Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

είμαι έτοιμη να κλάψω απο συγκίνηση! Μπήκε Ελλάδα το φαλτσοπρίονο :D

ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (DEMATA) 24-02-2016 07:32 K.D.AERODROMIOU (DEMATA)

Αντε με το καλό.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Συγκεντρώσου σε κάτι άλλο αγαπημένη. Όσο το περιμένεις παραπάνω αργεί. !!!

είμαι έτοιμη να κλάψω απο συγκίνηση! Μπήκε Ελλάδα το φαλτσοπρίονο :D

ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (DEMATA) 24-02-2016 07:32 K.D.AERODROMIOU (DEMATA)

Και που να το παραλάβεις στα χέρια σου, και να ανοίξεις κιόλας..... :music-smiley-005::music-smiley-005::award: σε βλέπω να :bigcry: από συγκίνηση. Άσε που τώρα που ξανασκέφτομαι παίζει να είσαι η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που θα έχει την χαρά (.....και χρέος παράλληλα :grinning-smiley-043) να παραλάβει και ξεπακετάρει φαλτσοπρίονο... Σε αυτό το ενδεχόμενο αξίζουν πολλά :firstprize::firstprize::firstprize::firstprize::firstprize: Εννοείται βέβαια πως επειδή μας έχεις...... καλομάθει αναμένουμε αναλυτικότατο φωτορεπορτάζ, παρουσίαση και review, όταν με το καλό το ανοίξεις...:a0210:

Aντε καλοριζικο, αφου εφτασε πια στην Ελλαδα!
Αν ειναι στο αεροδρομιο στην Θεσσαλονικη, και οχι στην Αθηνα, ισως αργησει παραπανω.

Αμα ερχεται οδικως απο Θεσσαλονικη, ισως αργησει ακομα περισσοτερο λογω κινητοποιησεων στην Εθνικη :)))

150529155406-facebook-gif-7-custom-1.gif

Παιδια αν καποιος ειναι συλλέκτης η εραστης των αυτοκινήτων ασχολείται και με ποιο μπερδεμένες καταστάσεις .... Μπορεις να το παρεις αν ειναι πολυ οικονομική η τιμη σαν ανταλακτικα και να ψάξεις να βρεις την ακρη αφου θα το εχεις στην κατοχή σου. Μετα αν δεν καταφέρεις να βγαλεις ακρη βρες ενα ιδιο ακομα πιο φτηνό μονο και μονο για την αδεια και κανε τράμπα ολα τα ανταλακτικα ... ... Ετσι θα φτιαξεις μια κουκλάρα και θα εισαι νομιμότατος....
Η λυση με τον ασφαλιστή ειναι καλη, με τον εφοριακό οχι ... Οι βασεις δεδομένων της εφορίας δεν ειναι τοσο σίγουρες, θα βρεις ομως τον τελευταίο νόμιμο ιδιοκτήτη και μπορει να σου κανει υπεύθυνη δήλωση οτι στο πούλησε για ανταλακτικα η ισως να βγαλεις και ακρη. Σαν δηλωμένο όχημα αν χρωστάει τέλη δεν αξιζει να το παρεις γιατι θα το πληρώσεις διπλό ....
Ακριβως γιατι ειναι ψιλοσπανια να τα βρεις σε καλη κατασταση, εγω θα το έπαιρνα ακομα και για ανταλακτικα θα το έβαζα στο γκαράζ και θα ξεκινούσα το ψάξιμο.
Εννοείτε οτι μιλαμε για ευκαιρια πραγματική και οχι να το πληρώσεις χρυσάφι για το γκαράζ ... Αν σου ζητάνε χρυσάφι αστο μαι ψάξε αλλο
Είχα στο μυαλό μου να το φτιάξω κ σε κάποιο χρονικό διάστημα να δω για πινακίδες ιστορικού. Μου το χαρίζουν κατ ουσιαν αλλά χαρτιά δεν παίζουν. Τελικά μόνο για ανταλλακτικά μπορώ, ή με κάποια δήλωση κλπ μπορεί να γίνει η πώληση; Ρωτάω βλακεία;

Φίλοι έχει κανείς άποψη σχετικά με τις κολλήσεις που μπορεί να κάνει ένα torch με γκαζάκι μαζί με Silver Solder?
Σίγουρα δεν θα είναι τόσο δυνατές όσο στην ηλεκτρο-κόλληση. Έχει όμως κάποιος εμπειρία με τέτοιου είδους μαστορέματα?
Σόρρυ δια τις αγγλικές ορολογίες αλλά δεν έχω εμπειρία με αυτά τα εργαλεία.

