Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Άλλη μια έξυπνη κατασκευή του φίλου & χωρίς πολλά "ειδικά" εργαλεία.
Άμα το έχεις τελικά................

Προσπαθώ να δω τι είναι αυτό που σ´ εντυπωσίασε Κώστα.
Πιο απλή κατασκευή απ´ αυτή δεν υπάρχει. Λίγο να πιάνει το χέρι σου, μ´ ένα πριόνι και έναν πλαστικό οδηγό κοπής, το φτιάχνεις σε 10' λεπτά. Τι είναι αυτό που σου άρεσε τόσο;

Προσπαθώ να δω τι είναι αυτό που σ´ εντυπωσίασε Κώστα.
Πιο απλή κατασκευή απ´ αυτή δεν υπάρχει. Λίγο να πιάνει το χέρι σου, μ´ ένα πριόνι και έναν πλαστικό οδηγό κοπής, το φτιάχνεις σε 10' λεπτά. Τι είναι αυτό που σου άρεσε τόσο;

Αυτό ακριβώς ότι για μια απλή κατασκευή με 2_3 εργαλεία κάνει την δουλειά του. Εγώ θα είχα μπλέξει ρουτερ, φαλτσοκοφτη, γωνιές κ μοιρογν. κ ακόμα θα το πάλευα.
Μου άρεσε κ ο τρόπος (στήριξη κ κοπή) που έκανε τις χαραξιες για να βάλει τα ένθετα σκούρα κομμάτια ξύλου στις γωνίες του κάδρου.
Δεν ξέρω αλλά αν δεις κ τα πιο πίσω post του με "απλά" κ φθηνά εργαλεία κάνει ωραία πράγματα.
Άσε που δεν ξέρω πως κάνει τα κινούμενα βίντεο που συνθέτει κ από συνθέτει τις κατασκευές του.

Εγώ πάντως ένα φαλτσοκουτι κίτρινο που είχα πάρει, καταφερα από λάθος μου αντί να κόψω το ξύλο να κόψω το κουτί!!!

Καλημέρα !

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα σε όλους.

Άσε που δεν ξέρω πως κάνει τα κινούμενα βίντεο που συνθέτει κ από συνθέτει τις κατασκευές του.

Στοπ καρέ είναι, τραβάει διαδοχικά στιγμιότυπα με τα αντικείμενα σε διαφορετικές θέσεις. Πολλοί το χρησιμοποιούν (ψάξε για τον Frank Howarth στο youtube πχ).

Ερώτηση για το καφενείο των μαστόρων: Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει, για ποιο λόγο στις μεγάλες ξύλινες κατασκευές (π.χ. αποθήκες ή παραπήγματα από ξύλο, που βλέπουμε κυρίως στο youtube στην Αμερική) χρησιμοποιούν ακόμα καρφιά, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες πλέον βίδες σε πληθώρα διαστάσεων και για όλα τα βαλάντια; ένας λόγος είναι το κόστος ίσως λόγο του ότι τα καρφιά κοστίζουν πιο φτηνά. Δεν κάνουν όμως τόσο ισχυρή σύνδεση όσο όμως η βίδα του ενός ξύλου με το άλλο. Ένας άλλος λόγος, από όσο γνωρίζω είναι πως με το κάρφωμα με το χέρι και όχι με το πιστόλι καρφιών, καταλαβαίνεις αν έχει πατήσει, και τερματίσει σωστά το καρφί. Να έχει να κάνει με το vintage της κατασκευής... (δεν νομίζω, αλλά λέω εγώ τώρα...) Στην κατασκευές, να προσθέσω, των ξυλοκάϊκων χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα καρφιά γαλβανιζέ, για μείωση του κόστους σε σχέση με το αν θα χρησιμοποιούσαν βίδες, αλλά και για λόγους αντοχής στο θαλασσινό νερό που οτιδήποτε άλλο θα το διαβρώσει... έχει να προσθέσει κάτι κάποιος επί του θέματος; άλλωστε θεωρητικά οι βίδες προσδίδουν ταχύτητα και ευκολία.

Μπορώ να σκεφτώ τα εξής:
-οι πρόκες δεν σπάνε απο τις συστολές-διαστολές του ξύλου,τις ακολουθούν.
-οι πρόκες είναι ευκολότερο να βγούν αν είναι αναγκαίο,οι βίδες με τίποτα.
Τα παραπάνω τα έχω δει στην πράξη για πολλά χρόνια σε θερμοκήπια..

Μπορώ να σκεφτώ τα εξής:
-οι πρόκες δεν σπάνε απο τις συστολές-διαστολές του ξύλου,τις ακολουθούν.
-οι πρόκες είναι ευκολότερο να βγούν αν είναι αναγκαίο,οι βίδες με τίποτα.
Τα παραπάνω τα έχω δει στην πράξη για πολλά χρόνια σε θερμοκήπια..

+1

Το καρφί είναι καλύτερο όσο και αν δεν του φαίνεται. Κατασκευές με καρφιά αντέχουν πολύ περισσότερα χρόνια από αυτές με βίδες.
Επίσης πέραν αυτού, οι Ιάπωνες τεχνίτες πάντα δουλεύουν καρφιά όταν είναι να χρησιμοποιήσουν μέταλλο σε ξύλο.

+1

Το καρφί είναι καλύτερο όσο και αν δεν του φαίνεται
. Κατασκευές με καρφιά αντέχουν πολύ περισσότερα χρόνια από αυτές με βίδες.
Επίσης πέραν αυτού, οι Ιάπωνες τεχνίτες πάντα δουλεύουν καρφιά όταν είναι να χρησιμοποιήσουν μέταλλο σε ξύλο.

Aστειευεσαι η σοβαρολογεις? :))