Το ηχειο του home cinema (?)

Ολα καλα βρε παιδια αλλα, για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα, τελικα ποιο ειναι το ηχειο του home cinema?

Tα triad ξεφευγουν πολυ, χωρια που καποια που ακουσα δεν μου ηρεσαν.
Για τα αλλα δεν εχω αποψη.

Jamo κυκλοφορουν εδω ? που ?

σπιτι μου
γιατι απο μαγαζια αστο
ενας εχει και ως ξερολας εχει στησει τα ηχεια για τον τσακαλιδη

δεν λεω γιαμο.
Λεω ακουστε οτι θελετε,
απλα ακουστε και τα γιαμο
μετα λετε τι ακουσατε

δεν λεω γιαμο.
Λεω ακουστε οτι θελετε,
απλα ακουστε και τα γιαμο
μετα λετε τι ακουσατε

Τα sunfire ribbon (τα μεγαλα) τα εχεις ακουσει? Λενε τιποτα? Τα μικρα ξερω οτι τα ακουσες παντως.
CRS-3+3C.jpg

Απο τιμη βεβαια ειμαι σιγουρος οτι τα jamo ειναι οικονομικοτερα.........

Απάντηση: Re: Το ηχειο του home cinema (?)

Χωρις να ειμαι ιδιαιτερα ειδικος στο θεμα και στο χωρο θα ελεγα τα παρακατω:

Ενα ηχειο για home cinema πρεπει να ειναι σε θεση να αναπαραγει πολυ υψηλες σταθμες με μεγαλη ταχυτητα αλλα και αρκετο χαμηλο οπως λεει και ο argi (προφανως για αναπαραγωγη εντονων κροτων/εκρηξεων κλπ) ενω ισως η αναλυση δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλης σημασιας. Γι αυτο ισως εχεις ακουσει για τα klipsch που οντως ειναι σε θεση να το κανουν αυτο, ενω καποιοι -πιο γνωστες στη μουσικη- λενε οτι τα συγκεκριμενα ηχεια κουραζουν για μουσικη ακροαση μετα απο καποια ωρα ακριβως για τον ιδιο λογο (πολυ λαμπρα).

Αντιθετα (μαζι με τα προαναφερθεντα) η αναλυση χρειαζεται -και με το παραπανω- στα κεντρικα ηχεια μιας και το περισσοτερο υλικο σε μια ταινια θα ερθει απο αυτα. Αρα λοιπον το κεντρικο ηχειο ειναι αυτο στο οποιο θα πρεπει να δωσουμε τη μεγαλυτερη προσοχη οπως και το περισσοτερο χρημα...
Σιγουρα θα πρεπει και να ταιριαζει τονικα με τα μπροστινα.

Ομως οι περισσοτεροι πιστευω οτι απο το ιδιο συστημα θα πρεπει ν' ακουνε και τη μoυσικη τους γι' αυτο και πολλοι ψαχνουν μια 'χρυση τομη' σε αποδωση μεταξυ home cinema και μουσικης.

Τελος σιγουρα πρωτα ν' ακουσεις και μετα να τα χωσεις γιατι καλη η θεωρεια αλλα το αυτι ειναι αυτο που στο τελος επιλεγει...

[FONT=&quot]Όντος κουράζουν πααααααρα πολύ τα klipsch τα είχα και εγώ και με τρέλαιναν αφάνταστα ( πολύ τσιριδα ρε αδελφάκι μου[/FONT]

Η γνώμη μου είναι να ακούσεις μερικά ζευγάρια ηχεία ( σε δικαναλο πάντα!) και όποιο σου αρέσει παίρνεις και τα υπόλοιπα ηχεία τις ιδίας εταιρίας για home cinema!

Ότι παίζει καλά σε δικαναλο παίζει εξαιρετικά και σε home cinema είναι σχεδόν κανόνας !-bye--bye-

Περα απο την επιλογη του καθενος για το τι ηχεια θα αποφασισει να παρει, δεν υπαρχουν δλδ καποια χαρακτηριστικα του ηχειου εκεινου που μπορουμε να το πουμε "καθαροαιμο" για home cinema ?

Anastasios-d, τα klipsch σε κουραζαν σε home cinema ή σε μουσικη ?

oποιο μιραζ εχει διαθλαστηρα μπορεις να το πεις ετσι
αλλα υπαρχουν και καλυτερα ηχεια απο αυτα
βεβαια σε αφροντιστους χωρους το ηχειακι δεν νικιεται με τιποτα παρεα με πανι
τιποταδεν εχω ακουσει να ανεβαζει διαλογους εκει ψηλα
και να μην προδιδει τη θεση του με φτηνομηχανηματα
και οταν λεω τιποτα το εννοω

Re: Απάντηση: Το ηχειο του home cinema (?)

