Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μαστοροσυναξη 16/4/2016

Να η καλη φωτογραφικη που λες. Την φωτογραφισα με μια αλλη :))

Panasonic LX7. Kατα τη γνωμη μου απο τις καλυτερες compact ψηφιακες.

26443108076_17b746753c_b.jpg

Καλημέρα Μιχάλη. Βρε αθεόφοβε, πανω στον πάγκο της σεγας, μεσα στα πριονιδια ;
Βάλε την σε ενα μεταξένιο μαξιλαράκι πανω. Ειναι ευαίσθητα "εργαλεια" αυτά :)

Τώρα που παρατηρώ την φωτο καλυτερα, δεν μας δίνεις και λεπτομέρειες για τον πάγκο και κυρίως για τον οδηγό της λάμας ;

Re: Μαστοροσυναξη 16/4/2016

Τώρα που παρατηρώ την φωτο καλυτερα, δεν μας δίνεις και λεπτομέρειες για τον πάγκο και κυρίως για τον οδηγό της λάμας ;

Άσε τα offtopic!!!

Απάντηση: Μαστοροσυναξη 16/4/2016

tzoutzis;1057641216Τώρα που παρατηρώ την φωτο καλυτερα said:
Χρήστο, off topic που λέει και ο Νικόλας. Δες εδώ.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα!
[img=http://s22.postimg.org/485hf4n81/WP_20160417_08_41_09_Pro.jpg]
free upload image
Πήγα στο εργαστήρι σημερα και είδα αυτό πεσμένο κατω και σπασμένο.
Το είχα απλά να πιάνει σε ένα ξύλο. Μάλλον θέλησε να αποστατήσει και βρέθηκε μακρυα 'απαγχωνησμενο'.

Re: Απάντηση: Re: Μαστοροσυναξη 16/4/2016

Μιχάλη, πολύ καλή στο έχω ξαναπεί, με φωτεινό φακό 1.4 αλλά αν δεν απατώμαι όχι καλό close-up (5cm περίπου ) και εγώ θέλω να βγάζω και τη γύρη που λέει ο λόγος απ τα λουλούδια.
Γλυκοκοιτάζω αυτή..http://www.katerelos.gr/product/25375/panasonic-lumix-dmc-fz-200.html?ref=3
Συγνώμη για το off topic παιδιά..

Θα μεταφερω την συζητηση στο καφενειο.

Να σου πω ομως να μην δωσεις λεφτα για μια καμερα με ζουμ. Οι περισσοτερες φωτο που θα παρεις οταν ζουμαρεις, ιδιαιτερα προς το full zoom, θα ειναι αθλιες. Μονο με τριποδο θα κανεις κατι, αλλα και παλι.
Ειχα τον προκατοχο αυτης της μηχανης και την εδωσα...

H κυρια διαφορα που δινει ανωτερη ποιοτητα στην φωτογραφια ειναι το μεγεθος του αισθητηρα της μηχανης. Οσο μεγαλυτερος τοσο περισσοτερες πληροφοριες μαζευει (ποιοτητα).
Για παραδειγμα ο αισθητηρας της LX7 ειναι κατα ~35% μεγαλυτερος απο της αλλης που σκεφτεσαι, και απο τους μεγαλυτερους αισθητηρες που υπαρχουν σε compact cameras (δηλαδη καμερες χωρις εναλλαξιμους φακους).

Αυτο με το close up, δεν λεει τιποτα. Μπορει ενας φακος να εστιαζει στα 5 εκατοστα και η φωτο που θα παρεις να ειναι πιο ευκρινης απο εναν φακο που εστιαζει στο 1 εκατοστο.
Ασε που αν θες να παρεις κρυσταλλινη φωτο με close up, πρεπει να χρησιμοποιησεις τριποδο, ειτε μεγαλη ταχυτητα shutter η οποια προυποθετει φωτεινοτατο φακο -τον οποιο εχει η LX7. Aλλιως θα ειναι ολες κουνημενες.

Αν θες να βγαζεις την γυρη των λουλουδιων -και να την χαιρεσαι, δυστυχως πρεπει να πας σε d-SRL KAI με ειδικο φακο macro. Aλλιως να αγορασεις μια compact με μεγαλο αισθητηρα.

Τα 'εργαλεια' ειναι για να τα χαιρεσαι Χρηστο :))

Σε μαξιλαρακι ομως εχω το αλλο εργαλειο με το οποιο και τραβηξα την παραπανω φωτο!

Τα 'εργαλεια' ειναι για να τα χαιρεσαι Χρηστο :))

Σε μαξιλαρακι ομως εχω το αλλο εργαλειο με το οποιο και τραβηξα την παραπανω φωτο!

Και το οποίο ειναι ;

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Κατι τετοια σε κανουν να πιστεύεις οτι τελικά ΙΣΩΣ υπαρχει φως στο τούνελ...
http://www.aplotaria.gr/etsi-apla/

Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk

Κατάλαβε κάποιος τόν σεισμό στήν Αίγινα ? εδώ στό Περιστέρι ήταν αισθητός αλλά χαμηλης έντασης καί ακόμα πιό χαμηλής διάρκειας 2-3 sec μέ τό πού κατάλαβα μιά μικρή δόνηση μετά σταμάτησε αμέσως,καί λέω ίσως νά ήταν καί ιδέα μου,αλλα τώρα το λένε ολα τά site.

Κατάλαβε κάποιος τόν σεισμό στήν Αίγινα ? εδώ στό Περιστέρι ήταν αισθητός αλλά χαμηλης έντασης καί ακόμα πιό χαμηλής διάρκειας 2-3 sec μέ τό πού κατάλαβα μιά μικρή δόνηση μετά σταμάτησε αμέσως,καί λέω ίσως νά ήταν καί ιδέα μου,αλλα τώρα το λένε ολα τά site.

Μπα προσωπικά δε κατάλαβα κάτι. Βέβαια έβαζα και κάτι ραφιέρες οπότε μη με πάρεις και σοβαρά υπόψιν για το αν έγινε αισθητός :rofl:

Κούνησε κούνησε...

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Κάθε τρεις και λίγο κάνει σεισμούς μικρούς, εγώ λόγο τετάρτου ορόφου και ίσως λόγο θεμελίωσης καταλαβαίνω σεισμούς σχεδόν κάθε εβδομάδα αρκεί να είσαι καθιστός ...