Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μπα ιδέα σου είναι, ότι μεγάλωσες...... :grandpa: :grinning-smiley-043Η μεταφορά-κουβάλημα ενός πλυντηρίου είναι λίγο tricky, εξαιτίας του υψηλού κέντρου βάρους του κάδου αλλά και των vibracion που δημιουργούνται από τα αμορτισέρ - σούστες του κάδου.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μπα ιδέα σου είναι, ότι μεγάλωσες...... :grandpa: :grinning-smiley-043Η μεταφορά-κουβάλημα ενός πλυντηρίου είναι λίγο tricky, εξαιτίας του υψηλού κέντρου βάρους του κάδου αλλά και των vibracion που δημιουργούνται από τα αμορτισέρ - σούστες του κάδου.

Ετσι ειναι! Αβολο πραμα, πολυ αβολο.
Εψαξα στο ιντερνετ για να βρω κανα σωστο και βολικο τροπο μεταφορας αλλα τιποτα.
Το μονο καλο ειναι που διαβασα οτι πρεπει να ακινητοποιηθει ο καδος πραγμα το οποιο και εκανα με σχοινακι.

Τα τσιμεντα που κοιταξα λιγο απο κατω Κυριακο, δεν υπαρχει τροπος να βγουν..

Σκεφτηκα με ιμαντες που να τους σηκωνουν οι ωμοι, αλλα θελει εκει και τριτο ατομο για να κρατα την ισορροπια.

Δυσκολη η δουλεια του χαμαλη :))

Προχθές κουβάλαγα ένα πλυντήριο μια κουζίνα και δύο ψυγεία... Μαζί με ολόκληρη οικοσκευή.
Τα μισά πήγαν Ασπρόπυργο στο πρακτορείο και τα άλλα μισά στου Θρακομακεδόνες... Πονάει όλο το κορμί μου.
Το πλυντήριο θέλει και τρόπο και κόπο, είναι βαρύ. Εγώ πάντα ανοίγω τον κάδο για να μπορώ να το πιάσω.

Αυτό βοηθάει..
Δεν είναι ρεύματος αλλά μια χαρά κάνει για τέτοιες δουλειές.
9aeb583b5c5c2add60f8389f127cb902.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομιζω οτι ειναι παρα πολυ καλη ιδεα Παυλο!
Αν το εχεις, μπορεις σε παρακαλω να μετρησεις την διαμετρο της ροδας, να δω αν ειναι οκ για τα σκαλια?

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ρόδες Μιχάλη,αλλά δεν είναι εύκολο να ανέβει τα σκαλιά.
Και εγώ το χρησιμοποιώ κατά κόρον.

Σε μερικά βγαίνουν εύκολα τα τσιμέντα...

Διάμετρος 26,5 εκατοστά. Πίστεψε με, η δουλειά σου θα γίνει πανεύκολα.

Θέλει δέσιμο το πλυντήριο στο καρότσι, δύο άτομα, καλό συγχρονισμό κ πολύ προσοχή κατά το ανέβασμα στα σκαλοπάτια.
Δεν το λες κ εύκολο.

Α κ καλά φουσκωμένα τα λάστιχα του καροτσιού.

Αν έχεις δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις καρότσι δεν το συζητάμε, εννοείται οτι είναι παιχνιδάκι.
Πάντα όμως δέσιμο, όπως είπε κι ο Κώστας, γιατί μπορεί να σου τουμπάρει εύκολα, ειδικά αν είναι και ογκώδες αυτό που κουβαλάς, πχ ένα ψυγείο.
Σε στριφογυριστά σκαλοπάτια πολυκατοικίας και χωρίς ασανσέρ είναι το μανίκι... Εκεί να δείς τι θα πεί βερύκοκο, να το κατεβάσεις απ´τον τρίτο και μπροστά στο σπίτι παρκάκι με άλλα σκαλοπάτια μέχρι να φτάσεις στο φορτηγό να φορτωθεί. :argue:

Εγώ το χρησιμοποίησα μέχρι 6 σκαλοπάτια και με 2ο άτομο το οποίο ήξερε από μετακομίσεις και μου φάνηκε εύκολο γιατί μου έδειξε τον τρόπο. Στην πολυκατοικία ευτυχώς έχουμε ασανσέρ.

Eυχαριστω συναδελφοι!

Παυλο ειναι καπως μεγαλα τα ροδακια, αλλα αυτου του τυπου η λυση ειναι φτηνη και καλη!
Δημητρη, στο ισιωμα ειχα τα ροδακια απο το λιντλ, με αυτα το μεταφεραμε μεσα, βεβαια με το καροτσι δεν θα υπαρχει θεμα.

Παντως μαλλον θα καταληξω σε καποιο αναδιπλουμενο με μεγαλη πατουρα, των 100 κιλων, οπως αυτα:
https://www.leroymerlin.gr/gr/kigal...otsi-me-megisto-varos-fortiou-100kg-61538645/
https://www.leroymerlin.gr/gr/kigal...ders-me-megisto-varos-fortiou-100kg-62014624/

Μιχάλη να πάρεις ένα τέτοιο καρότσι ...είναι χρησιμότατο για πολλές δουλειές μεταφοράς.
Εγώ είχα πάρει ένα από το Άλεξπακ παλιότερα που μεταφέραμε τις μεγάλες ξενοδοχειακές μηχανές του καφέ φίλτρου και τώρα που έκανα στο κάτω διαμερισματάκι ανακαίνιση μου χρειάστηκε αρκετές φορές. Μεταφορά συσκευών...πόρτες -παράθυρα και άλλα. Κάποιο διάστημα του είχα δέσει επάνω και την ηλεκτροκόλληση χαλκού που είναι ασήκωτη.
Το πλυντήριο στο ανέβασμα είναι σχετικά εύκολο ...απλώς τραβάς το βάρος επάνω και οι ρόδες ακουμπάνε στα σκαλοπάτια... για πολλά σκαλοπάτια θέλει όμως δύο άτομα ώστε εκεί που θα κάνεις παύση μην σου γυρίσει μπροστά και έλθει τούμπα κάτω.
Το φορτώνεις από την πλαϊνή μεριά και καλό είναι στις σωλήνες του καροτσιού να βάλεις χαρτοταινία για να μην σου περάσει το χρώμα επάνω στο πλυντήριο.
Τώρα βέβαια θα το έχεις ήδη ανεβάσει :flipout: -bye-

Γιατί αναδιπλούμενο ?? έχεις πρόβλημα χώρου ή θα το κουβαλάς μέσα στο αυτοκίνητο ??

Nαι Νικο σιγουρα θα παρω και οπως ειπες θα φροντισω τους σωληνες καταλληλα.
Αναδιπλουμενο επειδη βλεπω οτι εχουν μεγαλυτερη πατουρα (επιφανεια βασης) απο τα υπολοιπα. Προβλημα χωρου δεν υπαρχει.