το φτηνό αλλα τίμιο media player...

για τις παλιές τιβι δεν είμαι σίγουρος τι εισόδους έχουν...ποιός έχει να μας πει;

πάντως την ανακοίνωση την αποσύρω γιατί...το πήρε φίλος συνφορουμίτη μας...
Νίκ ελπίζω ο Αριστείδης να το ευχαριστηθεί...

εγώ πάλι που θα ήθελα ένα ίδιο φτηνό με 5.1 έμεινα με το vaio για player...

για τις παλιές τιβι δεν είμαι σίγουρος τι εισόδους έχουν...ποιός έχει να μας πει;

πάντως την ανακοίνωση την αποσύρω γιατί...το πήρε φίλος συνφορουμίτη μας...
Νίκ ελπίζω ο Αριστείδης να το ευχαριστηθεί...

εγώ πάλι που θα ήθελα ένα ίδιο φτηνό με 5.1 έμεινα με το vaio για player...

-bye-

Χαιρετώ την ωραία παρέα... Βρήκα και εγώ το media player του θέματος στο ebay και ψάχνοντας γνώμες για καλή μου τύχη έπεσα εδώ πέρα :)

Λοιπόν εν ολίγης αυτό που ήθελα να πω είναι ότι προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ το 5.1 passthrough, και εφόσων σιγουρέψαμε ότι τελικά δε το έχει η συσκευούλα, θα ήθελα να ανακεφαλαιώσω κάποια πράγματα που επίσης διάβασα εδώ πέρα αλλά πέρασαν στο ντούκου... :p

Κάποιος ανέφερε πιο πριν την συσκευούλα εδώ http://www.futeko.com/products/MP00021.php
η οποία φοράει το ίδιο chipset. Αυτή λοιπόν κάνει passthrough με coaxial...

Ένα το κρατούμενο.

Ο Αντώνιος λίγα post πιο πάνω ανέφερε αυτή τη συσκευούλα
http://cgi.ebay.com/2-5-Full-HD-108...?pt=DVD_Players_Recorders&hash=item43a2f1ad34 ,
η οποία είναι από τον ίδιο πωλήτη και υποψιάζομαι ότι επίσης φοράει το ίδιο chipset και έχει 2 επιπλέον πράγματα σε σχέση με την άλλη που πουλάει.
α) Παίρνει και εσωτερικό δίσκο
β) Έχει και spidf!

Αρά αφού το άλλο της futeko βγάζει 5.1, δε θα βγάζει και αυτό λογικά; Άρα δεν λύθηκε το μοναδικό μας πρόβλημα; Για το μόνο που δεν μπορώ να ξέρω είναι για το chipset.

Έστειλα στον Κινέζο ερώτηση πάντως για 5.1 και greeks subs και αναμένω απάντηση.

Thank for listening τη μουρμούρα μου.... :)

φίλε άψογη η συγκρότηση των σκέψεων...
η αλήθεια είναι ότι το futeco το είδα προχθές...αλλά δεν θέλω να αγοράζω coaxial καλώδιο!! θέλω τα 2 HDMI που πλήρωσα να μου κάνουν τη δουλειά ...περιέργειες αλλά τα πολλά καλώδια είναι αντι-συμβιωτικά με θυληκές γυναίκες...

το άλλο με το χώρο για εσωτ.δίσκο είναι μεγαλύτερο σε μέθεθος συν το έχτρα κόστος για δίσκο...εγώ πχ. δεν σκοπεύω να πάρω άλλο δίσκο προς το παρόν...

τελικά ένα pico από την crystal με 5.1 στην HDMI θα ήταν τέλειο...αλλά δεν πειράζει κάποτε θα βρω τρόπο να παίζει το λαπτοπ κανονικά...ως τότε ναι έχω τα προβλήματα του απλού χρήστη και μου σπάνε τα νεύρα...

