To go Large or το play safe?

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Η ακρη με τις Sharp και την εκπτωση που θα επερνα δεν ειχε τελικα τα αναμενομενα αποτελεσματα λοιπον και η γενικοτερη σταση και τιμολογιακη πολιτικη της εταιριας αυτης ειναι συζητησιμη. Δεν θα μπω σε λεπτομερεις για τους λογους που δεν πηρα την εκπτωση που ειχα αναφερει (30%) αλλα το ολο σκηνικο με εκανε να ψαχτω σε αλλες κατευθυνσεις.

Αρχικα πηγαινα για την 37XD1E, μετα ομως λογω του γνωστου μοτο του φορουμ που λεει Size does matter, αποφασισα να παρω την 42XD1E. Δεν εγινε το ολο deal και αποφασισα να αφησω πισω μου την Sharp με αποτελεσμα να καταληξω (η τουλαχιστον ετσι νομιζα :slapface:) να παρω μια απο τις εξης 2. Την νεα Toshiba 42X3030 η την 40αρα Samsung M86 και ας μην εχω εκπτωση σε καμμια απο τις 2 εταιριες..Η τρελλα ειναι τρελλα, πως να το κανουμε..
Την πρωτη την ειχα βρει για αγορα με μετρητα στα 1400 και την δευτερη στα 1600.

Προχθες ψαχνωντας τα ποστ του φορουμ ομως (τι το ηθελα ο λαλακας) επεσα πανω στο θεμα του φιλου DVD_GR με τιτλο "Προβολέας μεχρι 1500-1600 ευρω". Διαβασε, διαβασε, ψαξε ψαξε, επεσα πανω και στο αλλο θεμα "Προβολεας η Πλασμα? Παρακαλω τα φωτα σας" του φιλου Θοδωρή και το γνωστο καταστροφικο μικροβιο του avclub ειχε αρχισει ηδη να με γαργαλαει.. Απο κοντα και ενας καλος μου φιλος (παντα υπαρχει ενας καλοθελητης :ADFADF1:) που μου εστελνε φωτο μεσω msn απο τον epson tw700 που εχει και ηρθε και εδεσε το γλυκο. Ειχα αρχισει ολα να τα βλεπω πλεον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ..:flipout:

Το τελευταιο χτυπημα το εφαγα με το θεμα του φιλου Dragonlord με τιτλο "Βοήθεια για το πρώτο home theater setup.." λογω του οτι εκφραζει αρκετες απο τις βασικες αποριες που εχει ενας πρωταρης στον χωρο. Δεν θελησα ομως να ποσταρω στο θεμα του για να μην του κανω hijack το θεμα.

Με λιγα λογια ειμαι ετοιμος, ενα σπρωξιματακι θελω. Οπως λεει και μια ψυχη εδω μεσα, Once you go LARGE you never go back!!

Εχω μονο 2 ενδιασμους για προτζεκτορα και αποκλειστικη χρηση αυτου.

Ο πρωτος ειναι η περιορισμενη συνδεσιμοτητα τους. Απο συνδεσεις εχω τωρα σε scart τον δορυφορικο μου δεκτη αλλα αυτος μεχρι το τελος του χρονου θα εχει λογικα HDMI. Για TV Τuner δεν με πολυκαιει γιατι 90% του χρονου που βλεπω τηλεοραση βλεπω sky digital, και αμα χρειαστει να δω Ελληνικο καναλι θα δω μεσω Nova. Σε HDMI ομως εχω και το HTPC μου (DVI->HDMI). Το 360 θα το βαλω στο component. Αρα μαλλον η μια θυρα του HDMI μου δημιουργει το προβλημα εκτος αμα παω μεσω VGA για το HTPC.
Ο δευτερος μου ενδιασμος ειναι για το εαν ο προτζεκτορας "χασει την μαγια του" λογω της χρησης του για αναλογικη τηλεοραση παραλληλα με την κλασσικη χρηση θεασης εργων/σειρων HD και παιχνιδιων στο 360. Το λεω αυτο γιατι ειναι αρκετες οι εκπομπες που παρακολουθω στα καναλια του sky digital και λογω του οτι δεν θα υπαρχει συμβατικη τηλεοραση στον συγκεκριμενο χωρο θα τα βλεπω "αναγκαστικα" ολα στο πανι. Μιλαμε τωρα για 4-5 ωρες την ημερα που θα την ειχα λογικα ανοικτη στον χωρο χωρις να βλεπω απαραιτητα να βλεπω κατι συγκεκριμενα κι ας ειμαι στο pc και κανω browsing.

