Το iPhone4 έφτασε...

Oσον αφορα το μαυρο , εχει 0.2nits μετρημενα σε αντιθεση με τα 0.6 του 3GS.
Oi amoled εχουν φυσικα καλυτερο μαυρο, λογω τεχνολογιας, αλλα η διαφορα δεν φαινεται τοσο στη πραξη.

Οσον αφορα το σημα να πω εδω οτι το μετρησιμο μεγεθος που ειναι η ενταση , μετρεται σε db , ειναι λογαριθμικο μεγεθος και εχει ευρος -50db εως -121db .

Oi μπαρες που βλεπουμε, δεν ειναι παρα μια γραφικη αναπρασταση αυτης της μετρησης , και καθε εταιρεια εχει το δικο της αλγοριθμο που εφαρμοζει (γι αυτο και δεν εχει νοημα να συγκρινουμε μπαρες , αλλα πραγματικα μεγεθη οταν κανουμε συγκριτικες μετρησεις σηματος).

Η Apple αλλαξε το τροπο αναπαραστασης των μετρησεων , για ψυχολογικους λογους κυριως στην εκδοση 4.01, αν και ειναι πιο σωστη τελικα (διαχειριζεται καλυτερα ολη τη δυναμικη περιοχη, σε αντιθεση με αλλες εταιρεις που δινουν μεγαλυτερη βαρυτητα στα ακρα του φασματος).

Οσον αφορα το σημα, αν βαλετε sbssettings κι ενεργοποιησετε την αριθμητικη αποδοση του σηματος σε gprs, θα δειτε οτι χανει ευκολα 25db!
Ειναι δυστυχως πολλα, σε σχεση με τα 10 db που χανουν τα υπολοιπα κινητα (3g - 3gs , android κλπ) σε death grip.

Αν ειστε τωρα σε σημειο με καλο σημα (-50 εως -80 db) τοτε δεν θα δειτε μεγαλες διαφορες οταν το κρατατε με death grip.
Οταν ομως πατε σε σημειο με χαμηλο σημα, -90db και κατω εκει τα πραγματα περιπλεκονται.
Δεδομενου της νεας σχεδιασης της κεραιας του iphone, ειναι πιο ευασθητη και φτανει τα -121db, σε σχεση με τα -113db που φτανουν τα περισσοτερα κινητα.
Αυτο το κανει δυσκολοτερο να χασει σημα και κατ επεκταση κλησεις, γι αυτο και ειναι πολυ δυσκολο να δεις no service στο iphone 4.

Για να μη μακρυγορω, αν εχετε καλο σημα , δεν φοβασται τιποτα, αν ειστε ομως σε περιοχη με προβληματικο σημα, καλο ειναι να παρετε ενα bumper και να λυσετε ετσι το προβλημα.
Εγω , καταφερα στο σπιτι μου τωρα, σε δυσκολο σημειο, που εχω σημα -113db (oriaka δηλ.) να δω παλι no service κρατωντας το με death grip...

Ειναι σχετικα ευκολο για την Αππλε να λυσει το,προβλημα, αν απλα καλυψει το εξωτερικο μεταλικο περιβλημα-κεραια με καποιο υλικο μη αγωγιμο, αυτο ακουγεται οτι μπορει να γινει σε καποια νεοτερη version του iphone 4.

Last edited:
Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

Για το σημα Πανο, κατσε να περασουν μερικες μερες χρησης να δουμε πως παει...
Αλλο απαικτο feature ειναι το FaceTime... Πριν λιγο καναμε βιντεοκληση με τον Γιαννη Σπυρου..Απιστευτο ειναι! Πολυ καλη ποιοτητα εικονας/ηχου, εξαιρετικα απλο. Σαν ταινια Sci-Fi ενα πραμα! :D

Ναι αλλά αυτό θέλει 3G σήμα. Σωστά; Άντε να το βρεις ....

Ακόμα χειρότερα, θέλει wifi (επίσημα γιατί ανεπίσημα παίζει και με 3G). Είναι πάντως πολύ ψαρωτικο..

Ερώτηση. Η 1η φόρτιση πως γίνεται? Πρέπει να φορτιστεί πριν χρησιμοποιηθεί και αν ναι πόση ώρα. Γενικά τι θα πρέπει να προσέξουμε?

Πολλή απλή φόρτιση..τίποτα το ιδιαίτερο..το φορτίζεις μέχρι να πάει στο 100%....εμένα ήταν στο 70% από μαμά και σε περίπου μισή ώρα είχε πάει στο 100%...

Όπως όλες οι μπαταρίες λιθίου, η 1η φόρτιση θα πρέπει να είναι μεγάλη, ανεξάρτητα αν η συσκευή δείχνει 100% φορτισμένη. 6-7 ώρες στο ρεύμα δεν είναι κακό. Επίσης, θα πρέπει τις πρώτες 2-3 φορές να κλείσει η συσκευή μόνη της, να ξεφορτιστεί 100% δλδ. Σε αυτές τις φορές δεν χρειάζεται όμως να μείνει στο ρεύμα παραπάνω ώρα για φόρτισμα, εκτός του να φτάσει η συσκευή στο 100%.

