Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα.
Στα πρακτικερ εχω την εντυπωση οτι αλλαζουν εταιριες. Αρχιζει και "φορτωνει" Makita και των 2 χρωματων, κοβει τα bosch, εχει πηξει στο stanley, και στην κινεζομαρκα τους lux. Μεχρι και αντιγραφη την wolfcraft γωνιας σε lux ειδα.
Εννοειται πως οι τιμες ειναι για κοροιδα (υπαρχουν ακομα; ) και ο μονος λογος για να τα επισκεφθεις, ειναι οταν υπαρχει απολυτη αναγκη να παρεις κατι αμεσα, οταν τα αλλα μαγαζια ειναι κλειστα.
Παντως χτες που πεταχτηκα για "μπανιστιρι", καθως ειχα καποιες δουλειες εκει κοντα, ηταν εφανεστατο οτι δεν ειχε σχεδον καθολου κοσμο, και η αληθεια ειναι οτι κατα ενα μερος το χαρηκα.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα.
Στα πρακτικερ εχω την εντυπωση οτι αλλαζουν εταιριες. Αρχιζει και "φορτωνει" Makita και των 2 χρωματων, κοβει τα bosch, εχει πηξει στο stanley, και στην κινεζομαρκα τους lux. Μεχρι και αντιγραφη την wolfcraft γωνιας σε lux ειδα.
Εννοειται πως οι τιμες ειναι για κοροιδα (υπαρχουν ακομα; ) και ο μονος λογος για να τα επισκεφθεις, ειναι οταν υπαρχει απολυτη αναγκη να παρεις κατι αμεσα, οταν τα αλλα μαγαζια ειναι κλειστα.
Παντως χτες που πεταχτηκα για "μπανιστιρι", καθως ειχα καποιες δουλειες εκει κοντα, ηταν εφανεστατο οτι δεν ειχε σχεδον καθολου κοσμο, και η αληθεια ειναι οτι κατα ενα μερος το χαρηκα.

Και στο Leroy χτες δεν είχε πολύ κόσμο. Υποτίθεται είναι καταστήματα με ανταγωνιστικές τιμές. Αυτοί είναι να τα αρπάξουν από το "κορόιδο" τον Έλληνα. Στο Γαλλικό Leroy πχ που έριξα μια ματιά σε εργαλεία έχει τιμές χαμηλότερες από ότι βρίσκουμε στο Skroutz και σε μεγάλη ποικιλία.
Με τέτοια πολιτική ας κλείσουν και ας πάνε στο καλό.

Παιδιά ελεύθερη αγορά έχουμε αυτά είναι τα αποτέλεσμα.

Πάντα θα υπάρχει κόσμος που θα ψωνίζει από εκεί επειδή τα βρίσκει μαζεμένα εύκολα, επειδή δεν έχει ίντερνετ να βρει κάτι επειδή δεν θέλει να περιμένει αποστολές από έξω.

Εμείς που είμαστε συνειδητοποιημενοι και υποψιασμενοι το βλέπουμε έτσι και ειδικά εγώ το Prakiker το βλέπω πολύ άσχημα.
Το Leroy το επισκέπτομαι συχνά και το προτιμώ σε ξυλεια και διάφορα είδη.
Μέχρι και χαλί βρήκα προχθές σε καλύτερη τιμή από ότι έξω.

Τέλος το να ευχόμαστε να κλείσει μια επιχείρηση που εργάζονται τόσες ελληνικές οικογένειες είναι το λιγότερο άσχημο.

Παιδιά ελεύθερη αγορά έχουμε αυτά είναι τα αποτέλεσμα.

Πάντα θα υπάρχει κόσμος που θα ψωνίζει από εκεί επειδή τα βρίσκει μαζεμένα εύκολα, επειδή δεν έχει ίντερνετ να βρει κάτι επειδή δεν θέλει να περιμένει αποστολές από έξω.

Εμείς που είμαστε συνειδητοποιημενοι και υποψιασμενοι το βλέπουμε έτσι και ειδικά εγώ το Prakiker το βλέπω πολύ άσχημα.
Το Leroy το επισκέπτομαι συχνά και το προτιμώ σε ξυλεια και διάφορα είδη.
Μέχρι και χαλί βρήκα προχθές σε καλύτερη τιμή από ότι έξω.

