Το Home Cinema...

jhal

Senior Member
7 February 2007
566
..ανοίγω νέο thread διότι το άλλο αναφερόταν σε αναζήτηση ...

Το σύστημά μου λοιπόν αποτελείται απο:

Front: Klipsch RF-82
Center: Klipsch RC-62
Surround: Klipsch RS-52
Subwoofer: Klipsch Rw-12d

Ενισχυτής: Yamaha RX-V659 (δανεικός)

Λοιπόν το σύστημα "καλωδιώθηκε μεσοβδόμαδα και το άφησα να παίζει χαλαρά ώστε να στρωθούν λίγο τα ηχεία. Το Σάββατο βίδωσα και τα Surround στις τελικές (για να δούμε) θέσεις και ξεκίνησε το setup..

Έβαλα το μικροφωνάκι και έτρεξα το auto setup και έχω τις εξής παραμέτρους:

Αρχικό configuration
Front + Center : Large
Surround: Small
Bassout : Subwoofer
Crossover: 80 HZ

Στάθμες
Front Left +4.0 db
Front Right +4.0 db
Center +4.5 db
LS: -2.5 db
RS: -3.0 db

Ρυθμίσεις που έκανα

Bassout : Both

Στάθμες
Front Left +4.0 db
Front Right +4.0 db
Center +4.5 db
LS: +10.0 db
RS: +10.0 db

Ένα πρόβλημα που νομίζω πως έχω είναι με τα surround ηχεία. Τα έχω τοποθετήσει στον τοίχο που είναι ακριβώς πίσω μου (τοίχος, 15 πόντοι κενό , καναπές που κάθομαι).Τα ηχεία τα έχω τοποθετήσει σε ύψος 2.60 (η πάνω πλευρά του ηχείου) και νομίζω ότι επειδή είμαι ακριβώς απο κάτω δεν ακούγονται..
Τι είναι καλύτερο να κάνω, να πάρω μια βάση με δυνατότητα κλίσης και να τα γυσρίσω να κοιτάξουν προς τα κάτω ?

Πάντως σε γενικές γραμμές το σύστημα απο μικρές δοκιμές που έκανα με κάποια DTS & Dolby Digital Samples είναι ακόμα καλύτερο απ'ότι περίμενα.

Περιμένω γνώμες συμβουλές κλπ...-bye-

Δυτυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων που ο χώρος μας δεσμεύει στα περιφερειακά ηχεία, και όταν τοποθετούνται εξ'ανάγκης όπως έχεις κάνει και εσύ υπάρχει αυτό το <άδειο>ηχητικό αποτέλεσμα στον περιφερειακό ήχο σχετικά με το σημείο ακρόασης.
Η λύση του να <γύρεις> λίγο τα ηχεία προς τα κάτω η να μεγαλώσεις τις στάθμες τους βγαίοντας έξω απο το κανονικό setup μοιάζει μονόδρομος, όταν δεν μπορούμε να κάνουμε αλοιώς.

Από το -2.5dB που τα ρύθμισε το μικρόφωνο εσύ τα πήγες στο +10.0dB !!!!
Είσαι σίγουρος; Με ποιό κριτήριο τα ανέβασες τόσο πολύ;
Το test tone ακούγεται κανονικά;
To λέω αυτό γιατί εγώ έχω τον RXV-750 και το μικρόφωνό του κάνει πολύ σωστή ρύθμιση. Και μάλιστα με επαναλαμβανόμενα τέστ βγάζει πάντα τις ίδιες ρυθμίσεις. Μού φαίνεται περίεργο να έπεσε έξω ολόκληρα 13 dB την περίπτωσή σου!

Re: Απάντηση: Το Home Cinema...

Από το -2.5dB που τα ρύθμισε το μικρόφωνο εσύ τα πήγες στο +10.0dB !!!!
Είσαι σίγουρος; Με ποιό κριτήριο τα ανέβασες τόσο πολύ;
Το test tone ακούγεται κανονικά;
To λέω αυτό γιατί εγώ έχω τον RXV-750 και το μικρόφωνό του κάνει πολύ σωστή ρύθμιση. Και μάλιστα με επαναλαμβανόμενα τέστ βγάζει πάντα τις ίδιες ρυθμίσεις. Μού φαίνεται περίεργο να έπεσε έξω ολόκληρα 13 dB την περίπτωσή σου!

Έκανα αυτή την μεγάλη αλλαγή για να δοκιμάσω αν έτσι γεμίζει ο χώρος καλύτερα..Οπως λέει και ο φίλος Γιάννης πιο πάνω ένιωθα ένα κενό απ'τα πίσω.

Ξέρεις τα μπροστά κάλυπταν τον όποιο ήχο έβγαζαν που με δυσκολία προσπαθώ να ακούσω..

Οπότε λέτε να κοιτάξω για βάσεις καλύτερα ???

