Το iPhone4 έφτασε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

Οι Βασικες διαφορες ειναι οι εξης:
-εκπληκτικη οθονη
Συμφωνώ, αλλα αλλα λεγατε μεχρι τωρα για την προηγουμενη.
-Πολυ μεγαλυτερη αυτονομια
Ετσι και αλλιως μερα παρα μερα θα φορτιζεται
-εκπληκτικη καμερα για φωτο 5 pixel και hd video 720p
Προς το παρων αδιαφορο για εμενα
-Led flash
Προς το παρων αδιαφορο για εμενα
-κορυφαια βιντεοκληση μεσω Facetime και την νεα μπροστα καμερα
Αχρηστο εντελως για εμενα
-μεγαλυτερη ταχυτητα
Καλοοοοο
-καλυτερη ποιοτητα κατασκευης
Αμφιλεγόμενο
-noise cancellation microphone
Δε ξερω δεν απαντω
-καλυτερο σημα οταν δεν το πιανουμε στο επιμαχο σημειο
Με γάντι φουρνου ισως
-Νεος Α4 επεξεργαστης
Το ειπαμε στην ταχυτητα αυτο
-Διπλασια ram
ΟΚ
-Το λεπτοτερο smartphone της αγορας
Υποκειμενικο, ειναι ασχημοτερο μακραν κατ εμε

Αυτες ειναι οι διαφορες απο το 3GS. Απο το δικο σου, ας μην το συζηταμε...

Και οι ενστασεις/συμφωνιες μου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το iPhone4 έφτασε...

Αυτο που ελεγα και λεω ειναι οτι εχει ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ σημασια η αναλυση στο κινητο οταν η οθονη εχει αλλα ΣΟΒΑΡΑ προβληματα σε αλλους ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥΣ τομεις οπως πχ το κοντραστ, το χρωμα, η δυνατοτητα να φαινεται καθαρα σε εξωτερικους χωρους.
Ελα τωρα που μας νοιάζει το χρωμα στο κινητο, έλεος, σιγα μη μας τα ρυθμισει κι ο Μανωλο.

Το contrast σου φαινεται σοβαρό; Συμφωνώ. Έλα όμως που οι Amoled έχουν πολύ καλύτερο. Παρόλα αυτά προτιμάς του iphone. Πάμε παρακάτω λοιπόν.

Τί μας μένει; Η φωτεινότητα / η δυνατότητα ανάγνωσης σε εξωτερικούς χώρους. Συμφωνώ και επαυξάνω. Το έχω πει ήδη άλλωστε. Καλύτερα να μπορείς να το δεις κάτω από ντάλα ήλιο παρά να εχεις το καλύτερο constrast μιας Amoled.

Άρα βλέπουμε ότι βασικά η φωτεινότητα ήταν που έκανε τη διαφορά πάντα στο iphone καθώς φυσικά και η ταχύτητα / απόκριση γενικά του λειτουργικού (μακράν το σημαντικότερο).

Με την μεγαλύτερη ανάλυση από την άλλη απλώς βλέπεις περισσότερα πράγματα στην ίδια επιφάνεια. Αυτό μετράει. Το τόνισε άλλωστε και με σχετικό video ο Στιβάκος στην παρουσίαση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το iPhone4 έφτασε...

Ελα τωρα που μας νοιάζει το χρωμα στο κινητο, έλεος, σιγα μη μας τα ρυθμισει κι ο Μανωλο.

Το contrast σου φαινεται σοβαρό; Συμφωνώ. Έλα όμως που οι Amoled έχουν πολύ καλύτερο. Παρόλα αυτά προτιμάς του iphone. Πάμε παρακάτω λοιπόν.

Τί μας μένει; Η φωτεινότητα / η δυνατότητα ανάγνωσης σε εξωτερικούς χώρους. Συμφωνώ και επαυξάνω. Το έχω πει ήδη άλλωστε. Καλύτερα να μπορείς να το δεις κάτω από ντάλα ήλιο παρά να εχεις το καλύτερο constrast μιας Amoled.

Άρα βλέπουμε ότι βασικά η φωτεινότητα ήταν που έκανε τη διαφορά πάντα στο iphone καθώς φυσικά και η ταχύτητα / απόκριση γενικά του λειτουργικού (μακράν το σημαντικότερο).

Με την μεγαλύτερη ανάλυση από την άλλη απλώς βλέπεις περισσότερα πράγματα στην ίδια επιφάνεια. Αυτό μετράει. Το τόνισε άλλωστε και με σχετικό video ο Στιβάκος στην παρουσίαση.

