Re: Sony A7R - A7R II
Η sony είναι... Ιανός! Από την μια σπρώχνει την τεχνολογία εμπρός, μοιράζει τους καλύτερους αισθητήρες και γενικώς προσπαθεί πολύ, κι από την άλλη γράφει στα παλιά της τα παπούτσια (για να μην πω τίποτα χειρότερο) τους ήδη πελάτες της - με την λογική "θέλετε βελτιώσεις? Πάρτε το νέο μοντέλο"... Τα λέω αυτά χωρίς εμπάθεια ως (δις) πελάτης της και νυν κάτοχος rx100 III. Και μην μου πει κανείς ότι οι υπόλοιποι βγαίνουν με ατέλειες και τις φτιάχνουν στην πορεία - ίσως ίσχυε πριν 1-2 χρόνια για κάποιες fuji, τώρα όχι πια - απλά οι άνθρωποι ακούνε (όπως και η oly κ.λ.π.), και αν μπορούν τελειοποιούν το προϊόν σεβόμενοι τα λεφτά μας.
Όταν (και κυρίως αν) βγει καμιά ακάθρεπτη Canonikon FF και παίξει συμβατότητα με υπάρχοντες φακούς, θα τρέχουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, το έχουμε ξαναδεί το έργο: π.χ. laptop Sony? κλείσαμε κύριοι γιατί νομίζαμε ότι θα σας τα παίρνουμε χαλαρά...
Συμφωνω απολυτα σε οσα λες. Δεν υπαρχει κατι που να μην το εχει σκεφτει καποιος απο εμας.
Αυτο ελεγα και εγω και ολοι οσοι εφυγαν απο την CANON-NIKON.
1) Εφυγαν γιατι η Canon _ NIKON δεν ακουγε να βγαλει μια καμερα Mirrorless για να κρατησει ολο το αγοραστικο κοινο εκει με τους ηδη υπαρχον φακους.
2) Εφυγε γνωριζοντας οτι μεσα σε συντομο χρονικο διαστημα ισως η CANON _ NIKON να ερθουν με μια σουπερ mirrorless που να εξαφανισει παλι ολες τις υπολοιπες και να ξαναπαρει το κομματι τουρτας που της ανηκει.
Βεβαια πρεπει να εχετε υποψιν σας και το πλανο Β της Sony που λεει καθαρα χωρις να χρειαζεται καποιος να σκεφτει πολυ, οτι αφου εκανα το μεγαλο βημα και παω παρα πολυ καλα, και εχω πισω μου την ZEISS να με στηριζει, δεν θα αφησω να μου παρει κανενας το κομματι της τουρτας μου, που αργοτερα μπορω να εχω και το κερασακι.
Οταν καποιος αλλαζει αγορα κανει ενα μεγαλο βημα και παιρνει ενα μεγαλο ρισκο. Ο επομενος χρονος ειμαι σιγουρος οτι θα μας δειξει το μελλον.
Οι ανθρωποι της CANON - NIKON το γνωριζουν πολυ καλα οτι πρεπει να λασναρουν απο μια επαγγελματικη μηχανη Mirrrorless γιατι οσο περναει ο χρονος τοσο περισσοτερος κοσμος φευγει.
Αν απο την αλλη η Sony δεν ακουσει αυτη θα χασει οπως εχασε και με τα VAIO. Νομιζω οτι τους εγινε μαθημα. Αλλα κανενας δεν μπορει να κριτηκαρει μια τοση μεγαλη εταιρεια.
Αν θυμαστε πολυ καλα το ΜΕΓΑΛΟ και τρανο ΜΑΝ της Apple ελεγε οτι κινητο μεγαλυτερο του iphone 4 ειναι για τα σκουπιδια. Αν ζουσε ηθελα να δω τι θα μπορουσε να μας πει και να απαντησει βλεποντας την Samsung να παιρνει το 50% της τουρτας επειδη εβγαλε για πρωτη φορα κινητο πανω απο 4.7" και αλλαζοντας την ιστορια των κινητων μια και καλη.