Τεσπα, οποιοδηποτε σχολιο/παρατηρηση ειναι ευπροσδεκτα. Εχω τραβηξει και ενα βιντεακι του χωρου για να εχεται μια ιδεα για το που ειναι να μπει το συστημα για προσφατα εβαψα το δωματιο και ξυλωσα απο μεσα μια εντοιχιζομενη ντουλαπα προκειμενου να παει πισω ο καναπες και να κολλησει στον τοιχο. Η νεα αποσταση θεασης που θα εχω τωρα ειναι 3.7μ. Η τρυπα που θα φαινεται στο πατωμα ειναι το απο κατω κομματι απο την ντουλαπα που βγηκε, δλδ τσιμεντο. Εκει θα μπει μεσα στην βδομαδα παρκε και θα κλεισει.

Διαστασεις του δωματιου: 3.7 απο καναπε στο τοιχο για το πανι, 3μ το πλατος και 2.7 υψος.

ευχαριστω -bye-

Κοιτα να δεις....
Και εγω ετσι ψαχνομουν εδω και 8-9 μηνες για να παρω προβολεα...
Βεβαια τοτε ΔΕΝ ειχα καθολου στο νου μου τις επίπεδες τηλεορασεις μιας και εβλεπα ΑΨΟΓΑ στην ακόμα καινουργια 32αρα Sony Wega μου.

Ηξερα από την αρχή ότι θέλω προβολέα και κοίταζα να παρω ότι πιο οικονομικό αλλά με ΑΡΙΣΤΗ σχεση τιμης απόδοσης.

Κάπως έτσι ανακάλυψα και το φόρουμ εδώ, γράφτηκα μέλος και στη συνεχεια διάβαζα ΜΟΝΟ την κατηγορια σχετικά με τους προβολείς....

Δεν αργησα να αποφασίσω καθόλου ( σε αντίθεση με την αγορά τηλεορασης που θελω να κανω και ολο το σκέφτομαι ) και κατεληξα μετα και απο προτάσεις άλλων μελών αλλά και πολλά review να πάρω τον Επσον 700 στα 1100 ευρώ την περίοδο εκείνη... (εδώ να σημειώσω ότι λόγω του ότι μένω επαρχία, ΔΕΝ είχα καθόλου την ευκαιρια να πάω σε μαγαζιά να δω προβολεις να παιζουν αλλά ούτε και να φέρω κάποιον στο σπίτι μου να μου τον ρυθμίσει ΜΕΤΑ την αγορά)

Οπότε, από την αρχή προσανατολίστηκα στο να πάρω ένα αρκετά καλό αλλά ΟΧΙ πανάκριβο μοντέλο, το οποίο θα ήθελε όσο το δυνατόν λιγότερες ρυθυμίσεις OUT OF THE BOX και θα είχε επίσης την μεγαλύτερη ευκολία στην τοποθέτησή του μιας και ήταν ο πρώτος προβολέας μου και ήμουν εντελώς ΑΠΕΙΡΟΣ στην τοποθέτηση προβολικών....

Ο Επσον 700 ήταν ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από πολύ καλός, και αρκετά καλύτερος από ότι περίμενα να πάρω με βάση τα λεφτά που έδωσα.... Για να ΜΗΝ μακρυγορώ θα διαβάσεις πολλά posts με ρυθμίσεις και εντυπώσεις εδώ στο φόρουμ.... (ειδικά όταν είδα ταινία στις 100 ίντζες του πανιού μου κόντεψα να τρελαθώ και παρότι φανατικός οπαδός του σινεμά ΔΕΝ πάτησα το πόδι μου σε κινηματογραφική αίθουσα για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα τρίμηνο αφού τον πήρα - τόσο καλός μου φάνηκε) :antlers:

Εκεί που θέλω να εστιάσω είναι στο ΑΝ τελικά ο προβολέας θα σου δώσει την πλήρη ικανοποίηση της χρησης του σε αντιπαράθεση με την τηλεόραση που ήθελες να αγοράσεις...

Θα απαντήσω όπως και οι περισσότεροι εδώ αλλά και σε άλλα φόρουμς με ένα μονολεκτικό "ΟΧΙ" !

Ο προβολέας ΔΕΝ αντικαθιστά μια επίπεδη τηλεόραση και η τηλεόραση ΔΕΝ αντικαθιστά έναν προβολέα (όσες ίντζες και να έχει)...
Άλλους σκοπούς εξυπηρετεί η κάθε συσκευή και εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από εσένα (και την χρήση που θα κάνεις)....

