Το Φωτογραφικό chat

Sos θέλω άμεσα ένα πρόγραμμα όπου να βάλω πολλές φωτογραφίες και μουσική υπόκρουση και να φτιάξω ένα βιντεάκι.
Θέλω οι φωτογραφίες να περνάνε πολύ γρήγορα.

Γινεται με όλα τα προγραμματα video editing (premiere, vegas κλπ). Γινεται με το windows movie maker αλλά θα βγάλεις wmv. Σε γρήγορο αλλά με πολλές δυνατότητες για εφε και τέτοια είχα χρησιμοποιήσει το Proshow Producer

Πώς μπορώ όταν περναω τα raw στο lightroom να μπαίνουν πχ. σε portrait και σε αμεσα σε Adobe standard?
και το ρωταω αυτό γιατί αλλιώς βλέπω τις φωτογραφίες στην κάμερα και τελείως αλλιως στο lr με Adobe standard.
γνωρίζω οτι είναι raw και δεν παίζει ρόλο το profile της μηχανής . και επίσης γνωρίζω και τις διαφορές στις οθόνες.
Ευχαριστώ. ....
α... και κάτι ακόμα. .τράβηξα μερικές δοκιμαστικές με την d5500 στο πλαίσιο. Για να τις ανοίξει το lightroom σαν nef θέλει έκδοση 6, δηλαδή Windows 64bit . δεν φτάνει ενα σορό χρήματα για κάμερα ... Θέλω και αναβάθμιση στο pc. και πολλά προγράμματα μου δεν τρέχουν σε 64bit.
υπάρχει και η λύση του dng converter αλλά μήπως χάνω από την μετατροπή?

Υπάρχει επέκταση για τον ghrome που μας δίνει τη δυνατότητα σε αναζήτηση μας να βλέπουμε τιμές σε όλα τα Amazon τη θυμάστε;
άκυρο βρήκα.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Υπάρχει επέκταση για τον ghrome που μας δίνει τη δυνατότητα σε αναζήτηση μας να βλέπουμε τιμές σε όλα τα Amazon τη θυμάστε;
άκυρο βρήκα.
Ποια είναι; μπορείς να βάλεις link?

Δουλεύει σχεδόν πάντα μέσα από τα ευρωπαϊκά, κάποιες φορές κολλάει και στρώνει συνήθως με απεγκατάσταση - επανεγκατάσταση...

λεω να παρω ενα οικονομικο φλας.προς yongnuo μερια.εχω την nikon 5200.ποιο μοντελο προτεινετε?μαλλον να εχει ttl και να ειναι ασυρματο..δεν εχω ξανασχοληθει με φλας

καμια ιδεα τι μπορει να φταιει και δεν μου δειχνει ο φακος στην χ70 το f2.8??
στο auto, το δειχνει κανονικα:chinscratch:

δουλευει κανεις το capture one??
το εγκατεστησα, αλλα δεν μου αναφερει αλλο αρχειο εκτος απο το δικο του...:slapface:

Sos θέλω άμεσα ένα πρόγραμμα όπου να βάλω πολλές φωτογραφίες και μουσική υπόκρουση και να φτιάξω ένα βιντεάκι.
Θέλω οι φωτογραφίες να περνάνε πολύ γρήγορα.

Ευχαριστώ για τη Βοήθεια που μου δώσατε με τις προτάσεις σας.
Ξεκίνησα με το Movie maker αλλά στην εξαγωγή του αρχείου μετά τη μέση κολλούσε.
Παιδεύτηκα αρκετά αλλά δε βρήκα λύση οπότε και στράφηκα στη σίγουρη λύση του Corel VideoStudio Pro 9.
Και ιδού το αποτέλεσμα σε 4Κ:

https://www.youtube.com/watch?v=4qshU0homqM

Πολυ κουραστική η παράθεση τόσο πολλών φωτογραφιών με τέτοιο καταιγισμό από καρέ.
Εαν είχες μια σειρά από video με φωτογραφικές παρενθέσεις θα ήταν πολύ ποιό όμορφο.

δουλευει κανεις το capture one??
το εγκατεστησα, αλλα δεν μου αναφερει αλλο αρχειο εκτος απο το δικο του...:slapface:

Τι ακριβώς εννοείς? Για να δεις φωτογραφικά αρχεία πρέπει να ξεκινήσεις το πρόγραμμα και μετά να πας file->new session (or catalog). Θα σου ανοίξει ένα παράθυρο όπου συμπληρώνεις τα πεδία - κατά βάση μόνο το πρώτο, δίνοντας κάποιο όνομα στο session - τα υπόλοιπα είναι παράμετροι που θα πειράξεις (ίσως) μια φορά. Ανοίγει το κενό session όπου πας πάνω αριστερά στο βέλος που δείχνει προς τα κάτω, το πατάς και ανοίγει το παράθυρο εισαγωγής. Επιλέγεις φάκελλο, σου ανοίγει και βλέπεις τις φωτογραφίες που περιέχει, οπότε επιλέγεις όλες ή όποιες θέλεις εισάγονται και αρχίζεις την δουλειά. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις το πρόγραμμα σε βγάζει στο session που βρισκόσουν και μπορείς να συνεχίσεις ή να εισάγεις φωτογραφίες από άλλο φάκελλο χωρίς να αλλάξεις session, ή να ξεκινήσεις καινούριο με άλλη ονομασία.

Το καλό είναι ότι κάθε session σώζεται στην προκαθορισμένη τοποθεσία (my pictures ή όπου όρισες εσύ) σε φάκελο με όλα τα περιεχόμενα π.χ. "2016_05_15_Βόλτα". Σε αυτόν θα βρείς 4 υποφάκελους Capture, Output, Selects, Trash και ένα αρχείο ρυθμίσεων συνονόματο του session - στο οποίο αν κάνεις κλικ ανοίγει το πρόγραμμα στο συγκεκριμένο session. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι αν έχεις εγκατεστημένο το C1 και αλλού (η άδεια είναι για 2 υπολογιστές) βάζεις τον φάκελο σε ένα στικάκι και δουλεύεις κανονικά όπου θέλεις.

Εννοείται ότι αυτά είναι τα βασικά, λάβε υπόψη ότι παίρνει πολλή παραμετροποίηση - μπορείς να αλλάξεις το περιβάλλον κατά βούληση, προσθέτοντας ή αφαιρώντας κουμπιά, πάνελ κ.λ.π.

Αυτά, ότι άλλο θέλεις ρωτάς...