Το Φωτογραφικό chat

Πάνο μπορείς να συνεχίσεις στο σχετικό νήμα που έχεις ήδη ανοίξει στην ενότητα Τεχνικά κ.λ.π. ή (ακόμα καλύτερα) να ανοίξεις νέο. Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια (αλλαγές τίτλων ή κάτι άλλο) στείλε p.m.

Πάνο μπορείς να συνεχίσεις στο σχετικό νήμα που έχεις ήδη ανοίξει στην ενότητα Τεχνικά κ.λ.π. ή (ακόμα καλύτερα) να ανοίξεις νέο. Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια (αλλαγές τίτλων ή κάτι άλλο) στείλε p.m.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.

Σκέφτομαι να ανοίξω νέο ώστε να δημιουργηθεί νέα θεματολογία και να μην είναι δύο τεχνικές ενωμένες στο ίδιο νήμα. Πάντως με τον τίτλο που έχω βάλει θα μπορούσα να συνεχίσω στο ίδιο νήμα.

Βέβαια αναμένω και την γνώμη σας ώστε να μην δημιουργώ 'θόρυβο' στο forum με πολλά νήματα και τίτλους.:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Πανο, άσε τις ντροπές.
Περιμένουμε το νήμα σου όποτε εσύ κρίνεις ότι είσαι έτοιμος.

:ernaehrung004: Σωστά!

Λοιπόν. Θα το δουλέψω λίγο με αρχεία από την nikon καθώς μέχρι τώρα πειραματίζομαι με αρχεία jpeg από το κινητό με θαυμάσια αποτελέσματα όμως.

θα ηθελα να σας παρουσιασω εναν φιλο αλλα και εξαιρετικο φωτογραφο(θοδωρης Νικολαου) με τον οποιο εχω την τιμη να δουλευω μαζι με μια ομαδα σε ενα project που κανουμε αυτη την περιοδο υπο την καθοδηγηση του!φοβερη εμπειρια για εμενα εκτος των αλλων!αξιζει να τον γνωρισετε εστω και μεσα απο εδω...

http://www.cnn.gr/premium/story/239...on-valkanion-mesa-apo-to-fako-toy-th-nikolaoy

http://popaganda.gr/author/nikolaou/

Μόνο ως γελοιότητες μπορούν να χαρακτηρισθούν τέτοιες πρακτικές, ανεξαρτήτως προέλευσης. Και τι δηλαδή ελπίζουν να πουλήσουν καπάκια? Το ebay προσφέρει 5 στην τιμή του ενός...

Aνεξαρτήτως μάρκας η συντριπτική πλειοψηφία αγοραστών κιτ μένουν με τον έναν και μοναδικό φακό του κιτ.
Η μειοψηφία που θα θελήσει να αλλάξει φακό θα έχει καπάκι από τον νέο φακό που θα αγοράσει.
Αν θέλει να έχει και τους δύο φακούς εκτός μηχανής, ε, θα πρέπει να αγοράσει κι ένα καπάκι, σιγά τα ωά.

Στις a7 (πλην των α7sii & a7rii) έβαλε εξωτερικό φορτιστή; Έβαλε 2η μπαταρία;
Μήπως το κάνει μόνο εκεί που παίρνει το μεγάλο πακέτο;
Διότι δε νομίζω ότι η a7ii έχει χαμηλότερη κατανάλωση από την a7sii....

Επίσης δε συμφωνώ ότι με τέτοιες "τσιγκουνιές" κάνει οικονομία - ζημιά κάνει, πρώτα απ'ολα στην εικόνα της, διότι βλέπει κοντόφθαλμα και δε σέβεται τον πελάτη της. Ο πελάτης θέλει το κάτι παραπάνω για να ευχαριστηθεί, όχι το ελάχιστα δυνατό.
Μιλάμε για εταιρείες που από τη μία έχουν budgets διαφήμισης και μαρκετινγκ δισεκατομμύρια και από την άλλη δε δίνουν την απαραίτητη προσοχή στη λεπτομέρεια στους πελάτες τους, αυτούς που τους πληρώνουν.
H sony επίσης είναι τρομερά φαουλ και σε πολλά άλλα, με βασικότερο για μένα το θέμα διασύνδεσης της μηχανής - αν οι καθαρά φωτογραφικές εταιρείες έχουν δικαιολογίες η sony που είναι εταιρεία ηλεκτρονικών και κατασκευάζει καραβιές τηλέφωνα και τηλεοράσεις με android δεν έχει καμία.
Την καλημέρα μου σε όλους!

