To Ipad or not to Ipad?

Απάντηση: Re: To Ipad or not to Ipad?

Οι εφαρμογές που είναι για iphone δυστυχώς ανοίγουν στο μέγεθος του iphone και είναι λίγο γελοίο αλλά εάν κάπιος θέλει οπωσδήποτε μια τέτοια εφαρμογή υπάρχει και κουμπάκι Χ2 το οποίο μεγαλώνει αλλά και παραμορφώνει
Αφού θα το κανείς JB, βάλε απο cydia το
FullForce και δεν θα χρειάζεσαι το Χ2 ;)

Αφού θα το κανείς JB, βάλε απο cydia το
FullForce και δεν θα χρειάζεσαι το Χ2 ;)

Κατέβηκε, εγκαταστάθηκε και από τα settings δίνει επιλογή για κάθε application που θέλεις να κάνει Χ2.
Δυστυχώς όμως παραμένει η παραμόρφωση και δεν είναι και πολύ ωραίο.

Re: Απάντηση: Re: To Ipad or not to Ipad?

Κατέβηκε, εγκαταστάθηκε και από τα settings δίνει επιλογή για κάθε application που θέλεις να κάνει Χ2.
Δυστυχώς όμως παραμένει η παραμόρφωση και δεν είναι και πολύ ωραίο.

Από ότι ξέρω, το FullForce δεν παραμορφώνει ακριβώς, αλλά προσπαθεί να κάνει optimized μεγέθυνση. Την εφαρμογή του Facebook, για παράδειγμα, την μεγεθύνει μια χαρά (από όσο έχω δει πάντα, δεν το έχω ακόμα το μηχανάκι στα χέρια μου).

Εχεις δει εσυ κανενα περιφερειακο , αλλης εταιρειας που να το δηλωνει αυτο κατηγορηματικα ?

Προσωπικά, οι μόνες συσκευές που έχω δει να έχουν πρόβλημα με το ρεύμα κάποιων ενσωματωμένων σε M/B USB θυρών είναι κάποιοι εξωτερικοί 2.5" σκληροί δίσκοι.

Από άλλου τύπου συσκευές, π.χ. κινητά τηλέφωνα, καμία δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι τέτοιο.

Και μιλάμε για συσκευές που συνοδεύονται από φορτιστές με παροχή ρεύματος πολύ πάνω από τα 500mA που μπορεί να δώσει μια απλή USB. Φορτίζουν κανονικά, απλά πιο αργά.

Γιατί να μην λειτουργεί έτσι και το iPad?

BTW, Μάριε μιας και το έχεις πρόχειρο, πες μας αν μπορείς πόσα mA γράφει ότι δίνει ο φορτιστής του και στα πόσα V..

Ελα μου ντε...

Εγω το χα πει και παλιότερα για ενα απλο ipod nano (που πάλι δεν φόρτιζε ακόμα και από 220 to USB φορτιστη).

Δλδ πόσο μπορεί να τραβαει το ρημάδι;

Call me Φρα.Πε. or not :p, αν και τεχνικά δεν μπορω να το αποδειξω, εμενα κατι μου λεει ότι ειναι από τα ''θεματακια'' της Apple (μεταξυ αλλων για να πουλαει τα αξεσουάρ της).

Προσωπικά, οι μόνες συσκευές που έχω δει να έχουν πρόβλημα με το ρεύμα κάποιων ενσωματωμένων σε M/B USB θυρών είναι κάποιοι εξωτερικοί 2.5" σκληροί δίσκοι.

Από άλλου τύπου συσκευές, π.χ. κινητά τηλέφωνα, καμία δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι τέτοιο.

Και μιλάμε για συσκευές που συνοδεύονται από φορτιστές με παροχή ρεύματος πολύ πάνω από τα 500mA που μπορεί να δώσει μια απλή USB. Φορτίζουν κανονικά, απλά πιο αργά.

Γιατί να μην λειτουργεί έτσι και το iPad?

BTW, Μάριε μιας και το έχεις πρόχειρο, πες μας αν μπορείς πόσα mA γράφει ότι δίνει ο φορτιστής του και στα πόσα V..

Γράφει 10w usb adapter
input 100-240v ~ 0.45A 50-60hz

output 5.1V- 2.1A

Δυστυχώς 10Watts είναι (χονδρικά) το δεκαπλάσιο των αντίστοιχων 500mW παροχών που έχουμε συνηθίσει.