Προτείνω αν μπορείς να πάρεις ένα φθηνό προβολέα τώρα και αργότερα που θα πέσουν η τιμές σε τηλεοράσεις και θα βγουν νεα μοντελα να παρεις και μια τηλόραση.

Αν δινεις βάση ΚΥΡΙΩΣ σε ταινιες και multimedia πάρε προβολέα και θα με θυμηθείς.... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι αυτό που λένε "SIZE DOES MATTER" !
Όμως ο προβολέας είναι ΚΥΡΙΩΣ για ταινιες και σκοτεινές προβολές (σε κλίμα σινεμά) ενώ για να παίζεις παιχνίδια πολλές ώρες ΠΙΘΑΝΟΝ να σε κουράζει... Κατα βάση βεβαια μια τηλεόραση αργότερα ΕΚΤΟΣ από το ότι θα ομορφύνει πολύ τον χώρο σου θα σου δώσει την δυνατότητα να την χρησιμοποιείς και σαν μονιτορ για τις ρυθμισεις στο HTPC σου...

Από κει και πέρα (3 μέτρα ειναι και το δικό μου πλατος) μπορείς να βάλεις άνετα ένα ηλεκτρικό πανί με πλάτος 2,20-2,40 (υπολογισε κοντα στα 270 μαζί με το κάσωμα) και οποιονδήποτε προβολέα της κατηγορίας μέχρι και 1500 ευρώ.....

Πάντως τον EPson 700 σου τον προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ, αλλά πλέον υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προτάσεις στην αγορά όπως ο καινούργιος Sony Bravia, o panasonic PX100, και άλλοι... Περισσοτερες πληροφοριες και απο τα threads μιας και πρεπει να κλεισω τωρα....

Σορυ για το μεγάλο κείμενο και ελπίζω να σε βοήθησα ! :ernaehrung004:

Σαν κάτοχος πλάσμα 42 και πρώην κάτοχος του έπσονα (είμαι έτοιμος να πάρω τον benq w9000) θα σου έλεγα βάσει αυτών που περιγράφεις να πάρεις τον νεο sony w15 (αν μπορείς οικονομικά - 1300 ευρώ περίπου) και πάρε μία LCD μικρή (200 ευρώ) για να βλέπεις τα ελληνικά κανάλια και τη νόβα.
Στον epson είχα δοκιμάσει να δω τηλεοπτικά κανάλια και από κεραία και από nova και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά λόγο του κακού σήματος.
Αν σου αρέσουν οι ταινίες ο προβολέας είναι άλλη φάση. Εγώ πλέον δεν μπορώ να δω στην πλάσμα ταινία.

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι -bye-

Ο Επσον 700 ήταν ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από πολύ καλός, και αρκετά καλύτερος από ότι περίμενα να πάρω με βάση τα λεφτά που έδωσα.

το ιδιο ακριβως μου λεει ο φιλος μου που μου εστειλε της φωτο μεσω msn. Value for money. Και συνεχιζει να μου στελνει φωτο αποψε να με αρρωστησει..μην τον χεσ@ :grinning-smiley-043

Κατα βάση βεβαια μια τηλεόραση αργότερα ΕΚΤΟΣ από το ότι θα ομορφύνει πολύ τον χώρο σου θα σου δώσει την δυνατότητα να την χρησιμοποιείς και σαν μονιτορ για τις ρυθμισεις στο HTPC σου...

Monitor εχω για το HTPC μου, το οποιο το χρησιμοποιω και για ολες τις αλλες δουλειες στο pc και ειναι μαλιστα και αρκετα καλο. Εχω μια Dell 2405 που ειναι 24" wide. Αυτο σκοπευω να το βαλω σε ενα ειδικο ραφακι το οποιο θα βγαινει δεξια στο μπρατσο του καναπε (σαν αυτο που φαινεται στην πρωτη φωτο). Απο αυτο δηλαδη ειμαι καλυμενος.

Από κει και πέρα (3 μέτρα ειναι και το δικό μου πλατος) μπορείς να βάλεις άνετα ένα ηλεκτρικό πανί με πλάτος 2,20-2,40 (υπολογισε κοντα στα 270 μαζί με το κάσωμα) και οποιονδήποτε προβολέα της κατηγορίας μέχρι και 1500 ευρώ.....

