Το Φωτογραφικό chat

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Πάμε τώρα από τον ίδιο και στο 50 vs 85 να σας δω τι ενδιάμεση εστιακή θα διαλέξετε... 😂

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Haha
Reactions: toupia
55, 70...

Η απάντηση είναι μία, ό,τι τραβάει η ψυχή μας, την μία βδομάδα βαριόμαστε τον έναν φακό πάμε στον άλλον...
Σε prime που να υπάρχει κατά βάση σε όλα τα συστήματα και φωτεινό θα ήταν πιο δύσκολο να βρούμε κάτι ενδιάμεσα?

Το 55 είναι πολύ κοντά στο 50
Σε 70 δε μου έρχονται πολλοί στο μυαλό πλην sigma macro.

Σε prime υπάρχει ο 55 για την e mount της sony, για 70 δεν ξέρω, το "πρόβλημα" με τους σταθερός φακός είναι ότι πρέπει να τους δοκιμάσεις πρώτα για να μάθεις, αυτό παίρνει πολύ καιρό και χρήμα, οι διαθέσεις αλλάζουν τα γούστα αλλάζουν η οπτική αλλάζει μέσα από τη χρήση και την τριβή, εμένα αυτό το διάστημα ας πούμε μου αρέσουν τα 16mm

ΥΓ Πάντα πρέπει να υπάρχουν 1-2 zoom φακοί στο κιτ μας, αλλά εγώ τους έχω ξεμάθει και δεν τους μπορώ.

Για αυτο καποτε το πιο δημοφιλες ζουμακι ηταν το 35-70/80

Μετα θελανε να πανε στα 28 και η καταστροφη για το μεγεθος και το βαρος αλλα και την αποδοση για πολλα χρονια ηταν οταν πηγαν στα 24.

40mm kai 85mm και ειμαι καλυμμενος.

Μετα ενας ζοομ κι εληξες, αναλογα αν θες πιο ευρυγωνιο καδρο ή τηλεφακο.

Προσωπικα οταν κουβαλαω την sling εκτος του 70-200f4 αντι να βαλω μεσα τον 24-70mm απλα βαζω τον 35mm ψευδοmacro και νιωθω αρκετα πανοπλος.

Αν ο 45mm ηταν πιο αρτιος οπτικα (οχι τοσο ιδιαιτερος τελος παντων) μαλλον αυτον θα επαιρνα.