Το ευχάριστο είναι πως αν αγοράσουμε το τροφοδοτικό του ipad μπορούμε με την κατάλληλη πατέντα-προσαρμογή σε usb νά έχουμε τροφοδότη και φορτιστή γιά άλλες απαιτητικές συσκευές. :grinning-smiley-043

Στο θέμα τώρα:
Δλδ, δεν μπορούμε να συνδέσουμε μόνιμα το iPad σε iBook ή σε iMac και από αυτό να διαχειριζόμαστε με ευκολία π.χ την δισκοθήκη μας ?

Στο θέμα τώρα:
Δλδ, δεν μπορούμε να συνδέσουμε μόνιμα το iPad σε iBook ή σε iMac και από αυτό να διαχειριζόμαστε με ευκολία π.χ την δισκοθήκη μας ?

Από που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?
Συνδέεται παντού χωρίς πρόβλημα, φόρτιση δεν κάνει.
Με το itunes ως συνήθως παίζεις.

Last edited:
Ερώτηση 2η:
Μπορεί να είναι ταυτόχρονα συνδεμένο με την τροφοδοσία του και με iBook/iMac ή
πρέπει να περιμένουμε να ξαναφορτίσει γιά να συνεχίσουμε?

Δεδομένου ότι η σύνδεση είναι μία, εάν το imac δεν μπορεί να το φορτίζει τότε θα είνξαι μόνο συνδεδεμένο.

Re: Απάντηση: Re: To Ipad or not to Ipad?

Γράφει 10w usb adapter
input 100-240v ~ 0.45A 50-60hz

output 5.1V- 2.1A

2.1A είναι όντως αρκετά πολλά - τετραπλάσια+ σε σχέση με το ρεύμα που μπορεί να δώσει μια USB. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Re: Απάντηση: To Ipad or not to Ipad?

Δυστυχώς 10Watts είναι (χονδρικά) το δεκαπλάσιο των αντίστοιχων 500mW παροχών που έχουμε συνηθίσει.

mA Βασίλη, όχι mW.. οπότε μιλάμε για ~τετραπλάσιο ρεύμα.

Στο θέμα τώρα:

Απ' ότι φαίνεται, όχι. Θα πρέπει να γίνονται διαλείμματα για φόρτιση.

Ωραια, τωρα ξερετε τι δωρο θα παρετε στον Ναθ και στον Στεργιο τα Χριστουγεννα :p

1) comics on iPad ( disney comics με με βαρεσετε ) = awesome ...

( σε pdf μεσω iBooks π.χ. η απ ευθειας απο αππ στορε )

2) το εχει στο mediamarkt στην κηφισιας ( και στο νεο Κωτσοβολος πρωην electroworld που ανοιξε 22 Ιουλιου - αλλα εκει δεν ειχε μπαταρια ) και το πηρα λιγο στα χερια μου οκ

ειναι ενα τεραστιο iPhone- iPod touch

αλλα ειναι πολυ γρηγορο !

δλδ η ταχυτητα που ανοιγε κι εκλεινε τις εφαρμογες με εντυπωσιασε ...

μπορει να κανει πολλα πραγματα πιστευω

2) αλλα η ελλειψη usb και avi ( divx/xvid ) playback με ενοχλει ( και η ελλειψη εθερνετ - προφανως περιμενα μια τελειως διαφορετικη συσκευη )

αμα θελεις κατι φορητο με 499 εχει φτηνα λαπτοπς με win 7

( 4 gb ram / επεξεργαστης amd ) μια χαρα

και mkv 720p ανετα ( 1080 δεν εχω δοκιμασει ακομα ) θελω να πω γι αυτα που κανει ισως ζηταει πολλα ... στο iphone ok το divx το θελα αλλα λες τηλεφωνο ειναι αστο κανε τη μετατροπη εν τελει

αλλα σε μια τετοια συσκευη ? να κανεις συνεχως τη μετατροπη ?

κουραστικο ...

3) τι εννοειτε θελει high powered ( ? ) usb ?

μονο μεσα απο το φορτιστη δλδ ?

στο usb ενος macbook / iMac / pc / laptop ? δε φορτιζει ?

πχ το 3gs ορισμενες φορες το φορτιζω στο usb στο πληκτρολογιο του iMac ... αμα ειχα iPad δε γινεται ?

Σιγα που θα ηταν συμβατο
με κοινους φορτιστες κ καλωδια... τα ιδια δε λεγαμε κ για το iphone; ολες οι usb powered συσκευες να δουλευουν με 1 φορτιστη\καλωδιο κ οτι εχει μηλο επανω του να θελει ξεχωριστα συμπραγκαλα... apple η χαρα των accesorie makers