Τα sunfire ribbon (τα μεγαλα) τα εχεις ακουσει? Λενε τιποτα? Τα μικρα ξερω οτι τα ακουσες παντως.
CRS-3+3C.jpg

Απο τιμη βεβαια ειμαι σιγουρος οτι τα jamo ειναι οικονομικοτερα.........

Oι τιμες τους ειναι 890 (το καθενα L, R) και 1100 για το κεντρικο.

Εχω τρελλη επιθυμια να τα ακουσω, αλλα δυστυχως δεν υπαρχουν εδω.

Χωρια του οτι ειναι και ρευματορουφηχτρες (απο οτι μου εχουν πει)

Εdit. Oι τιμες ειναι για τα υπεροχα in-wall, αυτα της φωτος ειναι φθηνοτερα

Ποσο ειναι δυνατον να τα ακουσουμε εδω ομως ??
(λιγο να μου αρεσουνε, και τα βλεπω λαχταριστα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το ηχειο του home cinema (?)

Oι τιμες τους ειναι 890 (το καθενα L, R) και 1100 για το κεντρικο.

Εχω τρελλη επιθυμια να τα ακουσω, αλλα δυστυχως δεν υπαρχουν εδω.

Χωρια του οτι ειναι και ρευματορουφηχτρες (απο οτι μου εχουν πει)

Εdit. Oι τιμες ειναι για τα υπεροχα in-wall, αυτα της φωτος ειναι φθηνοτερα

Ποσο ειναι δυνατον να τα ακουσουμε εδω ομως ??
(λιγο να μου αρεσουνε, και τα βλεπω λαχταριστα)

Για ρευματορουφηχτρες δεν ξέρω αλλά θέλω να πιστεύω ότι τα τελικουλια μου θα τα κατάφερναν. Ενα πράγμα που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν έχει surround ή back. Υποθέτω ότι κάνεις ταίρι με τα μικρά ribbon ή παίρνεις άλλο ένα ζευγάρι left-right.
Αν και έχω κόλλημα με ηχεία δαπέδου γι' αυτά θα το σκεφτόμουν.

Ενα αλλο πακετο που θα ηθελα να ακουσω ειναι αυτα:
t10_cinema.jpg

βασιλη οι ανθρωποι ειναι για τα μπαζα
τους ρωτας αν πουλανε μονο lrc η μονο sr και δεν σου απανατανε καν
συν αν συ κατσει μια στραβη καλο καρκινιασμα
απορω πως πουλανε μονο μεσω δυκτιου
αν και ειναι πολυ καλα ηχεια γι τα λεφτα τους
το σαμπ δεν ακολουθει βεβαια
την εχει δει γιαμο

βασιλη οι ανθρωποι ειναι για τα μπαζα
τους ρωτας αν πουλανε μονο lrc η μονο sr και δεν σου απανατανε καν
συν αν συ κατσει μια στραβη καλο καρκινιασμα
απορω πως πουλανε μονο μεσω δυκτιου
αν και ειναι πολυ καλα ηχεια γι τα λεφτα τους
το σαμπ δεν ακολουθει βεβαια
την εχει δει γιαμο

Κριμα παντως που δεν θελουν αντιπροσωπο. Πιστευω οτι θα ειχαν πατησει πολλες αλλες εταιριες.

Α και κατι για τον φιλο μου τον Ντινο. Ξεχασαμε να αναφερουμε και το σαμπακι των sunfire ρε φιλε........
SubRosa-SRS-210R-Detail.jpg

Τιμη?????????????

Απάντηση: Re: Το ηχειο του home cinema (?)

Περα απο την επιλογη του καθενος για το τι ηχεια θα αποφασισει να παρει, δεν υπαρχουν δλδ καποια χαρακτηριστικα του ηχειου εκεινου που μπορουμε να το πουμε "καθαροαιμο" για home cinema ?

Anastasios-d, τα klipsch σε κουραζαν σε home cinema ή σε μουσικη ?

Είχα μόνο κεντρικό και περιφερειακά αλλά δυστυχώς με κούραζαν ειδικά το κεντρικό! Αλλά τα άλλαξα όλα και πείρα TRIANGLE όλο το πακέτο και ησύχασα!!!!

Re: Απάντηση: Re: Το ηχειο του home cinema (?)

Είχα μόνο κεντρικό και περιφερειακά αλλά δυστυχώς με κούραζαν ειδικά το κεντρικό! Αλλά τα άλλαξα όλα και πείρα TRIANGLE όλο το πακέτο και ησύχασα!!!!

Μπορεις να μας πεις πια σειρα της triangle πηρες? Γιατι εχουν βγαλει κατι καινουργιες σειρες που, αν δεν κανω λαθος, δεν εχουν κεντρικο.