Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Βγήκε χτες Νικόλα, πολύ καλύτερα. Ευχαριστώ.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Παναγιώτη περαστικά καί ταχεία ανάρρωση γιά τόν εγγονό

Φίλε madpax (ξέχασα πάλι τό όνομα σου,ξέρω αδιόρθωτος,αλλά θά πάρω μολύβι καί χαρτί καί θά τά σημειώνω .)
Εύχομαι γαλήνιες θάλασσες,καλό ταξίδι,καί τίς Αγιες μέρες τού Πάσχα νά είσαι κοντά στήν οικογένεια σου.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.
Madpax = Νίκος

Δημήτρη μπορείς να αναφέρεσαι σε όλους όσων τα ονόματα ξεχνάς ως "Νίκους" ή "Νικόλες", είναι πολύ πιθανό να πέφτεις συχνά μέσα, τόσοι που είμαστε χαχαχα!

Δημήτρη μπορείς να αναφέρεσαι σε όλους όσων τα ονόματα ξεχνάς ως "Νίκους" ή "Νικόλες", είναι πολύ πιθανό να πέφτεις συχνά μέσα, τόσοι που είμαστε χαχαχα!

Χάχά δέν έχεις καί άδικο Νίκο
Καλό θά ήταν βέβαια όποιος θέλει φυσικά,νά έχει στήν υπογραφή τό όνομα του,μιάς μέ τό νά απαντάει κάποιος στόν συνομιλητή του μέ τό nickname του τό βρίσκω προσωπικά ψυχρό,ενώ μέ τό όνομα τό βλέπω ποιό φιλικό καί ευγενικό.

Χάχά δέν έχεις καί άδικο Νίκο
Καλό θά ήταν βέβαια όποιος θέλει φυσικά,νά έχει στήν υπογραφή τό όνομα του,μιάς μέ τό νά απαντάει κάποιος στόν συνομιλητή του μέ τό nickname του τό βρίσκω προσωπικά ψυχρό,ενώ μέ τό όνομα τό βλέπω ποιό φιλικό καί ευγενικό.

Σωστός ο γείτονας, άνθρωποι είμαστε όχι avatar !!

μπορει να μου πει καποιος αν γνωριζει τι ειναι αυτη κιτρινη ασφαλεια?
IMG_0449.jpg

και εδω λυμενος ο διακοπτης
IMG_0460.jpg

δεξια ειναι το ρελε.. αριστερα τι ειναι?

μπορει να μου πει καποιος αν γνωριζει τι ειναι αυτη κιτρινη ασφαλεια?
IMG_0449.jpg

και εδω λυμενος ο διακοπτης

δεξια ειναι το ρελε.. αριστερα τι ειναι?

Γιά πυκνωτής μοιάζει Γιάννη,διάβασε τί γράφει άν γράφει pF-μF-nF καί μετά καποιο νούμερο είναι η τιμή χωρητικότητας τού πυκνωτή και μετά τήν τάση 220 v π.χ

μηπως ξερεις και τι ακριβως κανει ρε Δημητρη? μπας κ βγαλουμε ακρη αυριο

Πυκνωτής καί μάλιστα η ΜΚΤ είναι δηλαδή πολυεστέρα , η ΜΚP δηλαδή πολυπροπυλενίου
Συνήθως τούς βάζουν σέ ενισχυτές η άλλες συσκευές παράλληλα μέ τόν διακόπτη γιά νά μειώσουν τόν θόρυβο τών 50 Hz,απο τί συσκευή είναι Γιάννη ?

απο το παγκοπριονο Δημητρη. καιγεται αυτο? και αν καει μπορει να δημιουργησει δυσλειτουργια στον διακοπτη?

