Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Το θέμα είναι πως διαβάζει κανείς και καταλαβαίνει την είδηση.

Αντιγράφω τις ερωτήσεις 10 και 11 από το χθεσινό δελτίο τύπου της Ένωσης Ελλην. Τραπεζών:

10. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο εξωτερικό;
ΝΑΙ, εφόσον βρίσκεστε στο εξωτερικό και η συναλλαγή σας γίνεται με χρήση της κάρτας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας για αγορές αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό:
  • μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, και

• εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.
11. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;

ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,

εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και

για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:

1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.

2. Πληρωμές ξενοδοχείων.

3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.

5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).

6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.

7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ).

8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

Εάν περιοριστείς στο "ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς", της απάντησης στην 11, όπως, προφανώς, έκαναν οι συντάκτες της είδησης της ΕΡΤ, θα βγάλεις το συμπέρασμα που έγραψες.

Εάν συνεχίσεις να διαβάζεις και το υπόλοιπο κείμενο της απάντησης, θα καταλάβεις ότι, όχι μόνο είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που μπορείς να κάνεις χρήση των ελληνικών καρτών για αγορές από το εξωτερικό, αλλά και για εντελώς συγκεκριμένους σκοπούς.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα ξανά..
Επέστρεψα από μια περίπου εβδομάδα κάμπινγκ στην Εύβοια

DSC03158.jpg

DSC03109.jpg

DSC03189.jpg

DSC03281.jpg

DSC03285.jpg

Φιλε mak αυτο που λες δεν το τσεκαρα.. χεχε.. και πηρα μια χαρα..

Μπαμπη ελευθερο..? Ωραιος ρε συ !! αυτο σημαινει διακοπες ..

ωραίο το κάμπινγκ ! Και η Ευβοια είναι απίθανη ..

Για μένα τέλος οι διακοπές και δεν εχω και παράπονο δόξα το θεό.

Τώρα Βριλήσσια παιδιά απόλυτη ησυχία . Μονο τζιτζικια ακους

Μη σου πω ειναι καλυτερα απο το χαμο στα τουριστικα πιασεκολαδικα ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πηρε το ματι μου χθες στο περασμα κατι επιπλα (μελαμινη) διπλα σε ενα καδο σκ και λεω αστα να τα παρω αργοτερα η αυριο.. παω σημερα, μηδεν εις το πηλικο. Συμπερασμα: το ειδες? το χτυπησες..!

Εχω δει κι εγώ και σε κάποιες περιπτώσεις ηταν και καλό ξύλο..

Πολλές φορές ο κόσμος πετάει πράγματα αξίας για ψυχολογικούς λόγους.

Δεύτερη χρονιά φέτος που πηγαίνω ελευθερο και ήταν φανταστικά.. Ειδικά για την Εύβοια που πήγα, έχει τρομερά μέρη στα βόρεια από την πλευρά του Αιγαίου.. Δεν άφησα δρομάκι για δρομάκι και δασικό δρόμο που να μην το κατεβήκαμε, με την ελπίδα ότι θα βρίσκαμε παραλία να στήσουμε.. Αν το αμάξι μου είχε φωνή θα είχα ακούσει πολλά.. Ευτυχώς η κοπελιά μου δε γκρινιάζει σε τέτοιες εξορμήσεις.
Σε καμιά δεκαριά μέρες θα ξαναπάω άλλο ένα τριήμερο στο βουνό αυτή τη φορά..

Εγώ θυμάμαι την παραλία Ελληνικά στην Βόρεια Ευβοια. Ηταν παράδεισος. Αν θυμάμαι καλά είχε και ενα νησάκι με εκλησάκι λίγα μέτρα απο την ακτή στο οποιο πήγαινες κολυμπώντας ή ακόμα καλύτερα με στρώμα .. Ηταν πολύ ρηχά αλλά κάτω είχε αχινούς.

Πεντακάθαρα νερά ωστόσο . Βέβαια έχω να πάω 15 χρόνια..αλλα μου εχει μείνει ανεξήτηλη στη μνήμη.

Πώς ειναι αυτη η παραλία τώρα; την κρατάνε καθαρή ; ή την έχουν αφήσει στην τύχη της;

Είχαμε περάσει πέρσι αλλά δεν είχε μείνει σημείο άδειο με ίσκιο για να μείνουμε οπότε φύγαμε και στήσαμε λίγο πιο πάνω σε άλλη παραλία που δε θυμάμαι όνομα τώρα.
Πολύ όμορφη παραλία και πεντακάθαρη πάντως τα Ελληνικά. Δε ξέρω πώς ήταν παλιά αλλά τώρα έχει και σπίτια και ένα πολύ ωραίο εστιατόριο με θέα το νησάκι

ωραίο το κάμπινγκ ! Και η Ευβοια είναι απίθανη ..

Για μένα τέλος οι διακοπές και δεν εχω και παράπονο δόξα το θεό.

Τώρα Βριλήσσια παιδιά απόλυτη ησυχία . Μονο τζιτζικια ακους

Και μία σέγα να δουλεύει!!!

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

+1:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

+1:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Για το Impreza εννοούσα, όμως έπαθε ένα λαλα προσωρινό ο υπολογιστής και... το χάσαμε!

Χα. Ευχαριστώ. Σκύλος μαύρος είναι το ιμπρεζάκι.. Πίνει βέβαια αλλά...

Ξέρω φίλε,έχω το Forester...

...και γω Hyundai Santa Fe, oταν μας λεγανε οτι δεν θα αποτελει τεκμηριο κλπ κλπ...και τελικα τον ηπιαμε

Eδω ο γατος των 8,300 κιλων αναπαυεται.
Λιγα δευτερολεπτα πιο πριν, κοιμοταν εντελως ανασκελα με χερια ποδια τεντωμενα, χαρμα οφθαλμων ηταν -αλλα τον ξυπνησα :))

20282120616_974ff29c81_z.jpg

Καλημέρα σε όλους.

Δικός σου ο Γάτος Μιχάλη; Ωραίος είναι!

Πρόσεχε τα κιλά του γιατι θα αποτελεί κι αυτός τεκμήριο σε λίγο χαχα .

Καλημερα!
Ναι δικος μου ειναι ο γατος και με προειδοποιησε ο θεραποντας ιατρος να αδυνατισει αλλα ειναι αδυνατον καθως ολη η γειτονια τον ταιζει...:))