Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι…
Ξέχασαν το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονιμάτων 🤬
Έτσι και πουν τα κανάλια οτι το χαρτί υγείας είναι επικίνδυνο γιατί πχ μπορεί κάποιο παιδί να το ξετυλίξει να το βάλει στο στόμα του και να πνιγεί σίγουρα θα βρεθεί ο πρόθυμος ευθυνόφοβος ηλίθιος που θα νομοθετήσει οτι για να αγοράσεις στο εξής χαρτί υγείας θα πρέπει να έχεις μαζί σου τη χέστρα το πιγκάλ και θα κατεβάζεις και το βρακί να δούν τον κώλο σου.
Για τέτοια σαΐνια μιλάμε! 😡
Μα πριν λίγο καιρό δόθηκε εντολή να ξεριζωθούν οι πικροδάφνες από σχολεία, πλατείες κλπ γιατί εαν τις φάει κάποιος θα δηλητηριασθεί!!!!

Αν δείτε τί παιδιά βγάζουν τα σχολεία θα σας φαίνονταν λογικές οι παραπάνω αποφάσεις.
Όλο το σύστημα στην Ελλάδα είναι σάπιο.

Ο μόνος κανόνας είναι να πάμε παρακάτω και να μήν βρούμε τον μπελά μας.
Σε όλους τους τομείς.

(Δεν το ρίχνω στα παιδιά. Προφανώς ευθύνονται οι γονείς τους. Τωρινοί 40-70 ετών.)

Αν δείτε τί παιδιά βγάζουν τα σχολεία θα σας φαίνονταν λογικές οι παραπάνω αποφάσεις.
Όλο το σύστημα στην Ελλάδα είναι σάπιο.

Ο μόνος κανόνας είναι να πάμε παρακάτω και να μήν βρούμε τον μπελά μας.
Σε όλους τους τομείς.

(Δεν το ρίχνω στα παιδιά. Προφανώς ευθύνονται οι γονείς τους. Τωρινοί 40-70 ετών.)

Σίγουρα ευθύνονται οι γονείς σλλά πολύ μεγάλη ευθύνη έχουν και οι δασκαλοι τους.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται.

• Like
Reactions: newbie
Σίγουρα ευθύνονται οι γονείς σλλά πολύ μεγάλη ευθύνη έχουν και οι δασκαλοι τους.

Έχουμε φτάσει σε σημείο που ακόμα και αυτοί που ενδιαφέρονται να βρίσκουν τοίχο απο τους γονείς.
Στο Δημοτικό που πάνε τα παιδιά μου σε άλλες τάξεις έφτασαν στην πρωτοβάθμια για κάποια παιδιά/γονείς.

Οι δάσκαλοι πλέον προσπαθούν να είναι ουδέτεροι και να μήν έρχονται σε αντιπαράθεση με ανεγκέφαλους γονείς γιατί απλά δεν βγάζεις άκρη.
Παλιά ο γονιός (και τα παιδιά) έτρεφαν σεβασμό για τους δασκάλους. Πλέον έχουν μηδενιστεί όλα.

Και εγώ μπορεί να διαφωνούσα με κάποιους δασκάλους αλλά τουλάχιστον δεν το έδειχνα στα παιδιά μου.

Όλα συνδέονται μεταξύ τους.
Ένα γονιός έχει παράνομη επιχείρηση και όταν πήγαν εκλεκτικοί μηχανισμοί για έλεγχο τους τραμπούκησε και τους πέταξε έξω!
4-5 χρόνια ακόμα υπάρχει η επιχείρηση γιατί δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία (φόβος) και γιατί δεν δουλεύει τίποτα στην Ελλάδα.

Όταν γιατρός που κάνει καταγγελίες για δολοφονική αμέλεια άλλων γιατρών δεν βγάζει άκρη γιατί ο εισαγγελέας βρίσκει τοίχο και ο διοικητής νοσοκομείου αναφέρει ότι τον ενδιαφέρει μόνο να μήν ακούγεται τίποτα, άσχετα αν πεθαίνει κόσμος, καταλαβαίνεις πού έχουμε φτάσει.

Τιποτα δεν μπορουν να κανουν οι δασκαλοι πλεον. Ειναι οι πρωτοι που τρωνε ξυλο.

Δυστυχως οι γονεις πλεον στην πλοιψηφια τους εχουν αποτυχει σε ολα τα επιπεδα.
Πανε τα παιδια σχολειο, αγγλικα μουσικη για να βρουν καμια ωρα ελευθερη για καφε και κοιτανε που θα τα παρκαρουν να πανε κανενα 3ημερακι να ξεσκασουν.

• Like
Reactions: KOSSTV and PONDINOS
Οι "τεχνικές" διαπαιδαγώγησης της δικής μου γενιάς (είμαι και κάποιας ηλικίας), εδώ και πολλά χρόνια πολύ σωστά θεωρούνται κακοποίηση. Ούτε το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, ούτε το "βάρα τον δάσκαλε να γίνει άνθρωπος" είχε αποτέλεσμα, το αντίθετο συνήθως.

Ας προσπαθήσουμε να μάθουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει μόρφωση και ποιά η διαφορά της από την εκπαίδευση/γνώση.

• Like
Reactions: nikfor
Στην δικια μου γενια, αποφοιτηση 1996, ο καθηγητης σημαινε σεβασμος, το να παρει τους γονεις σου η καθηγητρια η διευθυντρια να κανει παραπονα ηταν πολυ ασχημο.

