πρωινή επίσκεψη στο γνωστό χιώτικο μαγαζί ToolsHouse. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να καθήσω περισσότερο παρόλο που κερνούσαν καφέ. πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί οι άνθρωποι.Μου έκανε εντύπωση ο χώρος με την τεράστια ποικιλία προιόντων που διαθέτει.
Αρχοντας σκετος Παυλο!!!
Οντως ο χωρος του μαγαζιου ειναι μεγαλος και η ποικιλια των εργαλειων τεραστια! Και δεν του φαινεται απ´εξω!
Καλη παραμονη και καλο πτυχιο στο γιο!! Οι δικοι μου σπουδαζουν απεναντι, στις Οινουσσες)
Ελατε αυριο στο μεγαλο πανηγηρι του νησιου να γιορτασουμε με την ορχηστρα τησ Μαριασ νομικου την αναβιωση του "μπαιντο" των ψαραδων.
Καπετάνιους θα βγάλεις Μιχάλη, εμείς δεν έχουμε παράδοση με την θάλασσα είμαστε των οικονομικών. Πάντως του άρεσε πολύ το νησί και δεν θέλει να γυρίσει στις Σέρρες. Βρήκε και δουλειά για το καλοκαίρι στο καινούργιο μαγαζί που άνοιξε, το Μπούρτζι.
Kαλημερα,
πρωινος σημερρα βλεπω Δημητρη
ευχαριστώ Κώστα να είστε καλά . το τραπεζάκι του ήρθε μια χαρά και του άρεσε πάρα πολύΠαύλο καλά να περνάς στο νησί.
Πες μας σχόλια για το τραπέζι σου από τον υιό!
Ελατε αυριο στο μεγαλο πανηγηρι του νησιου να γιορτασουμε με την ορχηστρα τησ Μαριασ νομικου την αναβιωση του "μπαιντο" των ψαραδων.
Λοιπον τα παλια χρονια οταν τα γρι γρι τον χειμωνα σταματουσαν εβγαιναν εξω για συντηρηση κτλ η διαφορα τοτε ηταν πωσ δεν υπηρχαν τρειλερ ουτε και ειδικη μολοι οπου μπωρουσαν να βγουν παρα μονο στην αμμο πανω σε τεραστια βαζα " αυτοσχεδια τρειλερ απο ξυλο που πολεσ φορεσ ζυγιζαν περισσοτερο και απο το καικι" αρα λοιπον η ολη διαδικασια γινονταν με τα χερια σκεψου πωσ για ενα μεγαλο καικι χρειαζωνταν τουλαχιστον εκατο ατομα.Οταν το σκαφοσ εβγαινε εξω στηνονταν μεγαλο γλεντι.Σκεψου ποσα γλεντια γινονταν μια και το νησι διεθετε τεραστιο στολο.Αυτο εξαφανιστηκε για πολλα χρονια και τωρα αναβιωνει ξανα μεσω του πανηγηριου.Να ναι καλα τα παιδια του συλογγου που πρωσπαθουν ολα αυτα τα υπεροχα εθιμα να τα επαναφερουν φερνωντασ μαλιστα και μεγαλα ονοματα του νησιωτικου τραγουδιου.Σημερα έχω μπαιντο λέμε σαν δικαιολογία που δεν πάμε για ψάρεμα για διάφορους λόγους.Δώσε μας φωτορεπορταζ όποτε μπορέσεις κ τι είναι το "μπαιντο".
Λοιπον τα παλια χρονια οταν τα γρι γρι τον χειμωνα σταματουσαν εβγαιναν εξω για συντηρηση κτλ η διαφορα τοτε ηταν πωσ δεν υπηρχαν τρειλερ ουτε και ειδικη μολοι οπου μπωρουσαν να βγουν παρα μονο στην αμμο πανω σε τεραστια βαζα " αυτοσχεδια τρειλερ απο ξυλο που πολεσ φορεσ ζυγιζαν περισσοτερο και απο το καικι" αρα λοιπον η ολη διαδικασια γινονταν με τα χερια σκεψου πωσ για ενα μεγαλο καικι χρειαζωνταν τουλαχιστον εκατο ατομα.Οταν το σκαφοσ εβγαινε εξω στηνονταν μεγαλο γλεντι.Σκεψου ποσα γλεντια γινονταν μια και το νησι διεθετε τεραστιο στολο.Αυτο εξαφανιστηκε για πολλα χρονια και τωρα αναβιωνει ξανα μεσω του πανηγηριου.Να ναι καλα τα παιδια του συλογγου που πρωσπαθουν ολα αυτα τα υπεροχα εθιμα να τα επαναφερουν φερνωντασ μαλιστα και μεγαλα ονοματα του νησιωτικου τραγουδιου.Σημερα έχω μπαιντο λέμε σαν δικαιολογία που δεν πάμε για ψάρεμα για διάφορους λόγους.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.