Σκέφτηκα προτού πάω και αγοράσω βάσεις να πάρω ένα spl meter και να δω τι μπορώ να καταφέρω. Έτσι λοιπόν εχθές πήρα ένα αναλογικό και ξεκίνησα τις μετρήσεις.

Σε πρώτη φάση ξεκίνησα με auto setup απ'τον ενισχυτή να έχω απο κάπου start point.. Το παράξενο είναι ότι για κάποιο λόγο έβγαλε τα surround large .. Το ξαναέτρεξα άλλες δυο φορές τα ίδια πάλι large. Τις προηγούμενες φορές μου τα έβγαζε small...:chinscratch:

Μετά με τη βοήθεια του Avia και του spl άρχισα τις μετρήσεις και τις δοκιμές..

Σε γενικές γραμμές χαμήλωσα τα front & center κατά 3 db αλλά και τα surround απο το +10 στο +8 db.

Μετά έβαλα κάτι samples dts και dolby digital και επιτέλους βρέθηκα "μέσα" στο χώρο και όχι πίσω απο αυτόν.. Μάλιστα ίσως τα πίσω ηχεία να είναι λίγο πιο δυνατά απ'οτι θα έπρεπε άρα λέω ή να τα χαμηλώσω λίγο ή να ανεβάσω τα front & center..

Πάντως δεν κατάλαβα γιατί ξαφνικά τα surround τα γύρισε σε large...

Re: Απάντηση: Το Home Cinema...

Πολύ ψηλά τα έχεις τοποθετήσει τα surround. Το κάτω μέρος στα 2.60;;;

Για κατέβασε τα 60 πόντους. Σε παίρνει;

Στο 2.60 είναι το πάνω μέρος του ηχείου.. και δυστυχώς δεν με παίρνει λόγω... συζύγου...
Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να τους δώσω κλίση με βάσεις.

Καμιά ιδέα για τα surround LARGE..??

Οπς σόρυ εγώ διάβασα λάθος... και πάλι είναι ψιλούτσικα...

Anyway, άστα Large. Πειραματίσου επίσης και με τις αποστάσεις. Οχι μόνο με τις στάθμες. Δοκίμασε να δηλώσεις διαφορετική απόσταση απ' ότι είναι η πραγματική.

..ανοίγω νέο thread διότι το άλλο αναφερόταν σε αναζήτηση ...

Το σύστημά μου λοιπόν αποτελείται απο:

Front: Klipsch RF-82
Center: Klipsch RC-62
Surround: Klipsch RS-52
Subwoofer: Klipsch Rw-12d

Ενισχυτής: Yamaha RX-V659 (δανεικός)

Λοιπόν το σύστημα "καλωδιώθηκε μεσοβδόμαδα και το άφησα να παίζει χαλαρά ώστε να στρωθούν λίγο τα ηχεία. Το Σάββατο βίδωσα και τα Surround στις τελικές (για να δούμε) θέσεις και ξεκίνησε το setup..

Έβαλα το μικροφωνάκι και έτρεξα το auto setup και έχω τις εξής παραμέτρους:

Αρχικό configuration
Bassout : Subwoofer

Στάθμες
Front Left +4.0 db
Front Right +4.0 db
Center +4.5 db
LS: -2.5 db
RS: -3.0 db

Ρυθμίσεις που έκανα

Bassout : Both

Στάθμες
Front Left +4.0 db
Front Right +4.0 db
Center +4.5 db
LS: +10.0 db
RS: +10.0 db

Ένα πρόβλημα που νομίζω πως έχω είναι με τα surround ηχεία. Τα έχω τοποθετήσει στον τοίχο που είναι ακριβώς πίσω μου (τοίχος, 15 πόντοι κενό , καναπές που κάθομαι).Τα ηχεία τα έχω τοποθετήσει σε ύψος 2.60 (η πάνω πλευρά του ηχείου) και νομίζω ότι επειδή είμαι ακριβώς απο κάτω δεν ακούγονται..
Τι είναι καλύτερο να κάνω, να πάρω μια βάση με δυνατότητα κλίσης και να τα γυσρίσω να κοιτάξουν προς τα κάτω ?

Πάντως σε γενικές γραμμές το σύστημα απο μικρές δοκιμές που έκανα με κάποια DTS & Dolby Digital Samples είναι ακόμα καλύτερο απ'ότι περίμενα.

Περιμένω γνώμες συμβουλές κλπ...-bye-
2,60 ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ?

Το configuration κατέληξε σε front,center = Large και surround small και με τη βοήθεια του spl meter τελικά +4 τα front& center και +5 τα surround ..To crossover 80 Hz..

Αποτέλεσμα... είμαι πλέον μέσα στο χώρο και δεν χρειάζεται να πάω σε βάσεις κλπ για να ακούσω τα πίσω..

βρήκα κάποια THX samples και το σύστημα είναι πραγματικά εντυπωσιακό (για τα δικά μου δεδομένα)...

Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια...:grinning-smiley-043