Το Φωτογραφικό chat

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Analog revival καθώς αναμένεται η επανακυκλοφορία του Εktachrome το 3ο τετράμηνο του 2017!

http://www.kodak.com/us/en/corp/press_center/kodak_brings_back_a_classic_with_ektachrome_film/default.htm

6567-news.epanakykloforia-toy-kodak-professional-ektachrome-color-reversal-film.jpg

Το διάβασα εχθές στο ηλεκτρονικό Amateur Photographer. Καιρός να ξεσκουριάσουν λίγο και η αναλογικές μας! Ένα αγαπητό θετικό φιλμ από πολλούς φωτογράφους. Το είχα δουλέψει κάποιες λίγες φορές στο παρελθόν καθώς προτοιμούσα περισσότερο τα fuji sensia, velvia, provia.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

E ναι βρε για slide μιλάμε.
Το θέμα είναι αν διαθέτουν ακόμη τα εμφανιστήρια Ε6 στα εργαστήρια....

Αυτό θα είναι ένα θέμα....

Έχω στο αρχείο κάτι απίστευτα slide τραβηγμένα στην Κω στον λημνιώνα (Λιμανάκι κοντά στην Κέφαλο) με χρώματα που τα κοιτάζω ακόμα και εντυπωσιάζομαι. Υπέροχο κόκκινο βαθύ ζεστό μπλέ και υπέροχες χρωματικές αποχρώσεις της άμμου.

αντε να το δοκιμασεις, στο τζερμανη εχει αρκετα ακομα εμφανιστηρια..... μετα ομως με τι καρδια πιανεις την ψηφιακη παλι:computer:

αντε να το δοκιμασεις, στο τζερμανη εχει αρκετα ακομα εμφανιστηρια..... μετα ομως με τι καρδια πιανεις την ψηφιακη παλι:computer:

Κάτι ξέρω που κρατώ τα αναλογικά μου μηχανάκια στα πανάκια τους και στα silica gel κρυμμένα.:a0210:

Απ ότι είδα εμφανίζουν ακόμη στην Αθήνα.

Κώστα θα σε πάω πιο μακριά τώρα!:Banane0:
Μαζί επανακυκλοφορεί το κινηματογραφικό Ektachrome Super 8 παρέα με τη νέα κάμερα Super 8 της Kodak.
Υβριδική με οθόνη και ρετρο style

https://www.youtube.com/watch?v=mp2rrPzcTeg

Στην Αθήνα εμφανίζουν ακόμα. Εγώ πρόσφατα είχα δώσει κάποια παλιά slides για εμφάνιση. Νομίζω ήταν 8 το κομμάτι. Νομίζω...

και γω ειχα δωσει, πριν 8 χρονια
γυρισαν με γρατζουνιες και μερικα μετα απο λιγο καιρο βγαλαν φουσκαλες
με 5 ευρω στη γερμανια περνεις επαγγελματικη ποιοτητα κ εμφανιση

και γω ειχα δωσει, πριν 8 χρονια
γυρισαν με γρατζουνιες και μερικα μετα απο λιγο καιρο βγαλαν φουσκαλες
με 5 ευρω στη γερμανια περνεις επαγγελματικη ποιοτητα κ εμφανιση

Το θέμα είναι εδώ τι κάνουμε. Κι εγώ όταν δούλευα στο εξωτερικό (Αυστρία) το ίδιο ήταν, όπως αναφέρεις.

Πάντως όπου έχω δώσει slides στην Ελλάδα δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δεν έχω πάρει ποτέ γρατζουνισμένα θετικά και ποτέ δεν μου έχουν βγάλει φουσκάλες.

Καλή Χρονιά σε όλους εύχομαι γεμάτη φωτογραφίες και βίντεο.
Ο Θεός να μας δίνει δύναμη και αυτή τη χρονιά με υγεία να καταφέρουμε περισσότερα και να πετύχουμε τους στόχους μας.
Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες Βασίληδες και Γιάννηδες του φόρουμ.
Λόγω του 15νθημερου αποκλεισμού μου από το φόρουμ δεν κατάφερα νωρίτερα να σας ευχηθώ
και επίσης δεν ήταν δυνατόν να πάρω τηλέφωνο το Γιάννη τον Σπύρου και τον Βασίλη το διαχειριστή γιατί τα τηλέφωνα τους τα είχα
στα προσωπικά μου μηνύματα και δεν είχα πρόσβαση.

Καλή χρονια με υγεία Παναγιώτη !

Πάμε στο 1ο παράπονο του 2017

Κοιτάζω τα 2 νέα μοντέλα της Fuji

Να ξέρε πόσους πελάτες χάνει έτσι που τιμολογεί ...

Φίλη με μεγάλο έρωτα με τη Fuji , πούλησε μια Νίκον που ´χε , αλλα που ...
φύσαγε και δε κρύωνε για το 1000ρικο της x-e2 που γούσταρε σαν τρελή
Της είπα να δει την xt-10 αλλα και αυτή στα 850 ..

Τελικά καταλήξαμε στην Olympus om-10 ii

Όλα τα νέα μοντέλα βαράνε λίγο στην αρχή αλλά σε μερικούς μήνες εξομαλύνονται οι τιμές, της fuji όχι. Κι επιπλέον αν θες σκόπευτρο δεν υπάρχουν λύσεις κάτω από 800 με φακό...

Να ρωτήσω κάτι : όταν φέρνω την τσάντα με τα φωτογραφικα μέσα στο σπίτι και επειδή έξω έχει κρύο, από την διαφορά θερμοκρασίας δημιουργεί υγρασία και φαίνεται έντονα στο γυαλί του φακού αλλά και στο σώμα της μηχανής.
Το λογικό είναι να την αφήσω στην ησυχία της μέχρι να πιάσει θερμοκρασία του χώρου.
Αλλά τι γίνεται εάν
1) την λειτουργησω άμεσα με ενα απλό σκουπισμα στο φακό?

2) αν αλλαξω φακό θα πάει υγρασία και στο αισθητήρα?

Υπάρχει τσάντα που να έχει καλύτερη κάλυψη στο θεμα θερμοκρασίας. Οπως μια βαλίτσα πχ?

Αυτό το εχω παρατηρήσει στην a6000 ενω η d7000 δεν ιδρώνει τόσο εύκολα.