Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα συναδελφοι, καλο μηνα να εχουμε!

Σαν σημερα, η άγνωστη και απρόσιτη από την στεριά παραλία του Αγίου Γεωργίου Ζακυνθου- όπως ονομάζονταν τότε - δέχτηκε έναν απρόσκλητο επισκέπτη, που όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά η κατάσταση του άλλαξε το όνομα της παραλίας σε Ναυάγιο και ανέβασε κατακόρυφα την Ζάκυνθο στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού.

navagio-zakynthos.jpg

Το φορτωμενο με λαθραια τσιγαρα -για λογαριασμο της Ιταλικης μαφιας- καραβι "Παναγιωτης" προσαραξε εκει λογω κακοκαιριας.

Έχει από αρχές Αυγούστου Νικόλα…
Θέλουν κατάλληλο καιρό και λίγο παραπάνω περιποίηση όμως για να διατηρηθούν μέχρι Οκτώβρη.
Και είναι μύθος οτι η συκιά δεν θέλει πότισμα, απλά θέλει σωστό πότισμα.
Όπως και η ροδιά βέβαια!

19D18BCD-D814-4ABF-8182-E388F0C630C8.jpeg

Πάντως Μπάμπη σε μένα έχουν φυτρώσει 4 ροδιές χωρίς να το θέλουμε και χωρίς την παραμικρή φροντίδα.
Κανείς δεν φύτεψε ροδιά, μάλλον από κουκούτσια που πετάγαμε έγινε και δεν τους ρίξαμε ούτε σταγόνα - ότι έκαναν με τις βροχές.
Οι τρείς τα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι τη φωτιά του καλοκαιριού, για το μέλλον θα δείξει.

Ναι, δεν αμφιβάλω.
Δεν είναι όμως η OΝ ή OFF η κατάσταση. Δηλαδή ποτίζω έχω δένδρο δεν ποτίζω δεν έχω.
Είναι πολλά που παίζουν ρόλο, πόσο τα βλέπει ο ήλιος, ο αέρας αν απαγκιάζουν, κυρίως όμως το έδαφος, αν κρατάει υγρασία, αν αερίζεται σωστά, αν είναι πλούσιο, αν έχει καλή αποστράγγιση…
Όλα παίζουν ρόλο, και μπορείς να δείς τεράστιες διαφορές στην ανάπτυξη ακόμα και σε πολύ κοντινές αποστάσεις μέσα στο ίδιο χωράφι.
Ούτως ή άλλως οι ροδιές, αλλά κυρίως οι συκιές, είναι τρομερά ανθεκτικά δένδρα, και θα τα δείς να ξεφυτρώνουν από παντού, ακόμα και σε τρύπες στις μάντρες. Όπου μπαίνουν μυρμήγκια δηλαδή.
Δοκίμασε να το κλαδέψεις σωστά το δεντράκι εσωτερικά να αερίζεται, λίπανέ το λίγο και ρίξτου και λίγο νεράκι στην καρποφορία του και θα δείς τη διαφορά.
Και πάντα μιλάμε για μικρά, νεαρά δενδράκια. Μια συκιά γεροντάρα δεν έχει ανάγκη απο τίποτε.

Καλημερα συναδελφοι καλη Κυριακη να εχουμε.

Να πω οτι σαν σημερα το 1954 πρωτοκυκλοφορησε στην Ιταλια το περιοδικο Μπλεκ (στα Ιταλικα : Il Grande Blek).

2-19-638.jpg

Ηταν το αγαπημενο μου περιοδικο μαζι με το Μικυ Μαους και θυμαμαι εβγαινε καθε Τεταρτη! :love: