Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Κοβονται σιγα σιγα ολες οι επαγγελματικες μου συνδρομες που πληρωνονταν με την Ελληνικη πιστωτικη καρτα...Τι να πεις...αμα ειναι να σωθει η πατριδα, χαλαλι...:))

Το να θες να πληρωνουν ολοι τους φορους τους δεν σημαινει οτι θες το κακο τους. Ειναι πραγματα που θα επρεπε να ειναι αυτονοητα. Προφανος δεν ειναι γιαυτο ειμαστε εδω. Για καθε ενας που δεν κοβει αποδειξη, για καθε δανειο που δεν εξυπηρετειται (δεν πληρωνει κανεις τις δοσεις), για καθε ενα που φοροδιαφευγει μαντεψτε ποιος πληρωνει την χασουρα; Οι γνωστοι εντιμοι που πληρωνουν τα παντα στην ωρα τους. Με ποιο τροπο; Μα φυσικα με αυξηση της φορολογιας καθολικα.
Σιγουρα αυτοι που διαχειριζονται την εξουσια εχουν την συντριπτικη μεγαλυτερη ευθυνη αλλα και εμεις απο κατω εχουμε μικρο μεριδιο. Καθημερινα βλεπω πραγματα που με κανουν να λεω "δεν θα γινουμε χωρα ποτε".

Απενεργοποιω την παρακολουθηση του θεματος, δεν θα ηθελα να δημιουργηθουν τριβες μεταξυ μας. Ας εχουμε τις διαφορετικες αποψεις.

Στο email που σου ερχεται δεν εχει κανα λινκ Unsubscribe from this list??

Όχι, δεν έχει. Υπάρχει ολόκληρο κατεβατό στα γερμανικά μόνο που το μετέφρασα αλλά πουθενά κάτι σχετικό με unsubscribe ...

Σωστά Παναγιώτη.
Επίσης στην αύξηση της φορολογησης όλων εμάς συντελει και το ξεπούλημα όλων των κερδοφορων κρατικών εταιρειών.
Τα λεφτά πάνε στον κουβά του χρέους ενώ την επόμενη χρονιά τα κέρδη που δεν υπάρχουν πρέπει να αναπληρωθουν. Πως ???? Μα πως αλλιώς?? Με φόρους και περικοπές.

Το να πληρώνουν όλοι τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος νομίζω ότι ειναι αυτονόητο και θεμιτό . Το να μου συλλάβουν όμως τον καθε μπομπολα και παράλληλα να νομοθετουν μέτρα που "σκοτώνουν" τον απλό κοσμάκη μου φαίνεται κοροϊδία και δευτερεύον αντίληψη , στάχτη στα ματια που το μονο αποτέλεσμα που μπορεί να πετύχει ειναι η δημιουργια μίσους-οργής προς λανθασμένη κατεύθυνση ...

Λυπάμαι πολυ που αποχωρεις Παναγιώτη , όλες οι απόψεις ειναι σεβαστες συμφωνούμε δεν συμφωνούμε και μονο κέρδος μπορεί να εχει ο οποιαδήποτε απο την διαφορετικότητα ... Συνήθως το αποχωρω δεν δείχνει σεβασμο στην διαφορετικότητα...

Ισως επειδη μας σεβεται ο Παναγιωτης και δεν θελει να ερθει σε κοντρα με κανεναν να αποχωρησε.
Σεβαστο...

Όχι, δεν έχει. Υπάρχει ολόκληρο κατεβατό στα γερμανικά μόνο που το μετέφρασα αλλά πουθενά κάτι σχετικό με unsubscribe ...

Υπαρχει, στα μικρα γραμματακια κατω απο τις/την μεγαλη εικονα της διαφημισης, εχει λινκ, νομιζω το πρωτο λινκ. To translator δεν μεταφραζει σωστα ολες τις φορες.

Υπαρχει, στα μικρα γραμματακια κατω απο τις/την μεγαλη εικονα της διαφημισης, εχει λινκ, νομιζω το πρωτο λινκ. To translator δεν μεταφραζει σωστα ολες τις φορες.

Ευχαριστώ Μιχάλη, θα το ξαναψάξω...

Δεν φευγω απο το φορουμ, δεν επιθυμω ιδιατερα δευτερολογιες/τριτολογιες γιατι ηδη εχει συμβει μια παρεξηγηση και δεν ειμαι εδω για αυτο. Αυτο μονο.

Το παρακατω σιγουρα ειναι για καφενειο.
H SawStop η αμερικανικη εταιρια που πρωτη εφευηρε την τεχνολογια για προστασια του εργατη που δουλευει στο παγκοπριονο κανει μυνηση στην Bosch γιατι ισχυριζεται οτι κλεβει τις πατεντες της. Απο οσο καταλαβαινω οι πατεντες ισχυουν μονο στην Αμερικη, δεν νομιζω οτι θα επηρεασει τιποτα στην Ευρωπη και στον υπολοιπο κοσμο.

Tualatin, OR — July 16, 2015 — SawStop, LLC, the world leader in table saw safety, today announced that it has filed complaints at the U.S. International Trade Commission and the U.S. District Court in Oregon against Robert Bosch GmbH of Germany and its subsidiary Robert Bosch Tool Corporation to stop infringement of SawStop’s patented inventions.
After years of denying the need for active injury mitigation technology on table saws, Bosch has announced that it intends to release a table saw that incorporates numerous inventions developed and patented by SawStop. As part of the lawsuit, SawStop is asking the ITC to exclude Bosch’s infringing table saws from entry into the United States, and to order Bosch to stop advertising and selling infringing products in the United States.
“SawStop has invested millions of dollars developing inventions to protect woodworkers from serious injury,” said Dr. Stephen Gass, SawStop’s President, “and those inventions have been awarded patents. Patents are the cornerstone of American innovation, protecting the work of inventors from unauthorized use. A foreign corporation like Bosch, who takes advantage of the American patent system by filing multiple patent applications every day, should respect the patents awarded to others instead of relying on its size and financial resources to disregard those patents.”
“We are proud of the difference our table saws have made in the lives of woodworkers,” said Dr. Gass. “SawStop saws have already saved thousands of woodworkers from serious injury. And although Bosch is one of the world’s largest companies with billions of dollars in annual revenue, we will vigorously defend our patent rights.”

Φιλοι ερώτηση:Είχα πάρει το dremelοειδές μπαταρίας της parkside μαζί με το βαλιτσάκι με τα bits της powerfix.Ποιό κοπτικό τροχάκι τοποθετώ προκειμένου να κόψω για μια λεπτοδουλειά 3mm κόντρα πλακέ;

Πρεπει να υπαρχει fiberglass δισκακι. Αν και δεν ειναι ειδικα για ξυλο, ειναι το πιο καταλληλο απο τα bits που εχει το βαλιτσακι.
dremel-fiberglass-cutting-wheel.jpg

Τα ιδανικα δισκακια που πρεπει να προμηθευτεις ειναι αυτα

dremel-ez-speedclic-wood-cutting-38mm-x-3-2mm-sc544-touchdiy-1311-03-touchdiy@37.jpg

Υπαρχουν και τα κινεζικα τα οποια ειναι μια χαρα -καμμια σχεση με το παραπανω βεβαια.
mWO-ZD3ro9XoRhTh-458mjQ.jpg

http://www.banggood.com/6pcs-HSS-Circular-Saw-Blade-Cutting-Disc-Set-For-Rotary-Tool-p-934464.html

Eιναι ακριβο αλλα δεν υπαρχει καλυτερο ουτε εναλλακτικη σε τετοια ποιοτητα.

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Aσε Νικο, εγω δεν πηγα Εμποροπλοιαρχων επειδη ειχα δυσχρωματοψια...μεγαλη πικρα. Ο μονος απο την οικογενεια (εδω και γενιες λεμε) που δεν ασχοληθηκε με την θαλασσα.

Παντως φυλλαδιο εχω. Αν γινει καμμια στραβη, μπαρκαρω και μουτσος :))

Αυτά είναι!!Ζηλεύω απίστευτα.Ένα απο τα πράγματα που μετανοιώνω στη ζωή μου είναι που δεν πήγα Εμποροπλοιάρχων το 90 που τελείωσα το λύκειο..

Τι να πρωτοσχολιάσω δεν ξέρω... :flipout:

Ότι θες συνάδελφε!Μιχάλη όταν έδινα εγώ κόπηκα λόγω δυσχρωματοψίας απο την Ικάρων που ήταν και το μεγάλο μου όνειρο..Τότε στην εμποροπλοιάρχων δεν αποτελούσε λόγος απόρριψης,όμως οι ενδοοικογενειακές προστριβές με έσπρωξαν στο φυσικό,για το οποίο υποθέτω πως καγχάζει ο Γιώργος!Ας αφήσουμε την...ηλικία απ'έξω!!:-))

Μια ερώτηση κι απο μένα. Πρέπει να τρίψω (το κανω με γυαλοχαρτο) τα έπιπλα του κήπου και κατόπιν να τα περάσω με το ειδικό λάδι. Καμία ιδέα για το πως θα μπορούσα να τα τρίψω πιο εύκολα με κάποιο εργαλείο καθώς συνήθως παίρνει ώρες;