Το Φωτογραφικό chat

Nασο, οταν γινουμε Moriyama η εστω Bresson θα κοπουν με το μαχαιρι:behead:

περα απο την πλακα, ο Christopher Morris οταν εδειξε την δουλεια του απο το μετρο της NY, φυσικα και δεν ειχε τιτλους, ηταν μια ενοτητα, αλλα μεμονομενες του φωτογραφιες στο Time και σε αλλα περιοδικα ειχα τιτλους
πχ γυναικα που περπατα , γκραφιτι μποι κτλ

Δεν έχω θέμα με τέτοιους τίτλους. Δεν χειραγωγούν τον θεατή. Ούτε επιχειρούν να εξηγήσουν τη φωτογραφία. Είναι απλά σαν keywords για να ξεχωρίζουν οι φωτογραφίες όταν αναφερόμαστε σε αυτές. Τέλος πάντων, δε νομίζω ότι διαφωνούμε και πολύ σε τελική ανάλυση. Πάμε τώρα να δούμε πώς θα γίνουμε Μπρεσόν! :ADFADF1:

Παίδες είμαστε όλοι μαζί στον διάλογο,με τελικό στόχο να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι φωτογράφοι, αλλά και καλλιτέχνες για όσους έχουν την δυνατότητα μιας και απαιτεί χρόνο, επιμονή, χάρισμα φωτογραφικής ματιάς που την έχουν πολύ λίγοι,το επισημαίνει και ο Νάσος λίγοι είναι οι εκλεκτοί σε κάθε γενιά πού αποτελούν σημεία αναφοράς,από τούς σύγχρονους μου αρέσει η ματιά και η επίπονη πορεία πού ακολούθησε και συνεχίζει γυρίζοντας στα πιο μακρινά μέρη,μαγευομαι βλέποντας πολλές από τις φωτογραφίες του,αξίζει την προσοχή σας. http://www.lik.com/thework.html πολλές από τις φωτογραφίες του αξίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια,ίσως ο πιο ακριβοπληρομενος του κόσμου.

Last edited:
Ξέχασα να αναφέρω ότι πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν τίτλο,τώρα το πώς κοστολογουνται λ.χ στο Shop πουλά μία φωτογραφία 1,8 εκατομμύρια δολάρια το πρωτότυπο και στα αριθμημένα οι τιμές ξεκινάνε από 58 δολάρια,μπίζνες ως συνήθως,άλλο μεγάλο θέμα αναφορικά με τις τέχνες γενικά,πάντως με εκπλήσσει το ταλέντο του και οι γνώσεις του οι τεχνικές,τι να πει κανείς,πολλοί έχουν τον ίδιο εξοπλισμό και βρέθηκαν στα ίδια τοπία,αλλά δεν...το έχω ψάξει πολύ με φίλους επαγγελματιες φωτογράφους δασκάλους και συμπέραναν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο στις πολύ σύνθετες ικανότητες πού απαιτούνται για να φθάσει κάποιος στο εκπληκτικό αποτέλεσμα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη φωτογράφου.https://www.lik.com/news/newsarticle57/ 6,5 εκατομμύρια δολάρια τρελά πράγματα στο χρηματιστήριο της φωτογραφίας.

Last edited:
Καλημέρα.
Ξέρει κανείς που μπορώ να κάνω συντήρηση και αποκατάσταση παλιών φωτογραφιών;
Κάποιο κατάστημα στην Αθήνα θα προτιμούσα.

Χμμμ....απ ότι βλέπω ο καινούριος firefox δεν υποστηρίζει color management..... στα βήματα του Chrome κι αυτοί, δεν καταλαβαίνω το λόγο....

Bασίλη τα μαύρα φαίνονται μπλοκαρισμένα..
Άνοιξα το link στον Ι.Ε (μετά απο 30 χρόνια :flipout:)και φαίνεται καλύτερα!

Εμενα στον firefox μου φαινεται ενταξει, 99% ιδιο με Lightroom, στον IE λαθος χρωμα και μπλοκαρισμενα μαυρα. Εχω το "gfx.color_management.mode" στο 1 και το "gfx.color_management.enablev4" στο true στον firefox. Παρολα αυτα, λογω αυτης της φωτογραφιας κατα τυχη προσεξα οτι τα μαυρα ειναι λιγο πιο μπλοκαρισμενα στο Photoshop απ'οτι στο Lightroom. Ακομα και στα RAW, στην ιδια εκδοση του Adobe Camera RAW σε Photoshop και Lightroom υπαρχει διαφορά στα μαυρα. Working space εχω ProPhoto στο Photoshop και η οθονη ειναι καλιμπραρισμενη. Στον Firefox τα μαυρα ειναι καπου στη μεση. Στον XnViewMP που χρησιμοποιω σαν viewer ειναι μεταξυ Firefox και Photoshop. Κατα τ'αλλα, χρωματικα κτλπ, ειναι ιδιες οι φωτογραφιες σε ολα αυτα τα προγραμματα. Που οφειλονται αραγε αυτες οι μικροδιαφορες?