Στήν περίπτωση σου Γιάννη τόν έχει το πυκνωτή παράληλα μέ τόν διακόπτη γιά να μήν κάνει σπινθήρα ο διακόπτης εσωτερικά στό άνοιξε κλείσε και χαλάσει εύκολα,νόμιζα ότι είναι από κάποιο κύκλωμα ενισχυτή και παρεμφερές.
Σπάνια νά καεί,αλλά άν καεί ο πυκνωτής φαίνεται αλλάζει χρώμα μαυρίζει κ.τ.λ,όχι στήν περιπτωση σου και να καεί δέν σου κάνει κάποια δυσλειτουργία στόν διακόπτη.
Τί πρόβλημα έχεις ? αν δέν λειτουργεί τό παγκοπρίονο τότε μάλλον τό πρόβλημα είναι η διακόπτης η ο ρελές,εδώ θα χρειαστείς πολύμετρο σέ θέση Ohm καί μετρήσεις στόν διακόπτη καί στό ρελέ,άν ανοιγει η κλεινη κύκλωμα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιά μισό λεπτό γιατί το δεξί μαύρο στήν φωτό δέν μοιάζει μέ ρελές γιατί έχει μόνο 2 ακροδέκτες,γιά ασφάλεια μου μοιάζει τό στρογγυλό πρεπει να ξεβιδωνει και μεσα να εχει γυαλινη ασφαλεια ,και μηπως ειναι καμενη,αλλα δεν βλεπω καλα απο μπροστα το δεξι μαυρο εξαρτημα,παντος ρελες δεν ειναι με τιποτα, ο ρελες επρεπε να εχει τουλαχιστον το λιγοτερο 4 ακροδεκτες,και δεν εχει τετοιο σχημα.

ρελε με ασφαλεια ειναι δημητρη το δεξια και δεν ξεβιδωνει ειναι φιξ. πηγα αντιπροσωπεια και πηρα καινουργια. δεν πηγα το παγκοπριονο το ιδιο να το δουν γτ το εχω εντοιχισει κ πιστευα πως ηταν ο ρελες.

αυτο που μου κανει ειναι το εξης. του περναω καποιο παχυ ξυλο 5-6 ποντους (αργο περασμα ομως χωρις ζορι),το σβηνω και μετα οταν παω να το ξαναβαλω εμπρος ο διακοπτης δεν στεκεται. δουλευει κανονικα οσο τον παταω τον διακοπτη. οταν τον αφηνω κλεινει.....

μετα απο κανενα δεκαλεπτο λειτουργει παλι κανονικα

αυτο που μου ειπε ενας φιλος αργα το βραδυ ειναι μηπως δεν το σηκωνει η απλη πριζα και χρειαζεται ενισχυμενη γτ εχει προστασια στο χαμηλο φορτιο

σημειωτεον απο κατω η βαση που παταει μεσα στο κουτι ειναι ανοιχτη και το μοτερ αεριζεται και επισης του εχω βαλει στο πλαι κι ενα φανακι 220v

παντος ρελες δεν ειναι με τιποτα, ο ρελες επρεπε να εχει τουλαχιστον το λιγοτερο 4 ακροδεκτες,και δεν εχει τετοιο σχημα.

με μπερδεψες τωρα.. αυτο ειναι σαν θερμικη προστασια απ οτι εχω καταλαβει κ οταν τραβηξει παραπανω αμπερ ριχνει το κυκλωμα. μπροστα απο εκει που δεν φαινεται εχει ενα κουμπι που το πατας και ξαναλειτουργει. ρελε με ασφαλεια δεν λεγεται αυτο?

Ελα Γιάννη κατάλαβα,ναί είναι ρελές γιά μπουτονιέρα προστασιας
ίσως προβληματικος διακοπτης,αν δεν παιζουν ρολο τα καλωδια

οπως κ να τα βαλεις τα καλωδια μου ειπαν στο σερβις δεν εχει σημασια.. οποτε σε διακοπτη καταληγω και εγω γιαυτο εψαχνα να βρω τι ηταν η κιτρινη αυτη ασφαλεια..

δημητρη σ ευχαριστω για το προχωρημενο της ωρας φιλε............

Τίποτα Γιάννη νά σαι καλά,αγόρασε ένα διακόπτη καί αλλαξε τον τότε δέν είναι ακριβός,τό κίτρινο εξάρτημα πάντος είναι πυκνωτής καί δέν είναι στάνταρ ασφάλεια.
Τό μόνο πού μού κάνει εντύπωση είναι ότι μετά απο 10 λεπτά λειτουργεί κανονικά ο διακόπτης
Αν δεν το σηκωνε η απλη μπριζα δεν θα στο εκανε και παλαιοτερα αυτο το προβλημα ?
Τσεκαρισε και τις επαφες εκει στον διακοπτη μηπως και εχει λασκαρει καποιο βύσμα και δεν παταει καλα,πριν αλλαξεις διακοπτη.