Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Δεν τα χουμε βιώσει όλοι,μόνο εμάς του ιδιωτικού τομέα έχει γα****ει του δημοσίου μια χαρά τους πάει.Για πές μου υπάρχει ανεργία στο δημόσιο????ΟΧΙ.Απολύθηκε κανείς????ΟΧΙ
Λοιπόν όσο δεν μειώνει το άχρηστο και τεράστιο δημόσιο τόσο θα συνεχίζει να γ***ει των ιδιωτικό τομέα.

Εγώ Μάκη δεν το βλέπω έτσι..... Σαφώς και οι παρατηρήσεις σου είναι εύστοχες δεν είναι όμως και σωστές απόλυτα για εμένα. Ναι, οι δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε (και εννοείται πως βάζω και το εαυτό μου μέσα) σχετικά καλά σε σχέση με την εκμετάλλευση και την κοροϊδία που υπάρχει έξω από τους εργοδότες και τους μεγαλοκεφαλαιούχους που κλαίγονται δήθεν πως δεν έχουν δουλειές ή πως γενικότερα δουλειές δεν υπάρχουν ή πως η φορολογία που τους επιβάλει το παράλογο κράτος είναι αδιανόητη, (...στο τελευταίο θα συμφωνήσω,όμως τόσα χρόνια που είχαν ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς ή ακόμα και φοροδιέφευγαν). Δεν διαχωρίζω τους μεν και τους δε (δημόσιους υπαλλήλους από του ιδιωτικού τομέα), για τον απλούστατο λόγο ότι αν βλέπεις το σπίτι του άλλου να καίγεται αργά η γρήγορα η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου σπίτι, άλλωστε όλοι πάνω κάτω στο ίδιο καζάνι βράζουμε.... Εδώ θα σου αναφέρω το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα: Λίγο πριν μπούμε και επίσημα στην εποχή των μνημονίων έπινα καφέ στην πλατεία με κάποιον οικοδόμο ο οποίος μου είπε χαρακτηριστικά (... και ενώ τότε οι δουλείες για αυτόν πήγαιναν μπούνια ακόμα) "τι με νοιάζουν εμένα τα μνημόνια, εγώ έχω τις δουλειές μου, τους δημόσιους να γ@#$%ει, και καλά θα τους κάνει, γιατί είναι όλοι κοπρόσκυλα και νομίζουν πως είναι κάποιοι...." Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να του απαντήσω γιατί δεν νομίζω ότι με τον φανατισμό και την στειρότητα διορατικότητας που τον διέκρινε να μπορούσε να καταλάβει την έννοια της συστημικότητας. Ούτε νομίζω να χρειάζεται να σου εξηγήσω εσένα ή οποιουδήποτε άλλου τι έχει συμβεί από τότε στην οικοδομή και στα ακίνητα γενικότερα, ή τι έχει απογίνει ο εν λόγο κύριος..... Κάπου εδώ όμως σύντομα και περιεκτικά θα πρέπει να κλείσουμε την όλη μικρή κουβεντούλα που έγινε με εκατέρωθεν επιχειρηματολογία, μιας και αποτελεί αντικείμενο ολόκληρης συζήτησης όπου ένας θα πει τα δικά του επί του θέματος ένας άλλος τα άλλα, κάποιος άλλος άλλα, και ουσιαστικό συμπέρασμα δεν πρόκειται να βγει, άσε που δεν αρμόζει με την θεματολογία του φόρουμ... Δυστυχώς ή ουσία και η πραγματικότητα είναι μία: Είμαστε κολλημένοι και μπλεγμένοι με τα σκ@τ@.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Παρατηρησε καποιος πως φτιαχτηκε στην εντελεια το προφιλ του γουρλοματη τους τελευταιους μηνες; Επιασα καποιες φορες τον εαυτο μου να αναρωτιεται αν αυτος που ακουω ειναι πραγματικα ο Μητσο ή καποιος αλλος. Πρεπει να εχει πεσει πολυ δουλεια απο πισω με image makers.
Οντως οι αλλαλαγμοι και οι πανυγυρισμοι αυτου του ειδους ηταν πολυ ατοποι τετοια εποχη, ανεξαρτητα απο πολιτικες τοποθετησεις (πολιτικες ποιες;;;;;χα, χα, χα, χα).