Τέλος το να ευχόμαστε να κλείσει μια επιχείρηση που εργάζονται τόσες ελληνικές οικογένειες είναι το λιγότερο άσχημο.

Το "να κλείσει" είναι ρητορικό και βγαίνει από την αγανάκτηση , κανένας δεν θέλει να μείνουν Έλληνες εργαζόμενοι άνεργοι αλλά με τις πολιτικές πωλήσεων
που ακολουθούνε και με τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν είναι εις βάρος όλων.
Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ανοιχτά τις Κυριακές κλπ δεν τα ζητάει ο Έλληνας μαγαζάτορας, έτσι;
Δεν νομίζω πως κανένας πωλητής-υπάλληλος θέλει να δουλεύει Κυριακάτικα αντί να είναι σπιτάκι του ή να πάει μια βόλτα με την οικογένεια του.
Δες τι μισθούς έχουν οι Ευρωπαίοι, να μην πούμε για Αμερική, και σε τι τιμές αγοράζουν. 60 πχ για τον Έλληνα είναι το 10% του μισθού του και για πολλούς ούτε καν. Τι αγοραστική δύναμη έχει έναντι
των Ευρωπαίων εταίρων; Εμείς ήμαστε οι εταίρες!

Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Οταν αυτη η επιχειρηση, εκλεινε μαγαζια στην τοπικη αγορα, μαζευε ολο το πακετο (τοτε που υπηρχε) και το εστελνε εξω, και ειχε ειδικη μεταχειριση σε σχεση με τους υπολοιπους επαγγελματιες (πολεοδομια, δικα της φαναρια στα 150 μετρα απο φαναρια, κ.α.) δεν ηταν ασχημο;
Οταν τετοιου ειδους εταιριες, καταστρεφουν στην ουσια τις ζωες πολλων περισοτερων ανθρωπων, πιεζοντας τα ωραρια της υπολοιπης αγορας, σε σαββατα, κυριακες, ασπρες νυχτες, μαυρες παρασκευες και κουραφεξαλα, αντιστοιχα οδηγωντας σε μειωση και τις αποδοχες, δεν ειναι ασχημο;
Και οταν θα γινει πληρης χειραγωγηση της "ελευθερης αγορας" και θα εισαι αναγκασμενος να αγοραζεις αυτο που θελουν, οσο θελουν, γιατι σε τελικη δεν θα μπορεις να κανεις και αλλιως, τοτε να δεις ποσο ασχημα θα ειναι.

(Εμπα σε μια Opel, και ρωτα ποσο κοστιζει η αλλαγη λαμπας φλας απο το Corsa E, για να παρεις μια ιδεα, πως το απλο και ευτελες γινεται ακριβο και πολυπλοκο.)

Αφου βεβαια φροντισαν οι "εφιαλτες γιεσερηδες" πολιτικοι, να καταστρεψουν ολο τον παραγωγικο ιστο της χωρας.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Made in Greece

Η ιστορία του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Εμπόριο και παραγωγή στη μέγγενη του κράτους 1894-1986

Σιωπηλοί μάρτυρες

Τι κρινουμε εξ ιδιων?

Γνωμη δικια μου που εχω δουλεψει και βραδια και Κυριακες και Χριστουγεννα σε βαρδιες ειναι πως ειναι καλο να δουλευουν τα μαγαζια Κυριακες οπως δουλευουν σε ολες τις ευρωπαικες χωρες.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΠΩ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και να παιρνουν και την εξτρα διαφορα στον μισθο τους.

Κακα τα ψεμματα οσες Κυριακες ειναι ανοιχτα τα μαγαζια ειναι οι δρομοι γεματοι κοσμο!!!

Τι κρινουμε εξ ιδιων?

Γνωμη δικια μου που εχω δουλεψει και βραδια και Κυριακες και Χριστουγεννα σε βαρδιες ειναι πως ειναι καλο να δουλευουν τα μαγαζια Κυριακες οπως δουλευουν σε ολες τις ευρωπαικες χωρες.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΠΩ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και να παιρνουν και την εξτρα διαφορα στον μισθο τους.

Κακα τα ψεμματα οσες Κυριακες ειναι ανοιχτα τα μαγαζια ειναι οι δρομοι γεματοι κοσμο!!!