Έχω να πιάσω την μηχανή από τον Αύγουστο... που και εκεί, λίγες φορές την έπιασα...

Ο φακός μου(18-55) έχει γεμίσει άμμο, ο 35mm που παλεύω να πάρω από τον Μάρτη, ακόμα δεν... και δεν τον βλέπω... χρωστάω ακόμα τις φωτογραφίες από την βόλτα στα Αναφιώτικα...

Όλα καλά!!!

:ernaehrung004:

Ψυχη βαθια, η αλλιως εχουμε ισοπεδωσει τα παντα η ... ασε τας διοκαιλογιας και πιασε δουλεια

Εμενα στον firefox μου φαινεται ενταξει, 99% ιδιο με Lightroom, στον IE λαθος χρωμα και μπλοκαρισμενα μαυρα. Εχω το "gfx.color_management.mode" στο 1 και το "gfx.color_management.enablev4" στο true στον firefox. Παρολα αυτα, λογω αυτης της φωτογραφιας κατα τυχη προσεξα οτι τα μαυρα ειναι λιγο πιο μπλοκαρισμενα στο Photoshop απ'οτι στο Lightroom. Ακομα και στα RAW, στην ιδια εκδοση του Adobe Camera RAW σε Photoshop και Lightroom υπαρχει διαφορά στα μαυρα. Working space εχω ProPhoto στο Photoshop και η οθονη ειναι καλιμπραρισμενη. Στον Firefox τα μαυρα ειναι καπου στη μεση. Στον XnViewMP που χρησιμοποιω σαν viewer ειναι μεταξυ Firefox και Photoshop. Κατα τ'αλλα, χρωματικα κτλπ, ειναι ιδιες οι φωτογραφιες σε ολα αυτα τα προγραμματα. Που οφειλονται αραγε αυτες οι μικροδιαφορες?

Τελικα εφταιγε η επιλογη "Black Point Compensation" που ειχα τικαρισμενη στο προγραμμα Dispcalgui που χρησιμοποιω για calibration.

Λοιπόν από χτες ο "κομπακτάκιας" υποφαινόμενος έμεινε χωρίς compact! Η XQ1 έμεινε μαζί μου μόλις ένα μήνα (εξαιρετική μηχανή αλλά άμα συνηθίσεις την 1"...), και η RX100 mkI πέρασε σε άλλα χέρια μετά από σχεδόν 3 χρόνια (Κυριάκο μεγειές!). Προσωρινά θα βολευτώ με την GM1, αλλά έχει ξεκινήσει προβληματισμός και έρευνα, με βασικές υποψήφιες τις G7X και RX100 mkIII - λοξοκοιτάω και κάτι Nikon A σε τιμές χώμα αλλά με τόσο μεγάλο αισθητήρα χάνεις το "άπειρο" βάθος πεδίου που πολλές φορές για μένα είναι πλεονέκτημα, και επίσης ο φακός είναι 28mm και ουχί τα επιθυμητά 24 για τα οποία κατά βάση μπήκα στην διαδικασία "πούλα-ξηλώσου και κάμποσα ευρώ". Το EVF μου είναι ψιλοαδιάφορο σε αυτά τα εστιακά μήκη, η μπροστά ροδέλα της Canon με κλικ με βολεύει πιο πολύ, αλλά με χαλάει άσκημα που όταν τραβάς raw+jpeg χάνει όλες τις ρυθμίσεις-φίλτρα κ.λ.π. Βέβαια είναι κοντά 200 φθηνότερη! Χμμ...

Λέτε να το ρίξω κορώνα - γράμματα? :flipout:

Μάλλον θα πάω σε κάποιο κατάστημα να τις ξαναδώ από κοντά - αλλά τα 200 ευρώπουλα είναι πολλά λεφτά (πλέον)...

Αυτο που λες οτι χανει τις ρυθμισεις, ισχυει σιγουρα; Περιεργο μου φαινεται...

Δεν τις χάνει, αλλά δεν τις καταγράφει. Βγάζει ένα jpeg "στεγνό", δηλαδή δεν παίρνει τίποτα από φίλτρα, DR κ.λ.π. ενώ "σέβεται" τις βασικές: NR, Sharpness κ.λ.π. Κι εμένα μου φάνηκε περίεργο αλλά το διασταύρωσα σε δυο - τρία φόρουμ χρηστών...

Συνεχίζοντας την "μελέτη", η G7X κέρδισε ένα ρούμπο ως υποστηριζόμενη από το Capture One. Η RX100 III-IV περιέργως πως όχι, χμμ...