λογος" η καθημερινη δραση
με τους ανθρωπους, τα τοπια, την κουλτουρα ,την ομορφια, και τελος την πνευματικη αναγκη που γεννοβολα αξιες κ ιδανικα κ την θεληση για ζωη και δημιουργια
Μερικές σκέψεις :
Σήμερα στο λούνα παρκ μου λέει ένας φίλος: "Μα καλά όλη την ώρα με μια κάμερα στο χέρι είσαι, δε ζεις τις στιγμές;"
Τις ζω για αυτό φωτογραφίζω του απάντησα, η φωτογραφία είναι ένα κλικ δευτερολέπτων τα υπόλοιπα ζεις τη στιγμή.
Δεν κρύβω ότι η σχέση μου με τη φωτογραφία είναι σχέση πάθους, έντονη και ακραία.
Συχνά σκέφτηκα να μην ξαναφωτογραφίσω και ξαναβυθίστηκα μετά από λίγο στη φωτογραφία.
Μέσα από τη φωτογραφία ανακαλύπτεις τη ματαιότητα της ζωής , το πρόσκαιρο, το περαστικό ,το αγχωτικά γρήγορο παρόν που γίνεται αστραπιαία παρελθόν.
Είναι ψυχαναλυτική διαδικασία η φωτογράφιση.
Ίσως αυτό προσπαθείς να φυλακίσεις με τη φωτογραφία.
Να παλέψεις το χρόνο ακόμη και αν ξέρεις ότι θα χάσεις.
Θα χάσεις και στιγμές αλλά θα αποθηκεύσεις εικόνες.
Έχεις όμως τη δύναμη να μοιραστείς και να ξυπνήσεις συναισθήματα
Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος για την αξία αυτών των εικόνων.
Η απάντηση αυτή θα δοθεί στο μακρινό μέλλον όταν οι εικόνες αυτές θα είναι η διήγηση των ματιών σου για αυτά που έζησες.
Οι φωτογραφίες σου θα είναι η ζωή που πέρασε από μπροστά σου.
Για αυτό και δεν βγάζω selfie γιατί δεν αποτυπώνω έτσι τη ζωή μου αλλά τη ζωή και τη ματιά των άλλων.
Άσε που υπάρχουν τόσα υπέροχα πράγματα γύρω σου που θα ήταν απόλυτα εγωιστικό να τα παραμερίσεις για να προτιμήσεις τη μουτσούνα σου σε πρώτο πλάνο.
Με αυτά και με αυτά κοντεύει δύο και εγώ ακόμη αρχειοθετώ φωτογραφίες για να τις κληρονομήσω στους επερχόμενους που πιθανόν να αξιολογήσουν τον κόπο μου με δυο κλικ και μια διαγραφή.
Όπως και να χει εγώ προσπάθησα χάνοντας ώρες και στιγμές...κερδίζοντας λεπτά και εικόνες...
...είναι οι δικές μου αναμνήσεις, έτσι όπως τις είδα, έτσι όπως τις βίωσα εγώ... ...Δεν είμαι εγώ, δεν υπάρχω, υπάρχει η οπτική μου. Δεν είναι αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε μένα, είναι αυτό που βλέπω εγώ...
Μετανιώνω που δεν τραβούσα βίντεο την μητέρα μου και θα "ξεφτίσουν" οι αναμνήσεις κάποτε.
Με προβλημάτισες τώρα...
From m2 note with Tapatalk
+1
Διαβαζοντας το εκανα μια παυση.
Με προβλημάτισες τώρα...
From m2 note with Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.