Το ηχειο...το...σωστο

Συνάδελφε,

πρώτα απ όλα συγχαρητήρια για το ψάρεμα.
Ωραίος ο συνάδελφος. Και μέγας επενδυτής.

Απ την ζήλεια μου τα λέω.

ΥΓ: Διόρθωσα τον τίτλο του θέματος.

Last edited:
" used Hornresp to design my 1/2 space 53hz hypex (m=0.6) with 5" throat, the mouth is about 40" x 64" (102cm x 164cm), and length is 8' 8" (264cm). "
Οι υπογραμμίσεις δικές μου.

Και για πιο κάτω έχει και sub!!!

το έγραψα σε αντιδιαστολή με εμάς, που φτιάχνουμε 1/8 space 50 Hz κόρνα και θεωρείται "μεγάλο" ηχείο.

Έχοντας ακούσει σαν το παραπάνω, δεν τολμάω νε σκεφτώ πως θα παίζει το μεγάλο..

Δεν βλεπω μετρησεις στο συστημα, μαλλον θα ειναι της πλακας.

Ρε Σπυρο, παρατηρώ σε πολλά πόστς σου απαξιωτικές αναφορές στα "μικρά συχρονα εξιμισάρια με υλικά απο την NASA", στις μετρήσεις, στις εξομοιώσεις με υπολογιστές κτλ

αφου λοιπόν χλευάζεις τις μετρήσεις και ...τον τρόπο που δουλεύουν οι μηχανικοί όλου του κόσμου (εχοντας ως κύριο εργαλείο τον υπολογιστή), γιατί με ρώταγες με pm για το πώς μπορειτε να μετρήσετε τα ηχεία σας και τι εξοπλισμός χρειάζεται κτλ κτλ? μας δουλεύεις μου φαίνεται !!!

:flipout:

Νομιζα οτι θα ηξερες κατι ποιο σεξυ επειδη σχολεισαι επιστημονικα με ηχεια, αλλα αυτα που προτεινες τα ξερουμε εδω και κατι 100 χρονια.
Φυσικα σημερα δουλευουμε ολοι με υπολογιστη, να φανταστης ακομα και εγω, εχω πεταξει την γραφομηχανη μου πριν 15 χρονια.
Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι και χωρις υπολογιστη οι αρχαιοι κατι κανανε. Η θεωρια ειναι η ιδια και απο υλικα και γνωσεις δεν νομιζω οτι υστερουσαν σε κατι. Απλα ηταν ποιο ακριβα τοτε τα εξωτικα υλικα.
Να φανταστεις οτι υπαρχουν σημερα ανθρωποι που πληρωνουν οσα-οσα για ενα αρχαιο, πολυ ποιο πολλα απο ενα αντιστοιχο συγχρονο του!
http://cgi.ebay.com/Rare-pair-of-Ha...0|66:2|65:12|39:1|240:1318|301:0|293:1|294:50

να με συγχωρεσεις Γιαννη μου, αν ειχα να διαλεξω με αυτα τα λεφτα αυτο το συγκεκριμενο ζευγαρι η 6μισαρακια με NASA τεχνολογια, θα διαλεγα το αρχαιο, αλλα εγω ειμαι χοντροκεφαλος Ποντιος οπως ξερεις και αδιορθωτος νοσταλγος

Re: Απάντηση: Το ηχειο...το...σωστο

" used Hornresp to design my 1/2 space 53hz hypex (m=0.6) with 5" throat, the mouth is about 40" x 64" (102cm x 164cm), and length is 8' 8" (264cm). "
Οι υπογραμμίσεις δικές μου.

Και για πιο κάτω έχει και sub!!!

Για να καταλαβουμε και μεις, οι μή γνωστες, "υπαρχει" και 1/1 space sta 53hz???
Και ποσο αλλαζει τον ηχο αυτο?
Ειναι εφικτο στην πραγματικοτητα? μπαινει σε δωματιο? γιατι μεγεθος δλδ μιλαμε?

Αν τα κρεμάσεις από το ταβάνι καντα 1/1
τοτε κανε επί 2 τις διαστάσεις, γερή βαση στο ταβάνι και καλο δικηγόρο

Και η θεση ακροασης? και αυτη στο ταβανι?

επι 2 ε? αρα δεν χωρανε στους "νορμαλ" χωρους μας.

Δικηγορο χμμ....... αν εισαι ο ιδιος?

Δεν εχεις εξοδα διαζυγιου.