Ερώτηση: το δικό μου φτηνοτίμιο από usb φλασάκι δεν έπαιζε, τα κατάφερε κανείς;

@termi21 καλώς τον! για τα ελληνικά οι κινέζοι δεν πολυ-ξέρουν, αφού και για αυτό του θέματος είπαν σε έναν συμφορουμίτη πιο πάνω οτι δεν παίζει ελληνικά, ενώ παίζει κανονικα utf8

@karamargiannis ναι μια χαρά έπαιξα απο φλασάκι (ocz rally 8gb)

Σας παραθέτω τις απαντήσεις του κινέζου:

Full HD 1080P USB HDD Media Player HDMI VGA MKV H.264

hello,welcome .
this item support OSD Language: Simplified/Traditional Chinese, English, Russian, Portuguese, Spanish, Korean, Hungarian.
it does not support greek language so maybe it does not support greek subtitles .thanks.
if any question pls tell us ,we will help you .many thanks.

και για τη 2η συσκευή που είπαμε
2.5" Full HD 1080P HDD Player-MKV/H.264/DIVX/DTS-SD/USB

hello,welcome .sorry we have not test it so we can not ensure ,maybe it can support 5.1 DTS.
we have test it ,it support unicode utf-8 greek subtitles .thanks.
if any question pls tell us ,we will help you .many thanks

Mε άλλα λόγια ο κινέζος δε ξέρει την τύφλα του... :tdown:

@KalamarGiannis
Φίλέ μου η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ πρόκειται να βάλω εσωτερικό δισκό, απλά το βλέπω σαν μια επιπλέον δυνατότητα. Επίσης είναι η μόνη από αυτές τις φθηνιάρικες του κινέζου που δείχνει να έχει και passthrough, το κακό είναι ότι δε το επιβεβαιώνει αυτός όμως.

@sfortis
Τελικά ανακάλυψε και ο κινέζος για τα utf8 :ernaehrung004:
(για τη μία από τις δύο, για την άλλη λέει τα άσχετα με το OSD, ο τύπος είναι λίγο ότι νάναι από ότι κατάλαβα)

Το κακό είναι ότι η απάντηση του για το spdif δε με κάλυψε....!

Από ένα ξένο forum για άλλη συσκευή με το ίδιο chipset:

"I am really stunned that I have read all 5 pages and the issue of 5.1 DD or DTS playback that has been asked by a couple of people has not been answered.
Does nobody with this unit use proper surround sound to accompany the high quality video.
Cheers."

"As far as I am aware boxchip F10 players are only able to passthrough 5.1 through Coaxial Analogue. I have the Ider I-6 which doesn't even have a coaxial port (and neither does the Cyclone Micro 2). If you are outputting audio through L+R or HDMI etc on a boxchip player it is downmixed to 2.1 by the chip before being outputted to whatever audio device you have - obviously resulting in the loss of true 5.1 surround sound. "

Ελπιδοφόρο, αλλά και πάλι αυτός που απάντησε δε το έχει δοκιμάσει ο ίδιος... :chinscratch:

Η έρευνα συνεχίζεται....

Τελικά βρήκα επιτέλους άτομα που έχουν δοκιμάσει συσκευές με αυτό chipset και έχουν όντως δοκιμάσει να βγάλουν 5.1 από την coaxial... και τα νέα δεν είναι καλά.

"it seems that this does not output multi-channel sound from any of its 3 ports. The same 2 channel PCM sound is output regardless of the audio track selected - even from the the SPDIF socket. My Yamaha AV amp does not recognise it as DTS or DD and can only find 2 channels of PCM, similar to what you would expect if you just connected via the red and white audio sockets.

This is not what I expected and I cannot understand why the original audio source is being downgraded before being passed out through the SPDIF co-ax port"

"Damn. You've confirmed my suspicions! I've also tried a collection of DTS and Dolby Digital "intros" (Ghost Train, DTS Piano, etc from the start of movies) which definitely work with this amp. Alas, to no avail.

I've logged a tech support call with my retailer, UKDVDR, so hopefully they'll have word on when/if a firmware fix will arrive for this problem."

"There should be an option under AUDIO to choose between RAW and stereo PCM. Instead there is a simple choice between SPDIF and 'normal' - but with no apparent difference in the the audio that is output. It is not really clear if this is some sort of downmix to 2 channels or if some of the audio is simply missing. This does seem to be a firmware error as I believe that other models using the same chip do give the RAW option when there is a digital port."

