Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι η αρχή της συζήτησης. βλέπεις κανένα ξύλινο σπίτι να κατέρρευσε γι αυτό τον λόγο?
Και ποιος σου είπε ότι στα Ξύλινα Σπίτια η αντοχή τους βασίζεται στις συνδέσεις με καρφιά ?

Αν το ξύλο δεν έχει ξεραθεί καλά ακόμα και με την βίδα δεν θα αντέχει σε εφελκυσμό.
Το ξύλο δεν αντέχει όχι η βίδα.
Άμα βιδώσουμε μια βίδα και καρφώσουμε ένα καρφί σε ένα ξύλο και προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε τραβώντας τα με μια πένσα (εφελκυσμός) το καρφί θα βγει πολύ ευκολά ενώ η βίδα θα βγει όταν η δύναμη που εφαρμόζουμε είναι τέτοια ώστε το ξύλο να θρυμματίζεται από το σπείρωμα της βίδας.

Η ρίκνωση - διόγκωση του ξύλου μόνο με ειδικές κατασκευαστικές τεχνικές και τεχνικές σύνδεσης μπορεί να αντιμετωπιστεί σωστά.
Δεν διαφωνώ και μια από αυτές τις ειδικές κατασκευαστικές τεχνικές/τεχνικές σύνδεσης δεν είναι οι συνδέσεις με καρφιά.

Τέλος αν δεις ότι το καρφί χαλάρωσε, του δίνεις 1-2 χτυπήματα και επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση.
Ωραία λύση δεν την είχα σκεφτεί ότι οι τακτικοί έλεγχοι με ένα σφυρί στο χέρι δίνουν λύση στο πρόβλημα της χαλαρότητας των συνδέσεων με καρφιά, το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να ελέγξεις οπτικά τις συνδέσεις με καρφιά που δεν είναι σε κοινή θέα πόσο μάλλον να τις επαναφέρεις σε πρότερη κατάσταση.

Τέλος εννοείται ότι και οι βίδες δίνουν αντοχή αλλά δεν είναι πανάκεια. Και εγώ τις χρησιμοποιώ αλλά όχι παντού.
Δεν είπε κανένας ότι είναι πανάκεια οι βίδες, εσύ είπες ότι τα καρφιά είναι καλύτερα από της βίδες και ότι οι κατασκευές με αυτά αντέχουν περισσότερα χρόνια κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Στα πολύ σωστά που λέει ο Ιωάννης, να προσθέσω πως εάν ένα καρφί χαλαρώσει και το χτυπήσεις για να μπει πάλι μέσα...ΔΕΝ έχεις την αρχική κατάσταση, η τρύπα έχει μεγαλώσει για να λασκάρει το καρφί, απλά θα χώσεις πάλι το καρφί μέσα στην χαλαρωμένη (μεγαλύτερη) τρύπα που είχε ανοίξει αρχικά το καρφί στο ξύλο.

Σωστά, ορθά, διαπιστωμένα, και λίγο πολύ γνωστά τα όσα έχουν προαναφερθεί, όσον όμως αφορά την χαλάρωση ή όχι ενός καρφιού στο ξύλο έχω να καταβάλω την εμπειρία μου: Για να καταφέρουμε να καρφώσουμε και αντίστοιχα να βγάλουμε καρφιά 3 πόντων σε σανίδια οξιάς δ ε ι ν ο π α θ ή σ α μ ε κυριολεκτικά. Τα καρφιά που προσπαθούσαμε να καρφώσουμε καρφώνονταν με πολύ υπομονή, επιμονή και κόπο, και αντιστοίχως τα παλιά που υπήρχαν και θέλαμε να βγάλουμε φτύσαμε αίμα, με όλη την σημασία την έκφρασης (...όχι από δυνάμεις, αλλά για να μην χαλάσουμε το ξύλο). Βασική λεπτομέρεια τα καρφιά που βγάζαμε αν και παλιά κανένα δεν ήταν σκουριασμένο....

έχεις προσπαθήσει στο ίδιο ξύλο να βγάλεις το ίδιο μήκος βίδα (με τον ίδιο τρόπο όπως και το καρφί, όχι ξεβιδώνοντας) ? εκεί να δεις κλάμα....