να με συγχωρεσεις Γιαννη μου, αν ειχα να διαλεξω με αυτα τα λεφτα αυτο το συγκεκριμενο ζευγαρι η 6μισαρακια με NASA τεχνολογια, θα διαλεγα το αρχαιο, αλλα εγω ειμαι χοντροκεφαλος Ποντιος οπως ξερεις και αδιορθωτος νοσταλγος

Γιατί; Υπάρχει άνθρωπος που ενώ έχει το χώρο θα προτιμούσε 6αράκια ή 8αράκια αντί για αυτά τα... θηριάκια;

Αλλά και εγώ τεμέτερον παντρεύτηκα και μπορεί να είμαι επηρεασμένος... :flipout:

Re: Απάντηση: Το ηχειο...το...σωστο

Για να καταλαβουμε και μεις, οι μή γνωστες, "υπαρχει" και 1/1 space sta 53hz???
Και ποσο αλλαζει τον ηχο αυτο?
Ειναι εφικτο στην πραγματικοτητα? μπαινει σε δωματιο? γιατι μεγεθος δλδ μιλαμε?

Είναι πιο σίγουρη απάντηση απ το αν "υπάρχει ζωή μετά τον θάνατα" : )

Ολο και κάποιος τρελός θα έχει τολμήσει full space (1/1) στο mid bass. Δεν έχει όμως νόημα. Αν μη τι άλλο θα πατάει στο πάτωμα half space (1/2). Ο συγκεκριμένος μάλλιστα την παίζει και με πλαινό τοίχο quarter space (1/4). Σίγουρα το φόρτωμα είναι πολύ πιο σωστό και οι συμβιβασμοί του λιγότεροι.
Full space (1/1) υπολογίζουμε τις κόρνες πάνω απ το mid bass. Εκεί τα όρια του χώρου δεν θα την βοηθήσουν καθόλου και τα προβλήματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Επιπρόσθετα η αντίληψη είναι αυξημένη και τα λάθη ακούγονται.

Γιαννη να σου πω....τι να τον κανεις τον υπολογιστή...
περισσότερο χρόνο θα σου πάρει να τον ανοίξεις παρά να κάνεις τις πράξεις.
Εντάξει μπορεις να κάνεις τις πραξεις οσο χρονο κάνει για να ανοιξει και οταν ανοίξει φτιαχνεις και το cross

μα δεν διαφώνησα ποτέ με την χρήση του παλιού μεγαφώνου (ούτε της κόρνας). Απλά έχουν γίνει κουραστικά τα απαξιωτικά & ειρωνικά σχόλια που αναφέρονται στην εκάστοτε αντίθετη πλευρά. Ο καθένας όπως την βρίσκει ρε συ... μην ξεχνάς ότι το 99% των μουσικόφιλων τοποθετούν τα ηχεία στο καθιστικό τους, όχι στο γκαραζ και συνεπώς το μεγεθος και η εμφάνιση είναι παραγοντες που περιορίζουν τις επιλογές του καθενός, ειτε μιλάμε για diy είτε για έτοιμο. Ανεξάρτητα από τα γούστα, δεν μπορει ο καθένας να βάλει 15" στο σαλόνι του, συνεπώς μην είσαι τόσο επικριτικός, υπάρχει λόγος που έχουν επικρατήσει τα 6μισάρια στην αγορά που πηγάζει από τις πρακτικές ανάγκες των αγοραστών. τωρα το ότι οι κατασκευαστές προσπαθουν με διαφορες τεχνολογίες να τα κάνουν να παιξουν όσο πιο καλά γίνεται, δεν νομίζω ότι είναι κατακριτέο. Αν ολοι ζήταγαν 15ιντσα, να είσαι σίγουρος ότι θα είχε γεμίσει ο κόσμος απο (εξελιγμένα πλέον) κτήνη (και δεν θα ειχες και λόγο να ψαχνεις για παλιά altec)

Και η θεση ακροασης? και αυτη στο ταβανι?

επι 2 ε? αρα δεν χωρανε στους "νορμαλ" χωρους μας.

Δικηγορο χμμ....... αν εισαι ο ιδιος?

Δεν εχεις εξοδα διαζυγιου.

εχω κατι φιλες που κανουν αυτο με το σεντονι στο ταβανι
αντι για καναπεδες και πολυθρονες βαλε καμια δεκαρια τετοια και ειμαστει μια χαρα, δε πιανουν και χωρο για να μπουν τα ηχεια
μη μου πεις τωρα οτι χωρανε και αυτα με το 1/2

αν εισαι δικηγόρος...γνωριζεις τα δικαιωματα σου

Αλλα το π#$@%#@ τον ζηλευω για την ικανοποιηση της... ματαιοδοξίας του