Το Φωτογραφικό chat

κουραγιο ενας χρονος εμεινε (και αλλος ενας χρονος να αποκατασταθουν οι ροες εμπορευματων) που θα παει.....

Περί mpb ο λόγος. Διάβασα σήμερα από ένα χρήστη του dpreview την αιρετική άποψη ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου βγει καλός ένας well used φακός. Αντίθετα, ο like-new ή excellent είναι πιο πιθανόν (σε σχέση με έναν πολυμεταχειρισμένο) να είναι bad copy.
Τι γνώμη έχετε;
Επίσης, προσωπικά κοιτάω πάντα τις good ή well-used καταστάσεις. Αποφεύγω τις heavily used λόγω μούχλας. Είναι ωραίο να σου προσφέρεται 6-μηνη εγγύηση, αλλά θέλω και την ψυχική μου ηρεμία και να μην είμαι σκυμμένος πάνω από τα mail και τα χαρτιά της DHL.

μμμμμ πολύ πιθανό, ένας χρήστης που δίνει έναν φακό Brand new είναι πάρα πολύ πιθανό να έχει πέσει σε κακή κόπια και θέλει να τον ξεφορτωθεί (το έχω κάνει και εγώ να πω την αλήθεια, απλά τα έδινα σε χαμηλές σχετικά τιμές και ενημέρωνα όσο μπορούσα τον νέο ιδιοκτήτη!) , υπάρχουν και άλλοι λόγοι σαφώς, άλλα γενικότερα συμφωνώ με αυτό που είπε ο χρήστης στο Dpreview. Την έχω πατήσει ουκ ολίγες φορές με καινούριους φακούς τόσο από μαγαζιά ή ιδιώτες, ενώ φακοί που πήρα που είχαν χρησιμοποιηθεί καιρό συνήθως ήταν αξιοπρεπής οπτικά...τι να πω......πολύ Τζόκερ η κατάσταση!!!

• Like
Reactions: toupia

κουραγιο ενας χρονος εμεινε (και αλλος ενας χρονος να αποκατασταθουν οι ροες εμπορευματων) που θα παει.....

:ROFLMAO:

κρυο ζεστη μας πανε .

275226087_1039067863666613_6245425914461861787_n.jpg

Χαχα πες το ψέματα….και όχι μόνο στα φωτογραφικά, τα ίδια γίνεται αν ψάξεις στο forum εδώ και στον ήχο, στην εικόνα κλπ…..

Χμμμμ, δε θυμάμαι να έχω δει άλλη διαφήμιση καταναλωτικών αγαθών της εποχής που να περιλαμβάνει (έστω και ελαφρά κομμένη) τη σβάστικα.
Ο Gossen όμως βλέπω δεν έχασε ευκαιρία!
Der Adler 1939
Der Adler - 1939 - Heft 12 (52 S., Scan)_0051 gossen.jpg

Θα ειναι προ του 1939 λογικα η διαφημιση οπου η σβαστικα δεν συμβολιζε ακομα αυτα που θα συμβολισει μετα τις φρικαλεοτητες του Β' παγκοσμιου πολεμου.

Είναι στο τεύχος της 25ης Ιουλίου του 39.
Δεν είχε αρχίσει επίσημα ο πόλεμος, αλλά τέτοια κ..πιλάλα δεν έχω δει αλλού έως τώρα.
Ούτε καν από τη Krupp και λοιπές βαριές βιομηχανίες.

Εδώ το εξώφυλλο, η Gossen ήταν στο οπισθόφυλλο.
Der Adler - 1939 - Heft 12 (52 S., Scan)_0000.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.