Eξαρταται τι θέλεις να κολλήσεις.
Εγώ χρησιμοποιώ πολυ το φλόγιστρο με καλαι (solder) για τις ενώσεις σωλήνων χαλκού.

Ευχαριστώ Χιώτη. Άκουσα ότι το Φλόγιστρο μπορεί να συγκολλήσει ακόμη και αλουμίνιο (νομίζω το είδα σε βίντεο στο youtube η κάπου), αλλά σίγουρα μπορεί σίδερο και άλλα μέταλλα και ιδίως χαλκό όπως είπες.

Όσο για το καλαϊ που λές έχει πολλά είδη ώς βλέπω. Ψάχνω για ένα δυνατό τρόπο να συγκολλώ βίδες και ράβδους μεταλλικούς για να δημιουργώ σκελετούς προς χρήση σε διάφορες μηχανικές κατασκευές μου.

Το καλαϊ για το οποίο αναφέρομαι ονομαζεται "Brazing Rod" ή "silver solder rod" και βγαίνει στο εμπόριο με την εξής μορφή:

23da1d7e159fb1f96311122c484dcbe7.jpg

απο τη σελίδα: http://www.tcscarbide.com/brazing-rod

Ευχαριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πόσο εφικτή είναι η συγκόλληση πιό κάτω (ράβδοι αλουμινίου)?

FO7VCDOGGC2USVS.MEDIUM.jpg

Είχα στο μυαλό μου να το φτιάξω κ σε κάποιο χρονικό διάστημα να δω για πινακίδες ιστορικού. Μου το χαρίζουν κατ ουσιαν αλλά χαρτιά δεν παίζουν. Τελικά μόνο για ανταλλακτικά μπορώ, ή με κάποια δήλωση κλπ μπορεί να γίνει η πώληση; Ρωτάω βλακεία;
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=16&t=50709
εδώ θα ενημερωθείς σχετικά.

Βασικά αυτό δεν πιάνεται για φορτηγάκι? Δεν πρέπει να έχεις την αντίστοιχη επιχειρηματική δραστηριότητα για να το δικαιολογήσετε εφοριακα?

Με το καλό να παραλάβεια Αγάπη.
Πιστεύω μέχρι την Παρασκευή να το έχεις πάντως!

Όσο για το αυτοκίνητο άστο και ψάξε άλλο Σώτο. Θα καταλήξεις στο τέλος μόνο για να το πάρεις στο όνομα σου να σκάσεις ένα σωρό λεφτά.

Ευχαριστώ Χιώτη. Άκουσα ότι το Φλόγιστρο μπορεί να συγκολλήσει ακόμη και αλουμίνιο (νομίζω το είδα σε βίντεο στο youtube η κάπου), αλλά σίγουρα μπορεί σίδερο και άλλα μέταλλα και ιδίως χαλκό όπως είπες.

Όσο για το καλαϊ που λές έχει πολλά είδη ώς βλέπω. Ψάχνω για ένα δυνατό τρόπο να συγκολλώ βίδες και ράβδους μεταλλικούς για να δημιουργώ σκελετούς προς χρήση σε διάφορες μηχανικές κατασκευές μου.

Το καλαϊ για το οποίο αναφέρομαι ονομαζεται "Brazing Rod" ή "silver solder rod" και βγαίνει στο εμπόριο με την εξής μορφή:

23da1d7e159fb1f96311122c484dcbe7.jpg

απο τη σελίδα: http://www.tcscarbide.com/brazing-rod

Ευχαριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πόσο εφικτή είναι η συγκόλληση πιό κάτω (ράβδοι αλουμινίου)?

FO7VCDOGGC2USVS.MEDIUM.jpg

με τετοιου ειδους κολλήσεις δεν έχεις ισχυρές μηχανικές αντοχές.. υπαρχουν βέργες αλουμινίου αλλά σου λυνουν τα χέρια σε μπαλώματα και κολλησεισ που δεν δεχονται καταπονησεις... αν θες να κολλασ σίδερα πάρε ηλεκτροκολληση. για αλουμίνιο είναι σχετικά ασυμφορο.
http://www.metalindustrial.gr/FILES/ALOYMINIOY_KOLISI.pdf

Με το καλό να παραλάβεια Αγάπη.
Πιστεύω μέχρι την Παρασκευή να το έχεις πάντως!

Όσο για το αυτοκίνητο άστο και ψάξε άλλο Σώτο. Θα καταλήξεις στο τέλος μόνο για να το πάρεις στο όνομα σου να σκάσεις ένα σωρό λεφτά.
Εγώ το ξέρω Νίκο, για άλλον τα γράφω.