Εχουμε φτασει στο σημειο οπου απο την δικια σου την γενια που ετρωγαν ξυλο με την βιτσα οι μαθητες, στο αλλο ακρο οπου οι καθηγητες δεχονται μπουλινγκ και δεν τολμανε να μιλησουν και πεθαινουν απο εγγεφαλικα στην ταξη.

Η πολύ ελευθερία γεννά ασυδοσία.

Τα μηνυματα θα μεταφερθουν στο καφενειο.

Σκουπιδια γονεις, σκουπιδια απόγονοι...Νόμος, με ελαχιστες εξαιρεσεις. Συγνώμη, δυστυχως δεν μπόρεσα να βρω πιο ήπιες λεξεις για περιγραψω αυτην την καταντια :(

Απο κει και περα, το κρατος ειναι συνένοχο στην γενικότερη κοινωνική σαπίλα με την ανάλγητη αδιαφορία, την εγκληματική ανοχή και την προκλητική ατιμωρησία των φυσικών αλλα και ηθικών αυτουργών.

Το χειρότερο δε όλων ειναι οτι το μέλλον φαίνεται απελπιστικά δυσοίωνο, χωρις καμμία απολύτως ενθαρρυντική προοπτική. Ελπίζω ομως πραγματικα, να πεφτω οικτρά έξω.

Στην δικια μου γενια, αποφοιτηση 1996, ο καθηγητης σημαινε σεβασμος, το να παρει τους γονεις σου η καθηγητρια η διευθυντρια να κανει παραπονα ηταν πολυ ασχημο.

Εχουμε φτασει στο σημειο οπου απο την δικια σου την γενια που ετρωγαν ξυλο με την βιτσα οι μαθητες, στο αλλο ακρο οπου οι καθηγητες δεχονται μπουλινγκ και δεν τολμανε να μιλησουν και πεθαινουν απο εγγεφαλικα στην ταξη.

Η πολύ ελευθερία γεννά ασυδοσία.

Τα μηνυματα θα μεταφερθουν στο καφενειο.

Μόνο αστείο δεν είναι.
1773831784391.png

Σκουπιδια γονεις, σκουπιδια απόγονοι...Νόμος, με ελαχιστες εξαιρεσεις. Συγνώμη, δυστυχως δεν μπόρεσα να βρω πιο ήπιες λεξεις για περιγραψω αυτην την καταντια :(

Απο κει και περα, το κρατος ειναι συνένοχο στην γενικότερη κοινωνική σαπίλα με την ανάλγητη αδιαφορία, την εγκληματική ανοχή και την προκλητική ατιμωρησία των φυσικών αλλα και ηθικών αυτουργών.

Το χειρότερο δε όλων ειναι οτι το μέλλον φαίνεται απελπιστικά δυσοίωνο, χωρις καμμία απολύτως ενθαρρυντική προοπτική. Ελπίζω ομως πραγματικα, να πεφτω οικτρά έξω.

Μιχάλη, δυστυχώς δεν πέφτεις έξω σε τίποτα από όσα αναφέρεις. Τα πράγματα είναι τραγικά και η πρόβλεψη κάτι παραπάνω από δυσοίωνη.
Μέσα στα σχολεία κυκλοφορούν ναρκωτικά, μαχαίρια και όπλα, αλλά φοβόμαστε τις πικροδάφνες.
Κάθε μέρα έχουμε νεκρούς στους δρόμους, αλλά θα μας σώσει το οριζόντιο όριο των 30km (και στα 31 θα πληρώνουμε 150€, πάλι οριζόντια).
Δεν τολμάω να αφήσω το παιδί μου από τα μάτια μου ούτε για 100μ, αλλά κατεβάζουμε τα ΜΑΤ τα ΕΚΑΜ και μερικές δεκάδες αστυνομικούς για την ρευματοκλοπή σε 5-6 σπίτια. Την εγληματικότητα που πλέον είναι στην πόρτα μας, ποιός θα την αντιμετωπίσει; Προσωπικά προτιμώ να πληρώνω το κλεμμένο ρεύμα, παρά να έχω το σπίτι μου φρούριο υπό πολιορκία και το παιδί σε γυάλα.

Το δυστύχημα είναι ότι όσο θυμάμαι τον εαυτό μου (μερικές 10ετίες δηλαδή), ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και τα περισσότερα προς το χειρότερο όσον αφορά την καθημερινή ζωή.

• Sad
Reactions: Χιωτης
Δεν τολμάω να αφήσω το παιδί μου από τα μάτια μου ούτε για 100μ, αλλά κατεβάζουμε τα ΜΑΤ τα ΕΚΑΜ και μερικές δεκάδες αστυνομικούς για την ρευματοκλοπή σε 5-6 σπίτια.

Εδώ θα διαφωνήσω.
Τίποτε δεν κατεβάζουμε, αυτό είναι το πρόβλημα και γι’αυτό έχουν αποθρασυνθεί οι «ευπαθείς ομάδες».
Μια δυό φορές το χρόνο για τα μάτια του κόσμου και για μετικά πλάνα στην τηλεόραση.

• Like
Reactions: SatSea
Εδώ θα διαφωνήσω.
Τίποτε δεν κατεβάζουμε, αυτό είναι το πρόβλημα και γι’αυτό έχουν αποθρασυνθεί οι «ευπαθείς ομάδες».
Μια δυό φορές το χρόνο για τα μάτια του κόσμου και για μετικά πλάνα στην τηλεόραση.

Μπάμπη το είδα πρόσφατα στην τηλεόραση και με "πείραξε", αλλά προφανώς έχεις δίκιο και έγινε για το θεαθήναι.