Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλή Κυριακή

Εσείς έχετε ρεύμα; Γιατί εμάς στην Γκορυτσά μας άφησαν χωρίς... Και όχι τίποτα άλλο, έχω και δουλειά...

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Γνωριζετε καποιο σχεδιαστικο προγραμμα 3d ευκολο σχετικα και γρηγορο με δυνατοτητα να βγαινουν ευκολα διαςταςεις και να μπορουμε να εκτυπωσουμε πατρονς? Sketchup και autocad τα γνωριζω αλλα το μεν πρωτο δεν μπορεις, νομιζω να εκτυπωσεις ευκολα πατρον και το δευτερο ειναι δυσκολο και δυσχρηστο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Εσείς έχετε ρεύμα; Γιατί εμάς στην Γκορυτσά μας άφησαν χωρίς... Και όχι τίποτα άλλο, έχω και δουλειά...

Τώρα το είδα, μια χαρά, κανένα πρόβλημα. Είχατε πολλές ώρες διακοπή;

Χεραιτώ την παρέα...
Δεν έχω διαβάσει τίποτε την τελευταία βδομάδα, λόγω δυσκολίας πρόσβασης στο internet, κι απ´ότι προβλέπω θα επανέλθω σε "κανονικούς ρυθμούς" avclub μετά την Τετάρτη που θα επιστρέψω Αθήνα.
Βέβαια, εδώ στην εξοχή, μπορεί να μην έχω καλό internet αλλά έχω καλούς φίλους με μεράκι και τρέλα για καλό φαί και καλό ξύλο. Έτσι, μαζί με την κουβέντα άναψε και η ψησταριά.
Το πρωτογενές υλικό αρκετό... Ελιά, καρυδιά, φτελιά, πλάτανος, ακακία... Ό,τι τραβάει η όρεξή σου.
Ξεχώρισα κάποια κομμάτια που θα πάρω στην Αθήνα, κυρίως καρυδιά και ελιά, και έφτιαξα και δύο δίσκους σερβιρίσματος από μασίφ μονοκόμματες πλάκες ελιάς και πλάτανου. Στις φωτοφραφίες βλέπετε τα στάδια και τη διαδικασία επεξεργασίας και δίπλα στην ψησταριά ένα μεγάλο κομμάτι ελιάς που βγάλαμα απ´το μούσκιο κι ετοιμάζεται γαι κορδέλα που θα κοπεί φέτεες-φέτες σαν μουρταδέλα. Καταλαβαίνεται φαντάζομαι τι νερά θα βγάλει αυτό το πράγμα...:grinning-smiley-043
Τελικά, όπως έχουμε ξαναπεί, καλός ο ξεχονδριστήρας και η κορδέλα για τέτοιες περιπτώσεις είναι must.

Attachments

• IMG_1a.jpg
    IMG_1a.jpg
    139.9 KB · Views: 150
  • IMG_1b.jpg
    IMG_1b.jpg
    195 KB · Views: 317
  • IMG_1c.jpg
    IMG_1c.jpg
    168.5 KB · Views: 151
  • IMG_1d.jpg
    IMG_1d.jpg
    160.9 KB · Views: 151
  • IMG_1e.jpg
    IMG_1e.jpg
    154.9 KB · Views: 150
  • IMG_1f.jpg
    IMG_1f.jpg
    178.7 KB · Views: 151
  • IMG_1g.jpg
    IMG_1g.jpg
    217.7 KB · Views: 148
  • IMG_1h.jpg
    IMG_1h.jpg
    209.4 KB · Views: 150

Ουαου!

Ζηλευω το αρνι αλλα αυτο το ξυλο και το αποτελεσμα ειναι ακομη καλυτερο.!

Οι δίσκοι είναι από άλλα κομμάτια. Αυτό το ξύλο που βλέπεις θα κοπεί μάλλον αύριο.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ωραίος ο Μπάμπης.

Πάρε κανένα σοβαρό εργαλείο όμως. Όλο Makita και Metabo..

