Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Χθές το απόγευμα πήγα να φτιάξω μια σεπαστή πέργκολα ενός φίλου που είναι λίγο άμπαλος ο καημένος από μαστοριές και χρειάζεται βοήθεια.
Ωραία δουλειά έγινε. Το κεραμίδι είναι πλαστικό πάνελ;
Τα πηχάκια αυτά γιατί τα έβαλες;
11.jpg

Τσίγκος είναι… Απομίμηση κεραμιδιού αλλά τσίγκινο.
Τα πηχάκια μπήκαν για να πατήσουν εκει και να βιδωθούν τα φύλλα του τσίγκου.

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λέτε…
Εννοείται πως είναι βιδωμένα από πάνω πρός τα κάτω.

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λέτε…
Εννοείται πως είναι βιδωμένα από πάνω πρός τα κάτω.
Ελπιζω να βαλατε και μαστιχα σε καθε μια απο τις βιδες οταν εμπαινε απο πανω γιατι γρηγορα θα τα δεις "αλλιως"..
...εκτος και εαν εχετε βαλει τετοιες...

Τα πηχακια σε αυτα θελουν ανα 40-50 ποντους γιατι εαν πεσει χιονι απο το βαρος θα στραβωσει...
Το τσιγκηνο κεραμιδι νομιζω κραταει 6-7κιλα το τετραγωνικο μονο..οποτε θελει προσοχηστην τοποθετηση......

Μπαμπη εγω ενταξυ το βλεπω σε γενικες γραμμες...

Last edited:
Άαααα…. 😂
Έπρεπε να με δείς πως τεντωνόμουνα και ξάπλωνα πάνω στο panel… και το πόδι μόλις που πάταγε στην κορυφή της σκάλας.
Όχι μόνο να φτάσω αλλά να τρυπήσω και ακριβώς πάνω απ’ το λατάκι για να μην πάει το στριφόνι «κούφιο»…
Ο φίλος, για να δείς για τι άσχετο μιλάμε, δε φτάνει που δεν μπορούσε να κρατήσει ούτε τη σκάλα σταθερά να μη σκοτωθώ, μου έλεγε «-γιατί παιδεύεσαι και δεν τρυπάς από κάτω πρός τα πάνω;» :oops:

Κωστή, εννοείται…
Αυτοδιάτρητες με λαστιχάκι.
Παρ’όλα αυτά εγώ του ζήτησα να φέρει κι επνα σωληνάριο σιλικόνη για να τους βάζω λίγο στη βάση, έτσι για το φόβο των Ιουδαίων.
Το ξέχασε αλλά δεν πειράζει, χθές το βράδυ είχε τρομερό αέρα και μετά πολύ βροχή κι έτσι τεσταρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, δεν πέρασε σταγόνα.

:oops:

Κωστή, εννοείται…
Αυτοδιάτρητες με λαστιχάκι.
Παρ’όλα αυτά εγώ του ζήτησα να φέρει κι επνα σωληνάριο σιλικόνη για να τους βάζω λίγο στη βάση, έτσι για το φόβο των Ιουδαίων.
Το ξέχασε αλλά δεν πειράζει, χθές το βράδυ είχε τρομερό αέρα και μετά πολύ βροχή κι έτσι τεσταρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, δεν πέρασε σταγόνα.
Κοιτα το σωστο ετσι ειναι τρυπας γεμιζεις την τρυπα με μαστιχα και εποιτα βαζεις αυτοδιατρητη..
Τα λαστιχακια στις αυτοδιατρητες δεν ξερενονται γρηγορα κρατανε αμε ειναι καλης ποιοτητας αλλα καποια στιγμη το λαστιχο χανει την ιδιοτητα του και ξερενεται,,,για αυτο και πρεπει να μπαινει μαστιχα για να κρατησει σε βαθος χρονου....
Δεν πειραζει...αμα δεις οτι χανει απο καποιες αργοτερα θα βαλεις απο πανω απο τις βιδες μαστιχα....

Μετα μόνο με το drone Μπάμπη.
Οντως μετα θα ειναι δυσκολη η επισκεψιμοτητα....
Κανονικα αυτα τα κεραμιδοειδη (τσιγκινο,λαμαρινα κ.τ.λ) μπαινουν με στρατσαριστο 2Χ4εκ και 1.5mm παχος για να μπορεις να πατησεις εστω και προσεκτικα...

• Like
Reactions: elninioz
Επιτέλους Παρασκευή αλλά άντε να έρθει η Δευτέρα....
Να ηρεμήσουμε λίγο...
Τι να ηρεμησουμε....ποιος καθεται αυριο 15+ ωρες εφορευτικη επιτροπη...;.:mad:
Τι δωρο για την γιορτη μου...!!:confused:

Τουλαχιστον ας σηκωσουν την κουπα αυριο το βραδυ και θα ξεχασω ολα...!!!

• Sad
Reactions: n_olympios
Ωχ...
Χωρευτικη επιτροπή την πάτησες....
Εγώ πάλι θα είμαι δέκα ώρες αφού τελειώσεις εσύ.
Μάλλον αφού κλείσουν οι κάλπες φίλε.
Σε ποιο είσαι?
2ο Γυμνασιο Αγ.Δημητριου...

καλο κουραγιο κωστη και χρονια σου πολλα απο τωρα καθως αυριο προβλεπεται ξενυχτι.
ειναι μανικακι αλλά τουλαχιστον καπου θα το διασκεδασεις κιολας γιατι η βαβουριτσα καλη ειναι :)
κι εγω αυριο βραδυ τρεχαματα θα εχω , γιατι ειμαι εκλογικος αντιπροσωπος (βαζει ο αδερφος με ενα κομμα) και πρεπει να παω να βλεπω αν καταμετρουνται σωστα τα ψηφοδελτια και τετοια. τουλαχιστον να ηρεμησουμε απο δευτερα/τριτη.
ερχεται καλοκαιρακι!! :)