Ελπιζω να κανεις πλακα που το χρωμα (και η θερμοκρασια λευκου) δεν παιζουν ρολο στην οθονη! Εκτος και αν θες να βλεπεις στις φωτος σου ερυθροδερμους με φλουο ρουχα!! :flipout:
Για το contrast ειπαμε: οσο ψηλοτερο, τοσο καλυτερα! Αν εχουν καποιες amoled μεγαλυτερο, μπραβο! Δεν ειναι ομως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτηριο επιλογης! Πχ το desire που επιασα, εχει σαφως χειροτερη overall οθονη απο το iphone, ενω το contrast ηταν στα ιδια περιπου επιπεδα. Παντως, δεν θα ειχα προβλημα να ζησω μαζι της αφου ειναι παρα πολυ καλη.
Για το θεμα τωρα της αναλυσης και των περισσοτερων πραγματων στην ιδια επιφανεια, συμφωνοι, αλλα αυτο δεν ηταν ποτε προβλημα για τους iphone users λογω του multitouch zoom.Δεν αλλαξε κατι ιδιαιτερο στον τροπο λειτουργιας του τηλεφωνου, απλα τα γραμματακια κατω απο τα εικονιδια φαινοται πιο καθαρα και οι φωτο υψηλης αναλυσης πιο καθαρες. Σαφως και ειναι πολυ καλυτερα απο παλια, αλλα δεν θα ηταν λογος αναβαθμισης απο το gs αν ηταν μονο αυτο.. Οπως εγραψε και ο φιλος παραπανω, οι ηδη κατοχοι, ψαρωσαμε καταρχην με την καμερα!

Επαναλαμβανόμαστε (και (κάνουμε; ) ότι δεν καταλαβαινόμαστε ανά διαστήματα :p)

Για το θεμα της κάμερας / χρωματων, τί να πω...

Σοβαρές φωτό δεν τραβάω με το κινητό (ειδικά αν έχω μία καλή compact μαζί). Για ''χρηστική χρήση'' (να τραβήξω κάτι για πρακτικούς λόγους - όχι για να το ''απολαύσω'' μετά) είμαι καλυμένος με καμερες κινητών 2ετίας και βάλε.

Όσον αφορά τέλος τα χρώματα, τι να σου πω; Κάνεις λες και ξεχνάς ότι μιλάμε για κινητά και οθόνες 3-4''. Το να βλέπω τις φωτό μου στο κινητό με την άψοψη χρωματική πιστότητα (γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει οθόνη κινητού που να τις καταστρεφει) μου ειναι αδιάφορο. Αν όντως τραβάει τόσο καλές φωτό ένα κινητό, θα κατσω να τις δω στην TV / laptop μου.

Ρε συ, μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια! Για εσενα ειναι αδιαφορη η φωτογραφικη μηχανη και το να βλεπεις φωτο στο κινητο, για εμενα ειναι πολυ σημαντικη! Μαλιστα τις φωτο τις βλεπω και ξαναβλεπω πολυ συχνα στο κινητο γιατι ειναι στην τσεπη μου και ειναι πολυ ευκολο. Και ειδικα με την νεα οθονη, θελω να τις βλεπω πιο πολυ! :D
Οποτε, για εμενα (και αλλους οπως τον Τασο) ειναι πολυ σημαντικο να μην ειναι "αλαν-νταλον" τα χρωματα...
ΥΓ. Με την νεα καμερα, δεν εχεις το αγχος να εχεις παντα μαζι σου φωτογραφικη. Οχι δεν ειναι lumix, αλλα μπορεις να βγαλεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΕΣ φωτο και video και αυτο ειναι μεγαλη υποθεση!

H οθονη απλα δε παιζεται...
Το contrast της ειναι παρα πολυ καλο, σε σχεση με το 3gs πολυ καλυτερο.
Το μαυρο της επισης, για αυτο και δεν σου λειπει καιτι, και σε σχεση με την υψηλη φωτεινοτητα και απιστευτη αναλυση , με κανει να μη θελω κατι παραπανω.
Τωρα για τα υπολοιπα ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ !!! -bye-

Ρε συ, μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια! Για εσενα ειναι αδιαφορη η φωτογραφικη μηχανη και το να βλεπεις φωτο στο κινητο, για εμενα ειναι πολυ σημαντικη! Μαλιστα τις φωτο τις βλεπω και ξαναβλεπω πολυ συχνα στο κινητο γιατι ειναι στην τσεπη μου και ειναι πολυ ευκολο. Και ειδικα με την νεα οθονη, θελω να τις βλεπω πιο πολυ! :D
Οποτε, για εμενα (και αλλους οπως τον Τασο) ειναι πολυ σημαντικο να μην ειναι "αλαν-νταλον" τα χρωματα...
ΥΓ. Με την νεα καμερα, δεν εχεις το αγχος να εχεις παντα μαζι σου φωτογραφικη. Οχι δεν ειναι lumix, αλλα μπορεις να βγαλεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΕΣ φωτο και video και αυτο ειναι μεγαλη υποθεση!
Βρε παιδί, δεν αρνούμαι το να σου ειναι σημαντική η κάμερα (εσύ το κάνεις κατά καιρούς για πολλά πράγματα βέβαια :p)

Απλώς λέω ότι δεν μπορω να ξεχάσω ότι μιλάμε για κινητό και ότι δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά κινητά που ειναι τόσο άλλαντάλλον τα χρώματα ρε παιδί μου που να σε ενοχλούν όταν βλέπεις τις φωτό σου.

Anyway...

ΥΓ
Τωρα για τα υπολοιπα ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ !!! -bye-
Εσένα δεν σε μπάναρε ακόμα κανένας (Δημητρης) ; :p

Last edited:
H οθονη απλα δε παιζεται...
Το contrast της ειναι παρα πολυ καλο, σε σχεση με το 3gs πολυ καλυτερο.
Το μαυρο της επισης,

Σχετικά με το μαύρο, να πω ότι από τη μέρα που πήρα το 4άρι στα χέρια μου, το μαύρο της plasma 42άρας στο σαλόνι μού φαίνεται γκρι...

Re: Απάντηση: Το iPhone4 έφτασε...

Ενταξει βρε παιδι, περιμενουμε τις δικες σου εντυπωσεις μολις το παραλαβεις! :p
Ξερω ακριβώς τι να περιμένω (το καλό του internet και κάποιων βασικών τεχνικών γνώσεων αλλά και εμπειρίας του πως κινείται η αγορά :p).

Δεν προκειται να βρεθω προ καμίας έκπληξης (όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις, πάντα ''τυφλές'', αγορές μου :p).

Σχετικά με το μαύρο, να πω ότι από τη μέρα που πήρα το 4άρι στα χέρια μου, το μαύρο της plasma 42άρας στο σαλόνι μού φαίνεται γκρι...
Φερε τον Μανώλη για ρύθμιση (του iphone) :p

Παιδιά μόλις χθες το πήρα στα χέρια μου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και είμαι κατενθουσιασμένος!!!
Αρχικά ήταν να το πάρω από τη Vodafone μιας και μου το έδινε δωρεάν, αλλά χθες το πρωί μου τηλεφωνούν από τα κεντρικά της εταιρείας και μου λένε να δώσω 350 ευρώ εγγύηση συν μια πιστωτική για να εξοφλείται ο λογαριασμός. Φυσικά η απάντηση που πήραν δε γράφεται εδώ μέσα για προφανείς λόγους...
Τηλεφωνώ στη Cosmote και τους ρωτάω αν ισχύει ακόμα η επιδότηση (σημείωση εδώ ότι είχα μεγάλη περίπου στα 680 ευρώ) γιατί ενδιαφέρομαι για το iPhone 4. Αφού μου απάντησαν ότι ισχύει, με ρώτησαν από που θα ήθελα να το πάρω. Τους είπα από το Γερμανό της πόλης μου και μου είπαν να πάω αμέσως από εκεί και αν υπάρχει να το πάρω!
Ετσι και έκανα! Στο κατάστημα όμως δεν υπήρχε το 16αρι και πήρα το 32αρι δίνοντας 100 ευρώ παραπάνω συν μια κάρτα micro sim μιας και το HTC έπαιρνε τις κανονικές...
Από χθες λοιπόν έχω συνεχώς στο σπίτι ανοιχτό το wi-fi και κατεβάζω αβέρτα...σε λίγες μέρες μόλις το μάθω καλύτερα (αν και από ότι κατάλαβα είναι σχετικά απλό) θα ανεβάσω ένα review...

επέστρεψα σήμερα απο ένα ταξίδι στην Γερμανία και βρήκα πάνω στο γραφείο μου ένα αιφόνι 4 να με περιμένει.
πως εμφανίστηκε κι απο ποιον δεν ξέρω αλλά θα μάθω.
Δεν είναι αυτό όμως το θέμα.

Το έβαλα να φορτίσει με την μια, χωρίς να βάλω sim μέσα, ούτε καν τις ζελατίνες δεν έχω βγάλει ακόμα.
Έκανα καλά ή πρέπει να γίνει κάτι άλλο πρώτα?