Ωραίος Μπάμπη. Ο Νικος είδε τα makita και metabo αλλά εγω είδα το μεγάλο Wolfcraft. Ωραίος x2 ! Να φανταστώ οτι απο κάτω του εχεις κοτσαρει το Metabo ? Τι ύψος κοπής σου δίνει ;

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Νικόλα, έχω και Parkside ρε συ αλλά δεν τα πολυχρησημοποιώ, τα προσέχω. -bye-

Ωραίος Μπάμπη. Ο Νικος είδε τα makita και metabo αλλά εγω είδα το μεγάλο Wolfcraft. Ωραίος x2 ! Να φανταστώ οτι απο κάτω του εχεις κοτσαρει το Metabo ? Τι ύψος κοπής σου δίνει ;

Το Makita 5704 έχω, το Metabo είναι radial.
Ύψος κοπής δεν έχει μεγάλο, έξι πόντους, έχει μικρό σχετικά δίσκο (190).

Στρατηγέ ....τα αρνιά σε 1-2 ώρες τα ψήνουν στο Ξηρόμερο ??? :flipout::flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξυλογλύπτης και εσύ Μπάμπη ....Μπράβο.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα και καλή βδομάδα. Είδα το εκκεντρο makita και υπέθεσα οτι λείπει το metabo που έλεγε ο Νικος. Έξι πόντοι ύψος κοπής δεν ειναι καθόλου άσχημα απο 190αρι δίσκο. Καλοδουλευτα όλα σου τα εργαλεια.

Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους !!

Μπάμπη εντυπωσιακές οι κατασκευές σου, μπράβο σου, σε ζηλεύω κι εγώ !!

Καλημέρα! Καλή εβδομάδα! Καλώς τον Μπάμπη με τα ωραία του!

Χαχα!!! Να τα προσέχεις! :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα και καλή βδομάδα. Είδα το εκκεντρο makita και υπέθεσα οτι λείπει το metabo που έλεγε ο Νικος. Έξι πόντοι ύψος κοπής δεν ειναι καθόλου άσχημα απο 190αρι δίσκο. Καλοδουλευτα όλα σου τα εργαλεια.

Σ´ευχαριστώ. Δεν είναι λίγο αλλά αρκετές φορές μου λείπουν οι 9 πόντοι του Metabo KGS 254 M.

Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους !!

Μπάμπη εντυπωσιακές οι κατασκευές σου, μπράβο σου, σε ζηλεύω κι εγώ !!

Βρήκα ωραία ξύλα, το Α και το Ω γι´αυτές τις δουλειές... Αν έχεις σωστά ξύλα, με λίγο δουλίτσα και υπομονή όλα γίνονται.

Καλημέρα! Καλή εβδομάδα! Καλώς τον Μπάμπη με τα ωραία του!

Γειά σου Παναγιώτη... Τώρα που κάθεσαι κανόνισε καμιά βολτίτσα απο δω... Καλό φαί κι ακόμα καλύτερο ξύλο.
Σήμετα πήγαμε στην κορδέλα και, από κάποια ξύλα, βγάλαμε πανέμορφα κομμάτια αλλά ο μάστορας με ψιλο-απογοήταευσε.
Θα σου ανοίξουν, μου λέει, μην τα χρησιμοποιήσεις ακόμα, δεν έχουν στεγνώσει.

Attachments

• IMG_1l.jpg
    IMG_1l.jpg
    205.5 KB · Views: 134

Σ´ευχαριστώ. Δεν είναι λίγο αλλά αρκετές φορές μου λείπουν οι 9 πόντοι του Metabo KGS 254 M.

Βρήκα ωραία ξύλα, το Α και το Ω γι´αυτές τις δουλειές... Αν έχεις σωστά ξύλα, με λίγο δουλίτσα και υπομονή όλα γίνονται.

Γειά σου Παναγιώτη... Τώρα που κάθεσαι κανόνισε καμιά βολτίτσα απο δω... Καλό φαί κι ακόμα καλύτερο ξύλο.
Σήμετα πήγαμε στην κορδέλα και, από κάποια ξύλα, βγάλαμε πανέμορφα κομμάτια αλλά ο μάστορας με ψιλο-απογοήταευσε.
Θα σου ανοίξουν, μου λέει, μην τα χρησιμοποιήσεις ακόμα, δεν έχουν στεγνώσει.

Καλημέρα σε όλους !!

Μπάμπη μπορείς να μετρήσεις την ηλικία του ;