Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

παίδες καλησπέρα, χάθηκα λίγο με κατι δουλειες αλλα, έχω 2 ερωτήσεις:
πως μπορώ να μετρήσω με πολύμετρο αν έρχεται σωστά το σήμα της κεραίας στην πρίζα μου? (αν μπορω κιολας)
έχετε να προτείνεται κανένα καρφωτικό ηλεκτρικό για προ-μοντάρισμα κουτιών μελαμίνης 18άρας?

ευχαριστω εκ των προτέρων

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

πως μπορώ να μετρήσω με πολύμετρο αν έρχεται σωστά το σήμα της κεραίας στην πρίζα μου? (αν μπορω κιολας)
έχετε να προτείνεται κανένα καρφωτικό ηλεκτρικό για προ-μοντάρισμα κουτιών μελαμίνης 18άρας?

Αυτή την δυνατότητα την έχουν αρκετοί δέκτες ενσωματωμένη για ψάξε το Menu ... ...

Καλησπέρα γείτονα,τό μόνο πού μπορείς να μετρήσεις μέ πολύμετρο είναι αν βραχυκυκλώνει η κάθοδος (το καλώδιο απο κεραία σέ TV)
Οπως προείπε πολύ σωστά ο Ιωάννης αρκετοί δέκτες τηλεόρασης έχουν τήν δυνατότητα απο το menu να δείς τήν ισχύ τού σήματος καί τήν ποιότητα τού εκάστοτε καναλιού (συχνότητας).
Γιά σωστή δουλειά χρειάζεται πεδιόμετρο μετράει σήμα,ποιότητα,θόρυβο κ.τ.λ,αλλά είναι επαγγελματικά εργαλεία ,τό φτηνότερο πού υπάρχει ίσα -ισα γιά να προσανατολίσεις τήν κεραία σου στό καλύτερο σημείο εκπομπής,καί νά δείς πού βρίσκεσαι απο σήμα καί ποιότητα εικόνας κάνει 60 ευρώ

http://www.skroutz.gr/s/5661894/PowerPlus-PS50T2.html

Μπραβο Γιαννη εξαιρετικο λινκ!!

Επιτελους βρηκα τις ιδιοτητες του ...γαυρου!!! Ξυλο με μεγαλυτερη πυκνοτητα απο δρυ και οξια και με καλυτερες ιδιοτητες για επεξεργασια.

Καπου ειχαν γραφτει καποια review για εκκεντρα τριβεια.. θυμαται κανεις που ητανε..; εχει κολλησει το μυαλο μου..

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Επειδή τα μαστόρια πρέπει να ασχολούνται και με τα καθημερινά ψώνια είτε είναι εργένηδες είτε οικογενειάρχες, θα περιγράψω, με λίγα λόγια, αυτό που έγινε χθες (ΤΕ) στα καταστήματα ΑΒ. Όπως είναι γνωστό, τα ΑΒ αναφέρουν στο φυλλάδιο, που εκδίδεται και ισχύει ανά 15νθήμερο, τα είδη στα οποία προσφέρουν είτε ποσοστιαία έκπτωση είτε πόντους είτε συνδυασμό αυτών. Επίσης ότι, οι πόντοι διπλασιάζονται κάθε ΤΕ, για όσο αυτό ισχύει ακόμη (δεν το βλέπω να συνεχίζει μετά το χθεσινό πανηγύρι).

Στο τρέχον φυλλάδιο (12-17/10) είχαν πάλι την προσφορά σε οδοντόκρεμες Colgate, στη μια εκ των οποίων (Expert White) δίνει στην αγορά 2 (4,49/τεμ) 150 πόντους που την ΤΕ γίνονται 300, δηλαδή 9 . Επομένως, για τις 4 πληρώνεις 17,96 και σου δίνουν 3 δωροεπιταγές 6ευρες (18 ). Στην πράξη, βέβαια, πρέπει να αγοράσεις και κάτι άλλο πολύ μικρής αξίας για να ξεπεράσεις την αξία των 18 και να περάσει η αγορά από τη μηχανή, επειδή το σύστημα δεν επιτρέπει να δοθούν ρέστα όταν πληρώνεις με δωροεπιταγή. Φυσικά, αν θέλεις να στοκάρεις, κάνεις σπαστές συναλλαγές των 18+ και πληρώνεις την πρώτη είτε με μετρητά είτε με 6ευρες που έχεις από προηγούμενες αγορές και πληρώνεις την επόμενη με τις 6ευρες της προηγούμενης ή βγαίνεις και ξαναμπαίνεις. Τέτοιου είδους προσφορές υπήρχαν σε διάφορα είδη όλο το καλοκαίρι και τις ΤΕ γινόταν ο κακός χαμός από όσους γνώριζαν να τις εκμεταλλευτούν.