Κρίμα γιατί όλοι λένε ότι η εικόνα είναι άψογη. Αλλά προσωπικά το 5.1 το θεωρώ σημαντικό και μου κάνει εντύπωση που κάνει downmix σώνει και καλά. Πιο απλό θα ήταν να κάνει passthrough στην spdif.

Ελπίζω να ήταν χρήσιμα τα posts μου σε κάποιους με παρόμοιες "ανησυχίες" ;)

Και κάτι τελευταίο από το futeko.com forum:

Σε ένα thread γράφουν:

The X5 will pass 5.1 audio (DTS / AC3) only through the Coaxial port, not HDMI as is more commonly used.

αλλά σε ένα άλλο thread που γκρινιάζει ένας πελάτης τους ότι δε παίρνει 5.1
από το coaxial, γράφουν:

"We don't actually own the hardware to enable us to test coaxial S/PDIF, so it's inclusion in the specifications came from manufacturer specs.

Beyond this, if you're saying that 5.1 sound doesn't pass, and if you're sure about this, then we would have to update the specs. If you bought the player for this feature then an exchange / refund would be possible"

Με άλλα λόγια, κλάφτα Χαράλαμπε.

termi πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου για όλους στο φόρουμ...εύγε.
κρίμα για τα άσχημα νέα...
εγώ θα περιμένω για το επόμενο chipset που θα κάνει τα αυτονόητα...1080p, 24p, DTS passthrough@ HDMI , και τα 7.1 HS downmix...
κάτω από 100 ευρώ.

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Να προσθέσω με τη σειρά μου μια ακόμα ανάλογη επιλογή media player.
Έχει λίγο πιο κάτω από 40 ευρώ αλλά μηδενικά έξοδα αποστολής για όλο τον κόσμο...

Τελικά παίζει ελληνικούς υπότιτλους η οχι?

Έγραψα και γω στον πωλητή και μου είπε ότι δεν υποστηρίζει ελληνικά. Αλλά φαίνεται από τους χρήστες που το έχουν, ότι αν οι εξωτερικοί υπότιτλοι srt είναι σε utf-8, φαίνονται κανονικά ;)

Καλή χρονιά σε όλους!!!

Σχετικά με τους υπότιτλους:
ΟΚ αν κάνεις αποθήκευση το srt σε μορφή UTF-8 με το σημειωματάριο
βλέπεις Ελληνικούς υπότιτλους κανονικά αλλά όταν οι υπότιτλοι έχουν δυο
γραμμές τότε στο τέλος της πρώτης γραμμής εμφανίζεται ένα τετραγωνάκι
προφανώς είναι ο χαρακτήρας του πλήκτρου Enter.
Μήπως κάποιος γνωρίζει πως φεύγει?

ψαξε για τα προγραμματα με ονομα unix2dos και dos2unix
πρεπει το dos2unix να σου αφερει τον παραπανω χαρακτηρα

πετα το και παρε το pico, να βλεπεις ελληνικα σαν ανθρωπος.
το δικο μου το παρατησα, εκτος απο τα ελληνικα μου την εσπαγε και η ποιοτητα του τηλεκοντρολ του.

Λοιπόν για να φύγει το ενοχλητικό τετραγωνάκι κάνουμε το εξής:
Κατεβάζουμε από το http://www.pspad.com τον δωρεάν editor PSPad.
Ανοίγουμε το αρχείο srt πάμε Format ---> UTF-8
μετά Format ---> Unix (LF)

Αποθηκεύουμε και οι υπότιτλου παίζουν διαμάντι!!

τελικά σε σχέση με το PicoHD, ποιο είναι πιο καλό;
να προτιμήσουμε το pico έστω με 15-20 ευρώ παραπάνω ή κάποιο αντίστοιχο κινέζικο;
τι πλεονεκτήματα έχει το pico πέραν της εγγύησης και των firmware;
αν το πρόβλημα είναι μόνο οι υπότιτλοι που πρέπει να γίνονται utf-8 με το notepad...είναι σαν να μην υπάρχει πρόβλημα.