Εαν προχωρησω σε αυτην την κατευθυνση, απο οσα εχω διαβασει προσανατολιζομαι για πανι σταθερο, και δινω μεχρι και 200-300 ευρω για το πανι αναλογα με το ποιον προτζεκτορα θα παρω και ποσο θα μου κοστισει.

Οσο για της διαστασεις που λες αμα δεις την δευτερη φωτο, που ειναι ο τοιχος θεασης, πρεπει να λαβεις υποψη σου οτι η ντουλαπα που ξυλωθηκε (τριτη φωτο με τον μαστορα να την αποσυναρμολογει) θα αντικατασταθει απο μια αλλη ντουλαπα με συρομενα φυλα η οποια θα εχει βαθος 66 ποντους και θα μπει στην αριστερη πλευρα του δωματιου (στον αριστερο τοιχο απο το HTPC δηλαδη και φατσα προς αυτο. Οποτε στην ουσια ο οφελιμος χωρος στον τοιχο που θα μπει στο πανι ειναι στην ουσια το πολυ 2.30μ γιατι τοσος τοιχος μενει μεχρι την μπαλκονοπορτα. Εαν λαβουμε υποψη μας και το υψος του κλιματιστικου εγω υπολογιζα σε κατι περισσοτερο σε 2-2.20 με 1.20-1.30. Κατι αναλογο με το σχεδιο που εχω κανει πανω στην δευτερη φωτο με κοκκινο κουτακι.

Πάντως τον EPson 700 σου τον προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ, αλλά πλέον υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προτάσεις στην αγορά όπως ο καινούργιος Sony Bravia, o panasonic PX100, και άλλοι...

Το ιδιο προτεινει και ο nek, ειμαι μεταξυ του επσονα και του sony VPLAW15 χωρις το TV Tuner που δινουνε εδω στο πακετο. Απλα περιμενω να ακουσω γνωμη απο καποιον για το εαν αξιζει ο sony τα παραπανω φραγκα..ωστε να παω στην στοα να προχωρησω..

Σορυ για το μεγάλο κείμενο και ελπίζω να σε βοήθησα ! :ernaehrung004:

πλακα με κανεις? Στην κατασταση που βρισκομαι δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το να διαβαζεις μια εμπεριστατομενη αποψη για ενα θεμα που σε ενδιαφερει, οσο μεγαλη και αν ειναι..Ευχαριστω ειλικρινα και τους 2 σας για της γρηγορες απαντησεις σας. Εγω ελπιζω να μην κουραζω με τα τοσο μεγαλα ποστ που κανω..-bye-

Αρχισα να καταλαβαινω ενα φιλο εδω στο φορουμ μας που ειχε γραψει για την νιρβανα που ενιωσε οταν επιτελους τελειωσε το ταξιδι της αναζητησης τηλεορασης για αυτον. Πολυ διαβασμα, γραψιμο ρε παιδακι μου..:BDBDG54:

ps. στην τεταρτη φωτο ειναι το προηγουμενο setup οταν ειχαμε αρχισει βεβαια τα μαστορεματα. Η αποσταση θεασης πριν ξυλωσω τις ντουλαπες ητανε μολις 2.4-2.5μ.

Attachments

• DSC03573.jpg
    DSC03573.jpg
    47.9 KB · Views: 15
Για τον επσονα εχω ακουσει και εχω διαβασει τα καλυτερα λογια. Απο κοντα βεβαια δεν το εχω δει για να εχω αποψη. Ευχομαι να μπορεσω να βρω καποιον χωρο να τον δω απο κοντα. Εχω απορiα βεβαια εαν εχει κανεις αποψη για τον Sony VPLAW15? Τον εχει δει κανεις απο κοντα? Εχουμε αποψη για το εαν αξιζει η διαφορα των χρηματων? Σαν πρωταρης στον χωρο δεν γνωριζω απολυτως τιποτα για το τι πρεπει να περιμενω.

Οσο για το πανι, τωρα που ξαναμετρησα τον τοιχο, ειδα οτι ο ωφελιμος χωρος που θα μου μεινει μετα την τοποθετηση της ντουλαπας ειναι γυρω στα 2.20. Εαν υπολογισω οτι δεν θελω να ειμαι τσιμα τσιμα και οτι θα βαλω αριστερα και δεξια ηχειακια, βλεπω κατι σε 2.10 περιπου για 16:9 πανι. Ψαχνωντας αριστερα και δεξια βρηκα αυτο το πανι, το Celexon Μηχανική Οθόνη Προβολής (16:9), 211cm x 122 cm στα 200 ευρω και ειναι ταμαμ για την διασταση που ψαχνω.