Πολλή απλή φόρτιση..τίποτα το ιδιαίτερο..το φορτίζεις μέχρι να πάει στο 100%....εμένα ήταν στο 70% από μαμά και σε περίπου μισή ώρα είχε πάει στο 100%...

Σε μιση ωρα αμα εκανε 30% θα πει οτι σιγουρα εχει σαφώς μεγαλύτερη μπαταρία απο το 3GS το οποιο σε μιση ωρα θα ειχε φορτίσει πανω απο 50% μπαταρια.

Όπως όλες οι μπαταρίες λιθίου, η 1η φόρτιση θα πρέπει να είναι μεγάλη, ανεξάρτητα αν η συσκευή δείχνει 100% φορτισμένη. 6-7 ώρες στο ρεύμα δεν είναι κακό. Επίσης, θα πρέπει τις πρώτες 2-3 φορές να κλείσει η συσκευή μόνη της, να ξεφορτιστεί 100% δλδ. Σε αυτές τις φορές δεν χρειάζεται όμως να μείνει στο ρεύμα παραπάνω ώρα για φόρτισμα, εκτός του να φτάσει η συσκευή στο 100%.

Κι εγω αυτο ξερω πανω κατω.

Σε μιση ωρα αμα εκανε 30% θα πει οτι σιγουρα εχει σαφώς μεγαλύτερη μπαταρία απο το 3GS το οποιο σε μιση ωρα θα ειχε φορτίσει πανω απο 50% μπαταρια.

To iphone 4 εχει μεγαλυτερη μπαταρια apo to 3GS (5.25Whr εναντι 4.51Whr ) και δεδομενου της καλυτερης διαχειρισης ενεργειας του επεξεργαστη του, εχει 20-30% περισσοτερη ενεργεια και αρα αυτονομιας.

Μερικες μετρησεις που δειχνουν την μεγαλυτερη αυτονομια απο πριν, και σε σχεση με αλλα κινητα...

Attachments

• 23481.jpg
    23481.jpg
    84.1 KB · Views: 17
  • 23483.jpg
    23483.jpg
    68.8 KB · Views: 15
  • 23480.jpg
    23480.jpg
    83.1 KB · Views: 14
  • 23482.jpg
    23482.jpg
    82.9 KB · Views: 15
ϴΔεν χρειαζοντα ρε παιδια, το γυαλι του iphone ειναι πολυ ανθεκτικο, εγω σε ολα τα iphone που ειχα δεν εβαλα και κανενα δεν ειχε τη παραμικρη γρατζουνια.

Θα ήθελα να είναι έτσι, αλλά εμένα έκανε ψιλά σημάδια η οθόνη ενός 3G.
Μετά έβαλα και εγώ Invisible Shields... 2 φορές αλλά ΚΑΙ τις 2 μετά από κάποιους μήνες τις έβγαζα πάλι γιατί κάνανε ΚΑΙ αυτές μικροσημάδια και μαζεύουνε και σκόνη/βρωμιά στα άκρα... :furious3:

Τώρα στο 4ρι, αποφάσισα να βάλω ένα skin μόνο στην πλάτη. Μπροστά το έχω (και θα το αφήσω) χύμα. :a0210:

Ακόμα χειρότερα, θέλει wifi (επίσημα γιατί ανεπίσημα παίζει και με 3G). Είναι πάντως πολύ ψαρωτικο..

WiFi γιατί; Αφού GSM νούμερο καλείς δεν είναι κάτι δικτυακό...

απο σήμερα είμαι και εγώ ενας ευτυχής κάτοχος iphone 4.
κατ'αρχάς είμαι πολύ ενθουσιασμένος μετην οθόνη.
Σε λίγο θα αρχίσω τα πειράγματα, αλλά έχω αποφασίσει να μην το "σπάσω" παρ'ότι τα προηγούμενα μου είναι ολα jailbroken_

Απάντηση: Re: Το iPhone4 έφτασε...

απο σήμερα είμαι και εγώ ενας ευτυχής κάτοχος iphone 4.
κατ'αρχάς είμαι πολύ ενθουσιασμένος μετην οθόνη.
Σε λίγο θα αρχίσω τα πειράγματα, αλλά έχω αποφασίσει να μην το "σπάσω" παρ'ότι τα προηγούμενα μου είναι ολα jailbroken_

To jailbreaking στο 4άρι με 4.0.1 firmware είναι μια διαδικασία 5 λεπτών πια....:a0210:

υγ: καλορίζικο !!

WiFi γιατί; Αφού GSM νούμερο καλείς δεν είναι κάτι δικτυακό...

το facetime απαιτει δυο iphone 4 και wi fi και στα δυο ...

με 3g επισημα δε γινεται και αυτη ειναι η '' ενσταση '' πολλων ...

ομως με το wi fi εχει καλυτερη ποιοτητα ...