Λετε να φταιει αυτο που η εβδομαδα μου προβλεπεται κολαση; Ελαβα τηλεφωνο απο την μητερα μου χτες οτι ο αποροφητηρας αρχισε κοπαναει πολυ ασχημα, και αργα το απογευμα στη δουλεια απο την γυναικα μου σε κατασταση αμοκ να παω αμεσως σπιτι γιατι κατι εγινε με το πλυντηριο και πλημυρησαμε, και αν δεν ειχε ειδοποιησει εγκαιρως το σκυλι θα θελαμε ζοντιακ.......................................

Last edited:

Παρατηρησε καποιος πως φτιαχτηκε στην εντελεια το προφιλ του γουρλοματη τους τελευταιους μηνες; Επιασα καποιες φορες τον εαυτο μου να αναρωτιεται αν αυτος που ακουω ειναι πραγματικα ο Μητσο ή καποιος αλλος. Πρεπει να εχει πεσει πολυ δουλεια απο πισω με image makers.
Οντως οι αλλαλαγμοι και οι πανυγυρισμοι αυτου του ειδους ηταν πολυ ατοποι τετοια εποχη, ανεξαρτητα απο πολιτικες τοποθετησεις (πολιτικες ποιες;;;;;χα, χα, χα, χα).

Λετε να φταιει αυτο που η εβδομαδα μου προβλεπεται κολαση; Ελαβα τηλεφωνο απο την μητερα μου χτες οτι ο αποροφητηρας αρχισε κοπαναει πολυ ασχημα, και αργα το απογευμα στη δουλεια απο την γυναικα μου σε κατασταση αμοκ να παω αμεσως σπιτι γιατι κατι εγινε με το πλυντηριο και πλημυρησαμε, και αν δεν ειχε ειδοποιησει εγκαιρως το σκυλι θα θελαμε ζοντιακ.......................................

Λες να αρχίσουν να χαλάνε και τα μπλε Bosch τώρα που βγήκε ο Χρυσός?

Χαχαχαχαχαχα!!!

Κυριοι δυστυχως ειμαστε αξιοι αυτων που μας κυβερνουν!

ΚΑΛΗΜΕΡΕϴΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ!!!!!!!!!!

Επισης θα ανοιξω νεο τοπικ για μαστοροσυναξη την Παρασκευη το απογευμα σε νεο σημειο μετα την παραδοση της δωρεας στο νηπειοτροφειο.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Δεν τα χουμε βιώσει όλοι,μόνο εμάς του ιδιωτικού τομέα έχει γα****ει του δημοσίου μια χαρά τους πάει.Για πές μου υπάρχει ανεργία στο δημόσιο????ΟΧΙ.Απολύθηκε κανείς????ΟΧΙ
Λοιπόν όσο δεν μειώνει το άχρηστο και τεράστιο δημόσιο τόσο θα συνεχίζει να γ***ει των ιδιωτικό τομέα.

Δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος αλλα αν απολυθουν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι εσυ,εγω,και πολλοι αλλοι θα βαραμε μυγες αδελφε.
Κακα τα ψεματα οι δημοσιοι υπαλληλοι,κινουσαν και κινουν εστω και οριακα την αγορα.
Το που εβρισκε το κρατος λεφτα να τους δινει ειναι αλλο παπα-ευαγγελιο οχι απο παραγωγη και αναπτυξη παντος αλλα απο δανεικα,εκει ειναι το ζουμι αδελφε και οχι οι καθεαυτου δημοσιοι υπαλληλοι .

Ετσι ειναι.
Εκοψαν τους μισθους σε δημοσιο και συνταξιουχους και εκλεισαν τα μισα καταστηματα και τα αλλα μισα υπολειτουργουν.
Τωρα θα βαλουν χερι στους ιδιωτικους υπαλληλους και θα κλεισουν τα υπολοιπα...

