Το Φωτογραφικό chat

ξερει καποιος να μου πει, αν στην σειρα d5000 , λειτουργουν οι al-s φακοι της νικον????

thnks!

αρα ,λειτουργουν στο M, αλλα δεν σου βγαζει διαφραγμα παρα μονο εκθεση +-
σωστα?

Ούτε η έκθεση λειτουργεί.

Όταν είχα την D5000 και έβαζα τον Nikkor 50mm f/1.2 ai-s, χρησιμοποιούσα χειρός φωτομετρο για να θέσω την έκθεση σωστά.

"Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι"... Ειδικά αυτή την περίοδο :grinning-smiley-043

Πολυ ενδιαφερουσα ερευνα και πολυ επικαιρη μαλιστα. Τα θερμα μου συγχαρητηρια Βλαση. :SFGSFGSF:

Τιμή μας που ανήκουμε στο ίδιο φόρουμ με τον Βλάση , πολλά συγχαρητήρια και από εμένα Βλάση .

Ο Βλάσης κάνει τη δουλειά του και από ότι φαίνεται την κάνει καλά.
Εγώ θα μείνω στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ του ανθρώπου που λέγεται Βλάσης όσο τον έχω γνωρίσει ιντερνετικά και τηέφωνικά.
:SFGSFGSF::2thumb22sup:

καμια ιδεα, γιατι δεν μπορω να ανεβασω φωτογραφιες στο flickr, παρα μονο κατα επιλογη απο το ιδιο το flickr??:hmmmm2:

Δεν εχεις την αλεπου πλεον ε;

Παντως η νεα εκδοση του flickr μου κανει και μενα κατι κολπα. Για ξαναδοκιμασε 2-3-27 φορες...

37-52-78....:flipout:
κατεβασα και τον mozilla,
τιποτα, αλλες ανεβαζει ,αλλες οχι

ισως θα πρεπει να βρω αλλο σαιτ για upload, σαν να το παραγ@μησε το flickr:smash:

Εχει (τουλάχιστον σε μένα) συχνά θέματα και βγάζει την κλασσική εικόνα ΟΟPS και τέτοια. Λογικά αν χάνεται σύνδεση στο upload αυτό σταματάει. Δοκίμασε να ανεβάζεις μια μια, θα διορθωθούν γρήγορα τα θέματα λογικά

Δεν ήθελα να ανοίξω ένα ξεχωριστό θέμα και σας βάζω εδώ να δείτε την παρουσίαση από το Project φωτογραφίας που έκανα φέτος στην Β' Λυκείου.
Τα βίντεο αφορούν το project του Β' τετραμήνου και είναι δουλειά πολύ λίγων διδακτικών ωρών λόγω πολλών χαμένων ωρών(Ήταν μονόωρο μάθημα και Δευτέρα).
Στο πρώτο βίντεο είναι φωτογραφίες των παιδιών στη διάρκεια ενός μήνα πριν τις διακοπές του Πάσχα.
Τα τρία πρώτα παιδιά έβγαλαν την ίδια φωτογραφία στο ίδιο σημείο μέσα στο μήνα ενώ τα υπόλοιπα έβγαλαν την ίδια ώρα κάθε μέρα μία εικόνα που έβλεπαν εκεί που βρισκόταν.
Στο δεύτερο βίντεο είναι επτά φωτογραφίες από την Τήνο του παρελθόντος στο παρόν.
Ήταν πιο δύσκολο από ότι το είχα σκεφτεί κυρίως λόγω των παρεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον.(Μπάζωμα της θάλασσας,νέοι δρόμοι,κ.α.).
Δηλώνω ικανοποιημένος όχι τόσο από το αποτέλεσμα όσο από την βελτίωση που είδα στις μαθήτριες στα κάδρα και γενικά στην αντίληψη της φωτογραφίας.
Οι πιο πολλές είναι τραβηγμένες με κινητά γιατί λίγα παιδιά είχαν φωτογραφικές.
Κάθε σχόλιο δεκτό όπως πάντα.

https://www.youtube.com/watch?v=nFySBHIhFRg&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=-CyR7GGjX9M&feature=youtu.be