Αυτό είναι που δεν γίνεται.
Στο 90% του εργασιακού μου βίου δούλευα βάρδιες επί 24ωρο/365μέρες και ξέρω την γλύκα ΑΛΛΑ τότε πληρωνόμασταν.
Σήμερα; Ο Σκλαβενίτης πχ που δεν ανοίγει Κυριακή, και αμείβει καλά, για τα σημερινά δεδομένα, είναι κορόιδο;
Ειδικά τα πολυκαταστήματα είναι ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Δηλαδή τις Κυριακές ανεβαίνει ο τζίρος τους σε μια αγορά που πάει από το κακό στο χειρότερο;
Εμείς δεν έχουμε καμία σχέσει με τiw Ευρωπαικές χώρες.
Τέλος είναι μια μεγάλη συζήτηση και δεν αναλύεται σε 2-3 γραμμές.

Το πιο λυπηρο απο ολα ειναι, το οτι οταν χαθουν οι μνημες, και τα παιδια μας και τα εγγονια μας θεωρησουν ολη αυτη την "ανωμαλια" φυσιολογικη ζωη, δεν θα εχουν εσωτερικη αντισταση, και θα "χειραγωγουνται" ευκολοτατα, προς οποιοδηποτε ισχυρο συμφερον.

Παλια που δεν ειχαμε τις Κυριακες και τα Σαββατα, ο κοσμος δεν ψωνιζε;
Ξερεις τι ωραια που ηταν να δουλευεις μουτζουρα απο το πρωι μεχρι το βραδυ, με 1-2 ωρες το μεσημερι διαλλειμα για φαγητο. Τουλαχιστον ακομα και τοτε ο περισοτερος κοσμος ειχε ΦΙΛΟΤΙΜΟ και ΣΕΒΑΣΜΟ, δεν κουραζε την ψυχη σου, και δεν κοιταγε να σου μαμησει τη μανα επειδη θα σου δωσει 2 φραγκα, και του εχουν φουσκωσει τα μυαλα τις περισοτερες φορες με εικονικα δικαιωματα (στερωντας του τα βασικα δικαιωματα εντεχνως) που καποτε θα του αφαιρεσουν οταν τους βολευει και εχουν κανει την δουλεια τους.

Ξερεις ποσοι επαγγελματιες απιστευτα καλοι σαν ανθρωποι αλλα και στη δουλεια τους ειναι με "χαπακια"; Και οχι δεν ειναι απο την αναδουλεια, γιατι εχουν δουλεια.

Συγνωμη για το "βαρυ του λογου" αλλα ετσι μεγαλωσα εγω, σε επαγγελματικους χωρους με "χριστοπαναγιες" και "σφαλιαρες", χωρις να κανω ουτε μια μυνηση "στα αφεντικα", γιατι ηξερα - οσο και αν φαινεται παραξενο - με ποιο τροπο και γιατι γινονται.
Ενω τωρα λες στο καθε "ηλιθιο" το "πσάρι" γραφεται "ψάρι" και σου απανταει ...........'νταξ μωρε, και τι εγινε, το διαβαζεις και ετσι!!!!!!!!!!

Ολες οι μεγαλες εταιρειες το κανουν επειδη δεν μπορουν αλλιως.

Τα πρακτικερ και leroy πχ δεν μπορουν και να θελουν να κανουν αλλιως.

Τωρα αν ο μπαρμπα μητσος στην γειτονια υποχρεωνει τον υπαλληλο του να δουλεψει χωρις ανταμοιβη αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο.

Τι κρινουμε εξ ιδιων?

Μεγάλη κουβέντα ανοίξατε όπως σωστά τόνισε ο Παναγιώτης
Κυριάκο καί που τά μαγαζιά καί οι δρόμοι είναι γεμάτοι τίς Κυριακές πού είναι ανοιχτά τά καταστήματα σημαίνει ότι όλοι έχουν τά χέρια φορτωμένα μέ ψώνια ?
Απλά βόλτα βγαίνουν νά χαζέψουν,άν η τσέπη είναι άδεια καί Κυριακές να είναι ανοιχτά τά μαγαζία,από κόσμο θά έχει αλλά το ταμείο θά είναι μείον.
Αν έχει χρήμα νά ξοδέψει ο άλλος θά βρεί ώρα νά ψωνίσει καί δέν θά περιμένει τήν Κυριακή.
Πιστεύω ότι καλό θά είναι τήν Κυριακή νά είναι κλειστά τά καταστήματα και να είναι μέρα ανάπαυσης,γιά νά έχει καί η οικογένεια με παιδιά μιά μέρα νά είναι μαζί,γιατί τίς καθημερινές η οικογένεια βρίσκεται μόνο τά βράδυα.

