Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα :)

Πολύ νερό! Προσοχή συνάδελφοι.

Να και ενα ωραίο site που δείχνει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τους κεραυνούς που πέφτουν. Χαμός γίνεται! o_O

• Wow
Reactions: papakitou
Καλημερα σε όλους...!!!

Πολύ βροχή παντού πραγματικά...και τι έπεται...βέβαια είχε μήνες να βρέξει(Αθηνα)..

Γιάννη στο Βόλο είναι τόσο άσχημα τα πράγματα...

και να γιατί η force μάλλον άλλαξε και τη λαβή της...

Attachments

• Screenshot 2023-09-07 at 11-59-05 RockForce Καστάνια με Καρυδάκια 1_2 & 1_4 108τμχ.png
    Screenshot 2023-09-07 at 11-59-05 RockForce Καστάνια με Καρυδάκια 1_2 & 1_4 108τμχ.png
    272.1 KB · Views: 29
  • Screenshot 2023-09-07 at 12-03-29 RockForce Καστάνια - Google Search.png
    Screenshot 2023-09-07 at 12-03-29 RockForce Καστάνια - Google Search.png
    205.4 KB · Views: 29
Καλημερα σε όλους...!!!

Πολύ βροχή παντού πραγματικά...και τι έπεται...βέβαια είχε μήνες να βρέξει(Αθηνα)..

Γιάννη στο Βόλο είναι τόσο άσχημα τα πράγματα...
Κωστή άστα να πάνε. Το πρόβλημα είναι ότι και στα 3 ποτάμια κατεβαίνει νερό απο το Πήλιο και σπάνε συνέχεια.

Το Πήλιο έχει αποκοπεί πλήρως.
Ανατολικό...έχει κοπεί ο δρόμος προς Άνω Βόλο, Χάνια κλπ στο ύψος του Αγ.Γεωργιου (μέσα στο Βόλο δηλαδή) , δεν έχω μάθει κάτι για ποιο ψηλά. Νομίζω όμως πως Ζαγορά (καραβωμα που λέμε) δεν περνάει. Επίσης πριν λίγο είπαν για Κισσό έχει κοπεί κι εκεί.
Αγ. Ιωάννης δεν υπάρχει κι εκεί πρόσβαση πλέον.

Νότιο Πήλιο... είχε κοπεί η γέφυρα πριν την διασταύρωση για Μηλιές (στήνεται ήδη γέφυρα Μπελευ). Εκεί ΙΣΩΣ να μπορούσες να την περάσεις από Αγ. Γεώργιο Νηλείας και προς Βυζίτσα-Μηλιες να περνούσες στην απέναντι πλευρά ΑΝ ήταν ΟΚ οι δρόμοι...ΑΛΛΑ το πρωί έπεσε και η γέφυρα λίγο έξω από την Άγρια και Λεχώνια. Οπότε η πρόσβαση προς Νότιο Πήλιο έχει αποκοπεί πλήρως.

Θεωρητικά η πρόσβαση προς Πήλιο όταν ηρεμήσει όλο αυτό θα είναι μόνο μέσω θαλάσσης...

Δυστυχώς δεν υπάρχει και πρόσβαση για τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ για να δώσουν νερό στο Βόλο...δεν το βλέπω να έχουμε νερό για αρκετές μέρες ακόμα..

«Οι πηγές στο βουνό Πορταριάς, Μακρινίτσας, Άλλης Μεριάς εξαφανίστηκαν επειδή υποχώρησε το έδαφος και πήρε μαζί και τα αντλιοστάσια»

Last edited:
Πω πω, τραγική κατάσταση. Εκεί ήμασταν διακοπές φέτος, Τσαγκαράδα, Μυλοπόταμο, Αγ. Ιωαννη, Ποτιστικά, Κάλαμο.

Πω πω, τραγική κατάσταση. Εκεί ήμασταν διακοπές φέτος, Τσαγκαράδα, Μυλοπόταμο, Αγ. Ιωαννη, Ποτιστικά, Κάλαμο.
Αγ. Ιωάννης τέλος...
Ποτιστικά κι αυτά έχουν φύγει σπίτια στην θάλασσα.
Τσαγκαράδα δεν έχω ακούσει κάτι ακόμα.
Κάλαμος πιθανολογω και αυτός θα είναι χάλια μαύρα.
Μυλοπόταμος κι εκεί δεν έχω εικόνα.

Στα μέρη μου ήρθες πάντως...Λαύκο πάμε εδώ και πολλά χρόνια (15+) μιας κι έχει σπίτι ο πεθερός μου εκεί.
Κι Αγ. Δημήτριο (πριν κατέβεις Αγ. Ιωάννη) είναι η μητέρα μου. Κι είμαι συνεχώς στα τηλέφωνα, γιατί το σπίτι είναι του 1905 και φυσικά όλο βουνό γύρω γύρω...

Οι ανταποκριτές, και οι παρουσιαστές, πάντως ζωγραφίζουν… ούτε τα ονόματα δεν φροντίζουν να μάθουν.
Η Πάλτση έγινε «το Πάλτσι» και τα άνω και κάτω Λεχώνια έγιναν «άνω και κάτω Χελώνια».

Οι ανταποκριτές, και οι παρουσιαστές, πάντως ζωγραφίζουν… ούτε τα ονόματα δεν φροντίζουν να μάθουν.
Η Πάλτση έγινε «το Πάλτσι» και τα άνω και κάτω Λεχώνια έγιναν «άνω και κάτω Χελώνια».
Καλά δε το συζητάμε αυτό... άστα!!!

Εγώ απορώ πως καταφέρνουν και πάνε εκεί...

Πάντως κομμένοι οι δρόμοι είναι εκτός των παραπάνω:
Κισσός προς το τέλος του χωριού στον Αγ. Ευστάθιο
Ανήλιο, Μακρυραχη, Χορευτό.

Δεν έχω ιδέα πως όλα αυτά θα επανέλθουν και πότε!!!!

Το θετικό είναι ότι προς το παρόν - κι εύχομαι να παραμείνει έτσι - σταμάτησε η βροχή στο Ανατολικό Πήλιο.
Ζαγορά, Κισσό, Αγ. Ιωάννη που έχω μια επαφή.

Πραγματικά τρομακτικές και απόκοσμες εικόνες.
Δεν ξέρω τι νά πω, υπομονή, υγεία, επιμονή , κουράγιο, ότι και να πω είναι ανώφελο

Για να είμαι ειλικρινής, αυτά που βλέπω στον κάμπο είναι ακόμα χειρότερα από εμάς...
Το κακό είναι ότι αυτό το νερό λογικά η διέξοδος του είναι προς Παγασητικό.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτά που βλέπω στον κάμπο είναι ακόμα χειρότερα από εμάς...
Το κακό είναι ότι αυτό το νερό λογικά η διέξοδος του είναι προς Παγασητικό.
Δυστυχως το κεντρικο σημειο(Παναμας) απεχει 30-40χιλ απο τον Παγασητικο...
Τα χωρια εκει ειναι σχεδον στην γουβα του Θεσσαλικου καμπου....για να φυγουν αυτα τα νερα σαν εκροη απο καναλια,παραποταμους η χειμαρους φανατζει δυσκολο προς τον Παγασητικο....
Ολοι παρακαλουν βορια(στεγνωτης) και φυσικα απλετο ηλιο τις επομενε μερες...

Ευχομαι δυναμη και κουραγιο στους ανθρωπους του Καμπου με οσες λιγοτερες απωλειες κυριος σε ανθρωπικο δυναμικο...