Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Γαλλοι γαλλοι Θοδωρη.
Εξεπλαγην μαλιστα με το ποσο συνειδητοποιημενοι ειναι.
Μιλωντας με μια κυρια 60+ σε ενα εστιατοριο οταν της ειπα για την πολυπολυτισμικοτητα της Γαλλιας η απαντηση που πηρα ειναι πως πληρωνουν τις αποικιες που ειχαν.
Εγω το ηξερα απλα δε περιμενα να το ακουσω και απο αυτους.
Παιδια ΧΑΒΡΑ Ιουδαιων εκει. Βαβελ πραγματικη.
Ο Θεος να δωσει να μην γινουμε ετσι.

Παντα τετοια πατριωτακι!!

Ευχαριστω Μιχαλη!
Μεχρι τωρα τετοια εποχη που τελειωνει η Ξανθη τα μαθηματα παμε μια βολτιτσα στο εξωτερικο.
Απο εδω και περα να δουμε.

Υγεια να εχουμε!

Μπορεί να έβγαλες φωτο στα dewalt αλλά εγώ γιατί πιστεύω ότι τα festool σε τράβηξαν;
Καλά να περάσεις, γέμισε μπαταρίες και άδειασε βιτρίνες 😁

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Αμε!!!

Είπα καί εγώ θά τήν βγάλουμε "ξεροσφύρι",ούτε ένα Σηκουάνα,ούτε μιά Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ,ούτε μιά αψίδα τού θριάμβου,ούτε μιά Ντίσνευλαντ,έστω ένα μουσείο μανδάμ Τισό,άντε ένα υπερθέαμα Μουλέν ρούζ. :grinning-smiley-043

Αυτά είναι,νά είστε πάντα καλά νά ξαναπάτε.

Μπραβο ρε Κυριακο αυτα ειναι τα ωραια. Να ειστε καλα να ξαναπατε γιατι θα σας μεινει χαραγμενη στη μνημη αυτη η πολη ... ειναι ωραια η ατιμη!
Παντως επιμενω κι εγω, τους Γαλλους εξυπηρετικους δεν τους λες, ουτε αγγλικα δεν μιλανε. Ευτυχως που ειχαμε βρει κατι ιταλικα εστιατορια οπου και συνεννοουμασταν και τρωγαμε !

Δουλευα για αρκετα χρονια σε γαλλικη τραπεζα και πηγαινορχομουν συχνα στα κεντρικα τους στο παρισι. Η πλειοψηφια των γαλλων ουτε αγγλικα μιλαει ουτε ιδιαιτερα εξυπηρετικοι ειναι με τους μη γαλλοφωνους.
Εχουν διαχρονικα μεγαλο προβλημα να στελεχωσουν σωστα τις θυγατρικες τους στο εξωτερικο, σε ολο τον κοσμο, με εμπειρα στελεχη επειδη δεν γνωριζουν αγγλικα!

Πήγες στη Γαλλία και αντί να φορτώσεις facom πήγες στα κιτρινιαρικα....αισχος

Θανασση εχω να το λεω φιλε για την εξυπηρετηση που μας εδειξαν.
Πολλοι μη μιλωντας οντως αγγλικα και μεγαλυτεροι σε ηλικια μας κατευθηναν στα γαλλικα!
Ενας κύριος μόλις κατεβηκαμε μας ειδε που ψαχναμε να προσανατολιστουμε και μας κατευθυνε στα γαλλικα με νοηματα!
Μια κυρια γαλιδα 50 συν χαρισε μια κονκάρδα στην Ξανθη!!
Επισης ενθουσιαζονταν οταν μάθαιναν πως ειμαστε Ελληνες.