Οι α7s/α7sII όπως και η α7rII προορίζονται και για επαγγελματικού επιπέδου βίντεο, γι' αυτό και προσφέρονται με δεύτερη μπαταρία και φορτιστή.

Last edited:
Επείδή ο φίλος vamvakulas έλεγε κάτι και για hot shoe cover, θα ήθελα μια επιβεβαίωση γι αυτό. Επίσης ότι μηχανή έχω πάρει μέχρι σήμερα σε κιτ δεν είχε φορεμένο τον φακό, οπότε έχω μια απορία: πως είναι στην συσκευασία? Ο φακός φορεμένος ή χάσκει η τρύπα πίσω?

Η a6000 δεν εχει καλυμα hotshoe ουτε καπακι αισθητηρα ουτε πισω καλυμα φακου (κιτ). Για την a7 δεν θυμαμαι.

Γυφτια σε καθε περιπτωση. Και η ελλειψη εξωτερικου φορτιστη το ιδιο. Μην προσπαθουμε να δικαιολογησουμε στον εαυτο μας τα αδικαιολογητα. Κι ενα καπακι ας κανει και 10 λεπτα δεν ειναι το θεμα το κοστος αλλα κυριως η πρακτικη-πολιτικη της εταιριας.
Για να μην ξεκινησουμε τωρα και για το 1 ετος εγγυηση που δινει έναντι 2 που θα οφειλε.
Αλλα βρίσκει και τα κανει.

Υγ. ( εντελως offtopic) Δειτε τωρα τι εκανε με το ps4. Μεσα σε 3 χρονια νεα κονσολα. Anyway το μονο που εχω να πω ειναι cooome on sony που λένε και στα ξενα fora

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Στην α6000 αναφέρεται ο vamvakoulas.

GI0KSN.jpg

VQjwRM.jpg

Για να μην ξεκινησουμε τωρα και για το 1 ετος εγγυηση που δινει έναντι 2 που θα οφειλε.
Αλλα βρίσκει και τα κανει.

Η 2ετια ειναι βαση νομου. Μπορεις να παραθεσεις καποιο link, γιατι μου ακουγεται περιεργο;

Δεν είναι μόνο η Sony, πολλές άλλες εταιρείες φωτογραφικές και μη δίνουν ένα χρόνο, και όταν κάνεις θέμα στον πωλητή ή δεν ξέρει ή... κάνει πως δεν το ξέρει. Άν σου κάτσει η στραβή, μπορεί να χρειαστεί να τους πάρει τηλ. δικηγόρος να τους τρίξει τα δόντια...

Δεν είναι μόνο η Sony, πολλές άλλες εταιρείες φωτογραφικές και μη δίνουν ένα χρόνο, και όταν κάνεις θέμα στον πωλητή ή δεν ξέρει ή... κάνει πως δεν το ξέρει. Άν σου κάτσει η στραβή, μπορεί να χρειαστεί να τους πάρει τηλ. δικηγόρος να τους τρίξει τα δόντια...

Ειναι 2ετης η εγγυηση so simple. Απο κει και περα ας λεει οτι θελει η sony και η καθε sony.

Είναι γνωστή η ιστορία με την apple που έφαγε κάτι μύρια πρόστιμο στην Ιταλία επειδή πούλαγε επέκταση εγγύησης πέραν του ενός χρόνου (αν πλήρωσε τελικά δεν το γνωρίζω). Επίσης κάποιες συσκευές που πωλούνται στα περισσότερα καταστήματα με 2 χρόνια "μαμίσια" εγγύηση, σε κάποια άλλα έχουν 1 χρόνο ενώ προσφέρονται με extra πακέτα - και δυστυχώς κάποιοι πελάτες την πατάνε...