Το Φωτογραφικό chat

αν ψαξεις καλα τωρα που υπαρχουν προσφορες στα καινουργια σωματα και φακους λογω εκπτωσεων, βρισκεις και μεταχ/να σε πολυ καλες τιμες... βρηκα Canon R6 II σαν καινουργια με εγγυηση, σε τιμη χωμα και ειπα να κανω την αλλαγη απο τη Fuji Xt5 σε μαγαζι του κεντρου ...

5ef9d6ea6d67c27dba2c0a5975657422.jpg

Τι διαφορα εχει για εσενα δηλαδη απο την R5 που ειχες ? (Εγω ξερω τι διαφορες εχει για σενα δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει μιας και οι codecs στο βιντεο δεν ειναι τιποτα σοβαροι )

Εκτος αν βαρεθηκες το AF της Fuji και ειπες να δοκιμασεις το κορυφαιο (among others) επιπεδο της αγορας.

αν ψαξεις καλα τωρα που υπαρχουν προσφορες στα καινουργια σωματα και φακους λογω εκπτωσεων, βρισκεις και μεταχ/να σε πολυ καλες τιμες... βρηκα Canon R6 II σαν καινουργια με εγγυηση, σε τιμη χωμα και ειπα να κανω την αλλαγη απο τη Fuji Xt5 σε μαγαζι του κεντρου ...

5ef9d6ea6d67c27dba2c0a5975657422.jpg
Βλέπω φέρεις και τον talk-of-the-town φακό.

Εκτος αν βαρεθηκες το AF της Fuji και ειπες να δοκιμασεις το κορυφαιο (among others) επιπεδο της αγορας.
*Terms and conditions may apply..:LOL:

Πολύ καλό το ΑF της Canon, αλλά προσωπικά θα κρατούσα μια πισινή εφόσον υπάρχει η Sony (ή Nikon για κάποια modes-θέματα) πριν ανακηρύξω "κορυφαίο" το AF της Canon.
Ιδίως όταν λέμε για μια R6II...

Τεσπα, σαφής βελτίωση για τον φίλο η R6II σε σχεδόν όλα, πέρα από το "κουλ φάκτορ", το μέγεθος (που δεν είναι τόσο τεράστιο με τον εν λόγω prime) και φυσικά τις τιμές φαρμακείου της Canon.

Ειπα....among others ;)

Canon Sony Nikon ειναι αρκετα κοντα και αν δεν ειναι στην επομενη γενια θα σφιχταγγαλιαστουν στο θεμα της αποδοσης στο AF.

Οι τιμες φαρμακειου ειναι για τους ανυπομονους. Οι υπολοιποι που εχουν στοχευση και υπομονη μια χαρα ευκαιριες βρισκουν.

Μου λείπει πάντα το full frame και προφανώς η καλή εστίαση .
Η fuji τα έχει κάνει μαντάρα στο θέμα αυτό , κι ελπίζω στην επόμενη γενιά να καταφέρει να το φτιαξει.

Αν και δεν είχα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας , μου δημιουργούσε κάποιες φορές αβεβαιότητα και δισταγμό στην εστίαση.

Προς τον παρόν , έχω την r6 II μόνο με 2 primes, 45mm 1.2 Kai 16mm 2.8
Δυστυχώς τα οικονομικά είναι χάλια, οπότε δεν αναμένεται σύντομα κάποιος τηλεφακός που θέλω...

Μάλλον αργότερα θα πάω είτε για τον rf 100-400 που τον βρίσκεις γύρω στα 600 μεταχ/νο είτε τον ef 400mm 5.6 με ανταπτορα στα ίδια περίπου χρήματα.
Ελπίζω κάποια στιγμή η canon να ανοίξει τη μοντουρα στο FF μπας και δούμε κάποιον φακό από SIGMA , TAMRON κλπ σε λογικές τιμές .

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

• Like
Reactions: LongTom and toupia
Μου λείπει πάντα το full frame και προφανώς η καλή εστίαση .
Η fuji τα έχει κάνει μαντάρα στο θέμα αυτό , κι ελπίζω στην επόμενη γενιά να καταφέρει να το φτιαξει.

Αν και δεν είχα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας , μου δημιουργούσε κάποιες φορές αβεβαιότητα και δισταγμό στην εστίαση.

Προς τον παρόν , έχω την r6 II μόνο με 2 primes, 45mm 1.2 Kai 16mm 2.8
Δυστυχώς τα οικονομικά είναι χάλια, οπότε δεν αναμένεται σύντομα κάποιος τηλεφακός που θέλω...

Μάλλον αργότερα θα πάω είτε για τον rf 100-400 που τον βρίσκεις γύρω στα 600 μεταχ/νο είτε τον ef 400mm 5.6 με ανταπτορα στα ίδια περίπου χρήματα.
Ελπίζω κάποια στιγμή η canon να ανοίξει τη μοντουρα στο FF μπας και δούμε κάποιον φακό από SIGMA , TAMRON κλπ σε λογικές τιμές .

Sent from my SM-F946B using Tapatalk
Δυστυχώς η Fuji θέλει (και μερικώς έχει) γίνει η Leica του πτωχού και hype machine.
Δεν έχουν σοβαρό R&D για AF κ.τ.λ.
Μόνο να δείχνει καλό στο χέρι και στο instagram δίπλα σε καφέδες ή/και με λουρί στο λαιμό.

Προσωπικά πούλησα τα πάντα όλα από Fuji γιατί ακριβώς έχανα πολλές φωτογραφίες από το κακό AF.
Και δεν μιλάμε για καταστάσεις σε λίμνες να βγάζεις βουτηχτές ή χελιδόνια, αλλά σε πόλεις να βγάζεις street portrait...

Ειπα....among others ;)

Canon Sony Nikon ειναι αρκετα κοντα και αν δεν ειναι στην επομενη γενια θα σφιχταγγαλιαστουν στο θεμα της αποδοσης στο AF.

Οι τιμες φαρμακειου ειναι για τους ανυπομονους. Οι υπολοιποι που εχουν στοχευση και υπομονη μια χαρα ευκαιριες βρισκουν.
Δεκτό το πρώτο, στο δεύτερο δε συμφωνώ..
Δυστυχώς και στα μεταχειρισμένα είναι με σοβαρό καπέλο.
Από τους λόγους που πήρε πόδι η Canon R / Canon R10 που είχα κάποτες.

• Like
Reactions: Kosh