Απο οσα εχω διαβασει ομως εδω μεσα ειναι καλυτερο να παρω σταθερο πανι αλλα δεν βρηκα σταθερο σε αυτες τις διαστασεις. Ο Κοσμας στην στοα προσφερει ολοκληρωμενες λυσεις? Πουλαει δηλαδη και πανια? Εχετε να προτεινεται εσεις κανα πανι στα λεφτα που δινω?

Απάντηση: Re: To go Large or το play safe?

Για τον επσονα εχω ακουσει και εχω διαβασει τα καλυτερα λογια. Απο κοντα βεβαια δεν το εχω δει για να εχω αποψη. Ευχομαι να μπορεσω να βρω καποιον χωρο να τον δω απο κοντα. Εχω απορiα βεβαια εαν εχει κανεις αποψη για τον Sony VPLAW15? Τον εχει δει κανεις απο κοντα? Εχουμε αποψη για το εαν αξιζει η διαφορα των χρηματων? Σαν πρωταρης στον χωρο δεν γνωριζω απολυτως τιποτα για το τι πρεπει να περιμενω.

Οσο για το πανι, τωρα που ξαναμετρησα τον τοιχο, ειδα οτι ο ωφελιμος χωρος που θα μου μεινει μετα την τοποθετηση της ντουλαπας ειναι γυρω στα 2.20. Εαν υπολογισω οτι δεν θελω να ειμαι τσιμα τσιμα και οτι θα βαλω αριστερα και δεξια ηχειακια, βλεπω κατι σε 2.10 περιπου για 16:9 πανι. Ψαχνωντας αριστερα και δεξια βρηκα αυτο το πανι, το Celexon Μηχανική Οθόνη Προβολής (16:9), 211cm x 122 cm στα 200 ευρω και ειναι ταμαμ για την διασταση που ψαχνω.

Απο οσα εχω διαβασει ομως εδω μεσα ειναι καλυτερο να παρω σταθερο πανι αλλα δεν βρηκα σταθερο σε αυτες τις διαστασεις. Ο Κοσμας στην στοα προσφερει ολοκληρωμενες λυσεις? Πουλαει δηλαδη και πανια? Εχετε να προτεινεται εσεις κανα πανι στα λεφτα που δινω?

O sony υποστηρίζει 24p που σημαίνει τέλεια κίνηση σε High Definition.

Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του Ήχου είναι ο καλύτερος LCD 720p.

Θα σου πρότεινα να το αγοράσεις γιατί ο Μανώλο έχει ένα ενδιαφέρον review :antlers:

Re: Απάντηση: Re: To go Large or το play safe?

O sony υποστηρίζει 24p που σημαίνει τέλεια κίνηση σε High Definition.

Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του Ήχου είναι ο καλύτερος LCD 720p.

Θα σου πρότεινα να το αγοράσεις γιατί ο Μανώλο έχει ένα ενδιαφέρον review :antlers:

Οταν λες ο Μανωλο φανταζομαι οτι εννοεις ο Κος.Καστρουνης?
Παω να το τσιμπησω το περιοδικακι αυριο να δω..πω πω με εφτιαξες τωρα..Εχω αριχσει να μπαινω στο κλιμα..Σου ειπα, τα βλεπω ολα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ τωρα..

Απλα εαν παω για αυτον μαλλον θα πεσει λιγο το μπατζετ μου για το πανι..

Re: Απάντηση: To go Large or το play safe?

Ένας είναι ο Μανώλο:award:

Να πέσει από το πανί. Δεν το συζητάμε -bye-

Μα καλα, δεν παιζει ρολο το gain που λενε του πανιου? Δεν εχει σημασια να ειναι καλο το πανι? Γιατι εγω σε λυσεις με βαψιματα τοιχου δεν μπορω να παω. Εχει διακοπτη στην μεση ο τοιχος και δεν γινεται. Η μονη λυση για μενα ειναι πανι και εφοσον θα ειναι η μονη συσκευη θεασης στον χωρο, θα το εχω συνεχεια ανοικτο αρα μιλαμε για σταθερο.

Μηπως μπορει καποιος να μου δωσει το τηλεφωνο της στοάς γιατι θελω να τους παρω αυριο το πρωι και δεν βλεπω πουθενα τo banner πια..
και εαν γινεται να μου κάνετε καποια προταση για πανι γυρω στις 90-100 ιντσες γιατι μαλλον θα παω να παρω τον sony VPLAW15 τελικα μεσα στην εβδομαδα.