Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ένα από τα πολλά...
8eeb09bd5cf086122f0a6f8356b50e04.jpg

Αυτο το ΣΚ εκανα 600χλμ μονο και μονο για να παω να...φτιαξω μια σφηνα. Ουσιαστικα, απο τα σιδερα της πρωτης φωτο, μαζι με καποια αλλα, βγηκε η σφηνα της δευτερης, που πρωτο-δοκιμαστηκε στον κορμο που φαινεται σκισμενος.
Πρεπει να χαλασα συνολικα πανω απο 30-40 ηλεκτροδια και 4-5 δισκους στον τροχο.
Ολα αυτα, βασικα, για τη...μουρλα της διαδικασιας, γιατι καθε λογικος ανθρωπος θα προτιμουσε να αγορασει μια ετοιμη :)
Πολυ σας ζηλευω οσους εχετε καλα εργαστηρια και εξωτερικο χωρο δουλειας.
Να τα χαιρεστε, παιδια, ειναι μεγαλο πραγμα :)
c75a7f72334348555d6f584668cf7c5f.jpg
c52eb98e1baae7ce686d694fd9d9a86d.jpg

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mα η διαδικασια ειναι ολη η χαρα!! :))

Mπραβο Αγγελε, πες μονο τα βηματα απο την αρχη, απο τα δυο σιδερα που βλεπουμε στην πρωτη φωτο. Βγαλε και καμμια σωστη φωτο απο το finished product.

Ειναι, οντως :)
Ειδικα για εμενα, που ελλειψει εργαστηριου, το χαιρομαι διπλα οταν το εχω.
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καλες φωτογραφιες (κακως), γιατι απο τις 9 που ξεκινησα, μεχρι τις 2 που επρεπε να φυγω επειγοντως και αργοπορημενος, δεν σταματησα να κοβω, να τριβω, να λειαινω και να κολλαω. Απνευστι.
Στην ουσια, ετριψα αυτα τα δυο σιδερα μεχρι να ερθουν "προσωπο", για να κανουν την αιχμη της σφηνας. Μετα εκοψα απο αλλο σιδερο 3 τριγωνα για να κλεισω απο τα δυο πλαγια τα δυο κολλημενα + 1 για το κεντρο, για μεγαλυτερη σταθεροτητα.
Τελος, στο "σπιτακι" αυτο, κολλησα απο κατω ενα τελευταιο ορθογωνιο, για να κλεισει εντελως.
Ετσι δημιουργηθηκε μια σφηνα, οπως οι κλασικες του εμποριου, απλως πολυ φαρδια. Αυτη θα κολληθει σε υπαρχουσα κατασκευη, με γρυλο φορτηγου που θα πιεζει πανω της κορμους για σκισιμο.
Θα δω αν εχω αλλη φωτο να βαλω, που καπως να τα εξηγει ολα αυτα :)

Καλημερα μαστορες, σημερα ξεκιναει η επιστροφη για Βραζιλια ,

τα λεμε απο κοντα σε μερικους μηνες, και ως τοτε απο το forum, καλο χειμωνα να εχετε !

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

τα λεμε απο κοντα σε μερικους μηνες, και ως τοτε απο το forum, καλο χειμωνα να εχετε !
Καλη Άφιξη στην brazil κάποτε πήγαινα στα όμορφα λιμάνια της..

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλή επιστροφή & Καλές γιορτές να έχεις μάστορα.