Παιδια αποψεις ειναι αυτες και συζητηση κανουμε.

Επισης ειναι εντελως διαφορετικη η αισθηση στους δρομους με τα μαγαζια ανοιχτα.
Και επισης απο προσωπικη μου εμπειρια δεν εχουμε ολοι τον χρονο μεσοβδομαδα.

ξαναλεω αποψεις αποψε.

Απόψεις ναί,αλλά αλλό είναι η προσωπική αισθητική άποψη νά είναι οι δρόμοι γεμάτοι "τί ωραία τί καλά όλα είναι ανθηρά"καί κάποιοι συμπολίτες νά δουλεύουν.
Ο χρόνος βρίσκεται,π.χ σήμερα θά είσαι 19:30 στό Leroy-Μerlin,πάντα βρίσκεται ο χρόνος άν θέλει κάποιος.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Εγώ πάντως χρόνο πάντα βρίσκω ....με το χρήμα λίγο δυσκολεύομαι !

:flipout::flipout: Μάλλον ανάποδα ήθελες νά τό γράψεις Κώστα καί μπερδεύτηκες,εξ'ού καί οι αγορές σου μόνο μέσω ίντερνετ :ernaehrung004:

Εγώ πάντως χρόνο πάντα βρίσκω ....με το χρήμα λίγο δυσκολεύομαι !

Αν ισχύει το "ο χρόνος είναι χρήμα" το ίδιο είναι...

Αλλά να το πει κάποιος και στους μαγαζάτορες, γιατι κάνουν οτι δεν το ξέρουν και ζητάνε μόνο χρήμα. :p

Το λαπτοπ μου λεει οτι εχει 8gb SSD δισκο και 1000gb HDD.
Ξερει κανεις πως βρισκω αυτα τα 8gb? Εχουν ονομα δισκου (C D E..etc?) Δεν βλεπω κατι στον file manager. Μονο τον δισκο C βλεπω οτι υπαρχει.

Merci!

Μιχάλη υπάρχουν δύο βασικές περιπτώσεις:

1. Το laptop να έχει εγκατεστημένο δίσκο υβριδικής υλοποίησης π.χ. http://www.seagate.com/gb/en/consumer/upgrade/laptop-solid-state-hybrid-drive/. Αυτοί οι δίσκοι έχουν ενσωματωμένη συνήθως 8GB μνήμη NAND, η οποία με ειδικούς αλγόριθμους που βρίσκονται στο firmware του σκληρού δίσκου, λειτουργούν σαν μνήμη cache μεταξύ μαγνητικού υλικού του δίσκου και του υπόλοιπου συστήματος. Ο υβριδικός δίσκος εμφανίζεται στο σύστημα σαν μία ενιαία κατασκευή και δεν υπάρχει τρόπος ανεξαρτητοποίησης των επιμέρους "SSD" & "HDD".

2. Το λαπτοπ να έχει εγκατεστημένους 2 φυσικούς δίσκους, 1 δίσκο SSD και 1 δίσκο κλασσικό. Με την υποστήριξη του chipset και των κατάλληλων drivers π.χ. από την Intel την τεχνολογία Smart Response http://www.intel.com/content/www/us/en/support/boards-and-kits/000005501.html., οι δύο φυσικοί δίσκοι ορίζονται σε συστοιχία raid στο BIOS του υπολογιστή "ενώνονται σαν ένας δίσκος", στη συνέχεια με το κατάλληλο λογισμικό, πάλι ο SSD χρησιμοποιείτε σαν ενδιάμεσο στάδιο εγγραφής και ανάγνωσης προκειμένου να βελτιωθεί η ταχύτητα του κλασσικού σκληρού δίσκου.
Σε αυτή την υλοποίηση υπάρχει δυνατότητα να "ξεχωρίσουμε" τους δίσκους και να εμφανιστούν στο λειτουργικό μας σύστημα σαν ανεξάρτητοι. Κινδυνεύουμε όμως αν δεν κάνουμε την διαδικασία σωστά, να χάσουμε τα δεδομένα μας. Στην περίπτωση που όλα πάνε καλά θα βρεθούμε με 2 δίσκους αλλά με πολύ πιο αργό σύστημα λόγω ανυπαρξίας σταδίου "cache"