Εγω λειτουργω κατα 80% με πελατες του ιδιωτικου τομεα και η αδυναμια τους να πληρωσουν ειναι η βαρια φορολογια.Η φορολογια που γινεται μισθοι του δημοσιου και συνταξεις. Το 20% των δημοσιων απλα γκρινιαζουν γιατι δεν μπορουν να κανουν την ζωαρα που εκαναν πριν. Δεν θα ειχα κανενα προβλημα να απολυθουν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι, αρκει να υπηρχε και αναλογη μειωση φορων στον ιδιωτικο τομεα που θα πηγαιναν στους μισθους των δημοσιων. Η καραμελα της ανακυκλωσης του χρηματος των φορων παλι στην αγορα απο τους μισθους των δημοσιων ειναι απλα ενα ελαφρυντικο στη συνειδηση τους . Πρακτικα θα ηταν καλυτερα να μην υπηρχε διοτι ο δημοσιος τομεας τα χρηματα του δεν τα παραγει . Τα κλεβει.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Οταν η αγορα, ιδιωτικος τομεας ειχε κινηση αν γινοταν περικοπες δαπανων και μειωση σπαταλεων ( και μειωση αχρηστων δημοσιων θεσεων) ο ιδιωτικος τομες ειχε τη δυναμη να συγκρατησει την αγορα. Τωρα που εχει γαμηθει ο ιδιωτικος τομεας, φυσικα και μονο το δημοσιο ειναι αυτο που κουτσα στραβα κραταει πανω απο το νερο τη βυθισμενη αγορα. Εννοειτε πως αν πειραχθει τωρα θα βουλιαξει τελειως. Λαθος ξεκινησαν οι πραξεις και τα μετρα 5 χρονια πριν.

Η ζωαρα που εκαναν πριν γινοταν επειδη ΞΟΔΕΥΑΝ τα χρηματα που επαιρναν.
Οχι επειδη τα εβαζαν στο μαξιλαρι.
Επειδη λοιπον ξοδευαν τα χρηματα κινουσαν και την αγορα.
Απλο θεωρω ειναι.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ε τοτε ρε παιδια να δωσουμε ολο το χρημα στο δημοσιο και συνταξιοδοτημενο τομεα να αγορασουν ολη την αγορα! Πλουσια θα γινουν τα καταστηματα (false : money> 50% foros++eisfores= megalometoxos_kratos)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αντε φτιαξτε κανα μαστορικο γιατι εδω ειναι καφενειοντων μαστορων, μη το κανουμε πολιτικο καφενειο.

Η ζωαρα που εκαναν πριν γινοταν επειδη ΞΟΔΕΥΑΝ τα χρηματα που επαιρναν.
Οχι επειδη τα εβαζαν στο μαξιλαρι.
Επειδη λοιπον ξοδευαν τα χρηματα κινουσαν και την αγορα.
Απλο θεωρω ειναι.
Κλεμενα και δανεικα χρηματα; Και εγω κανω ετσι ζωαρα. Ολοι οι δημοσιοι πηραν εξωπραγματικες αυξησεις στους μισθους. Μια μεση οικογενεια δημοσιων ειχε εισοδημα 2.500 το μηνα! Χωρις να τα παραγουν αυτα τα χρηματα. Επιδοματα και αυξησεις απο τα δανεικα του κρατους. Μολις κοπηκαν τα δανεικα , αυξηθηκε η φορολογια στον ιδιωτικο για να συντηρισουν τον δημοσιο τομεα. Μολις τον στεγνωσουν και αυτον δεν θα μεινει τιποτα. Εορτοδανεια, φοιτητοδανεια, διακοποδανεια. Η χαρα του δημοσιου τα προηγουμενα 10 χρονια.

Παιδια δεν ξερω τπτ, ουτε εχω σπουδασει οικονομολογος.

Παμε ξανα στην μαστοροκουβεντα οπως λεει ο Νεκταρ καθως δεν αξιζει να μπλεκουμε με τα πολιτικα και να χαλαμε τις καρδιες μας.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Παιδια δεν ξερω τπτ, ουτε εχω σπουδασει οικονομολογος.

Παμε ξανα στην μαστοροκουβεντα οπως λεει ο Νεκταρ καθως δεν αξιζει να μπλεκουμε με τα πολιτικα και να χαλαμε τις καρδιες μας.

+1. Έλα να γυρνάμε όλοι στις μαστοροεργασίες μας και στο πραγματικό λόγο ύπαρξης του φόρουμ!!!!! :music-smiley-005: Σε πολιτικές συζητήσεις και στο ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο (δημόσιοι υπάλληλοι ή ιδιωτικοί), δεν αξίζει να αναλωνόμαστε...:ernaehrung004:

Ερώτηση: με πιο εργαλείο ανοίγει κανείς τις εσοχές στην κάσα για την κλειδαριά της πόρτας;

Όχι στην πόρτα, αλλά στην κάσα. Και εγώ το πολυεργαλείο σκευτόμουν (που είπε και ο Κυριάκος), αλλά ήθελα να δω τι χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες ξυλουργοί.