Αυτό που έγινε χθες, όμως, δεν έχει ξαναγίνει και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ξαναγίνει. Στο φυλλάδιο υπάρχει και μια προσφορά της P&G, με την οποία στις αγορές πολλών συνδυαστικών ειδών της, αξίας πάνω από 12 , τα ΑΒ σου δίνουν μια 6ευρη. Στην πραγματικότητα, όμως, αποδείχτηκε ότι το σύστημα θεωρεί την 6ευρη ως 200 πόντους και χθες (ΤΕ) διπλασίαζε την επιστροφή με 2 6ευρες (!!!). Όταν διαπιστώθηκε αυτό και γράφτηκε σε forum, πολλοί δοκίμασαν την αγορά και διαφορετικών ειδών της P&G από αυτά που υπάρχουν στο φυλλάδιο και είδαν ότι η προσφορά λειτουργούσε κανονικά. Γρήγορα διαδόθηκε το νέο και από το μεσημέρι πολλοί ξεχύθηκαν στα ΑΒ και έκαναν αγορές ειδών μεγάλης αξίας δίνοντας ελάχιστα χρήματα. Προσωπικά, πήγα το απόγευμα στο κατάστημα Ψυχικού που είχε όλα τα είδη σε μεγάλες ποσότητες, διαπίστωσα ότι πολλές υπάλληλοι στον όροφο δεν γνώριζαν την προσφορά (στις Colgate δεν είχε ούτε ταμπελάκι με τους πόντους αλλά στα προιόντα της P&G είχε ταμπελάκια), και αγόρασα μερικά είδη δεύτερης ανάγκης (Head &Shoulders, Fairy Platinum, οδοντόκρεμες Oral B 3D White, οδοντόβουρτσες Oral B 3D και αρκετά άλλα), σε σπαστές συναλλαγές και φροντίζοντας κάθε συναλλαγή αφενός να καλύπτει την αξία της προσφοράς (12 και κάτι ψιλά ή πολλαπλάσιά του για τα είδη της P&G και 18 ή πολλαπλάσιά του για τις Colgate) αφετέρου να υπερκαλύπτει τις 6ευρες που είχα κάθε φορά.

Ομολογώ ότι κάθε ταμίας με κοίταζε με έκπληκτα μάτια κάθε φορά που τις έδινα μερικά ψιλά και μου επέστρεφε 5 ή 6 6ευρες και κατά κάποιο τρόπο ένιωθα "ένοχος" έχοντας αγοράσει ένα σωρό είδη πληρώνοντας ελάχιστα χρήματα. Αυτό, όμως, που έγινε χθες το απόγευμα και διάβασα σήμερα το πρωί στο άλλο forum, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Υπάρχουν άτομα που αγόρασαν προιόντα αξίας πάνω από 1000 (ανέβασαν και φωτο) μέχρι την ώρα που έκλεισαν τα ΑΒ. Αρκετοί έγραψαν ότι αγόρασαν τόσο για το σπίτι τους όσο και για να προσφέρουν σε πρόσφυγες κλπ (οι οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες που αγόρασα προορίζονται γι' αυτό το σκοπό μαζί με άλλα είδη που έχει ετοιμάσει η σύζυγος).

Ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει η προσφορά με το ίδιο σύστημα και την επόμενη ΤΕ.

Πωπω εκνευριζομαι με τον παπαρακο στον ΣΚΑΙ στα μαστορεματα που όλο ανακρίβειες λέει και όλο τον έξυπνο κάνει με λάθος επιλογές εργαλείων για κάθε δουλειά.
Ανακατεύε πριν τσιμέντο με αναδευτηρα και δωδεκαβολτο επαναφορτιζομενο!!!!
Ότι να ναι!!!
Το βλέπει κανείς?

Εννοείς μια χάλια εκπομπή, με τίτλο μαστορέματα, που έδειχνε κάτι σκυλιά; Και διαφήμιζε ένα πλυστικό μηχάνημα;

Ναι το μόνο που αξίζει είναι το γκομενακι αυτό που πριν παρουσίαζε εκπομπή στο MAD.
Εγώ το βλέπω μόνο και μόνο επειδή είναι η μόνη εκπομπή για μαστορεματα μπας και έχουν καμία καλή ιδέα.
Ισως θα έπρεπε να κάνουμε μια δική μας εκπομπή...
Έχετε κανένα κονε?
Χεχεχεχε

Ο ύμνος των απανταχού μαστοράδων, το συγκεκριμένο video clip!

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ερώτηση προς τους μαστόρους-πατωματζήδες (αν και δεν έχω διαβάσει σχετικό θέμα στην Ενότητα).

Έχω κολλητό πάτωμα σε ένα δωμάτιο, δηλαδή τα ξύλα σε ψαροκόκκαλο είναι κολλημένα πάνω στο τσιμεντένιο δάπεδο, και από χρόνια έχει αρχίσει το σαράκι να δουλεύει. Κάθε χρόνο γεμίζω τα φαγώματα με στόκο και από πέρυσι με το σχετικό προιόν του Lidl.

Φέτος το καλοκαίρι έδρασαν πάλι και πολλαπλασιάστηκαν τα φαγώματα, που καλύπτονται μεν με το υλικό που έχω, αλλά δεν καλύπτεται η γκρίνια της γυναίκας που απαιτεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα, αφού και το χαλί που θα ξαναμπεί δεν θα καλύπτει πολλά από αυτά.

Η επιφάνεια είναι 4Χ4,50 περίπου και για τη λύση αυτή πρέπει να αφαιρεθούν τα ξύλα του πατώματος και να τοποθετηθούν νέα.
Φοβάμαι ότι αφενός τα νέα ξύλα δεν θα έχουν τις ίδιες διαστάσεις με τα παλιά (δυσκολεύτηκα πολύ στο παρελθόν για να βρώ τις ίδιες διαστάσεις), αλλά αυτό είναι το λιγότερο αφού θα μπουν νέα αφετέρου το σαράκι δεν θα εξολοθρευτεί, αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα, και θα έχω τα ίδια σε λίγα χρόνια.

Ζητάω συμβουλές, όχι μόνο για υλικά κλπ αλλά και για έμπειρους μαστόρους και οτιδήποτε σχετικό που θα με βοηθήσει.

Τωρα να προτεινω να τα ξυλωσεις και να στρωσεις laminate?

4,15*3,5 με 8αρι laminate, σοβατεπι και υποστρωμα μολις χθες αγορασα με 325 .