παιδια πατε μερικους μηνες πισω στο βιντεο της κατασκευης ξυλινου σπιτιου που εβαλα....
Ο μαστορας εβαζε 2 καρφια σταυρωτα. τι να κουνηθει μετα? Ασε που το εκανε στο 1/3 του χρονο βιδωματος

Η απαντηση ειναι στη ταχυτητα κατασκευης!

Εχετε δει ποσο γρηγορα καρφωνουν οι επαγγελματιες κατασκευαστες?
Εχετε δει ποσο γρηγορα καρφωνουν με τα καρφωτικα αερος ή και ρευματος?
Τη τσχυτητα αυτη δεν τη φτανει κανενας βιδολογος, ουτε παλμικο κατσαβιδι που εγιναν τελευταια γνωστα!

Καλημερα Πατρα, Καλημερα Ελλαδα.
Υπαρχουν πολλων ειδων καρφια. Αυτοι που ξεκαρφωναν απο παλια (προ Κινας) παλλετες εχουν δει αρκετα απο αυτα οπως καρφια με "σαγρε" επιφανεια, καρφια που εχουν κατασκευαστει με συστροφη, καρφια που εχουν "κοντρα" ακιδες σαν αγγιστρια.

καλημερα σε ολους και καλες βουτιες στους τυχερους!

Μια ερωτηση για το amazon.de
Ψαχνω για ηχεια και βλεπω εδω την νορμαλ τιμη: https://www.amazon.de/gp/switch-lan...UTF8&language=en_GB&psc=1&smid=A1A4JNRLM3CYDC
και εδω την μιση τιμη : https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00A2GJTJA/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Ειναι οκ η προσφορα ή κατι παιζει με τον πωλητη?
Εχει δεσμευση ο πωλητης με το amazon σε σχεση με επιστροφες και ελλατωματικα προϊοντα ή το amazon νιπτει τα χειρας?

Kαλημερα συνελληνες, μικρο θα ειναι αυτο το ΣΚ καθως επεσε δουλεια.

Για το αμαζον Παναγιωτη, υπαρχουν τετοιες ευκαιριες μονο απο νεους πωλητες. Σιγουρα το αμαζον αποτελει εγγυηση αλλα να σου πω και εγω δεν το εχω τολμησει λογω τεραστιας διαφορας τιμης που με παραξενευει.
Για την ακριβεια εβλεπα καποιους φακους για την φωτογραφικη μου μηχανη και απο 800+ ευρω, τους εβρισκα στην μιση τιμη απο νεους πωλητες. Ισως καποια στιγμη το τολμησω, αλλα το σκεφτομαι γιατι ειναι πολλα τα χρηματα.

Ευχαριστω για την απαντηση Μιχαλη.
Ο πωλητης εχει 9 τεμαχια απ οτι λεει. Θα το παρακολουθω μπας και εχει καμια αξιολογηση απο αγορα αλλου.

Ευχαριστώ Νίκο, για τη βοήθεια και τις συμβουλές.
Σ' αυτή τη σκέψη καταλήγω, με τη διαφορά ότι δεν σκέφτομαι να φτιάξω συρτάρια και δάπεδο, πολύ περισσότερο αφού τα πλακάκια πάνε μέχρι τον τοίχο στο βάθος και ο χώρος χρησιμοποιείται μόνο σαν αποθήκη. Και τα σόκορα μπορώ να τα περάσω με ταινία.
Θα ψάξω στη Βάρη που έχω ακούσει ότι υπάρχει ένα μαγαζί αυτού του τύπου.

Επανέρχομαι με νεώτερα για το θέμα της πόρτας του ντουλαπιού.
Τρεις μέρες μετά το παραπάνω post (ΤΡ 28/6) έψαξα στο vrisko για επιπλοποιό στη Γλυφάδα και βρήκα έναν στην Άνω. Πήγα στο επιπλάδικο (γεμάτο από ντουλάπια κουζίνας), δεν δέχτηκε τα μέτρα που είχα πάρει, είπε θα έρθει εκείνος, τον πήρα με το ζόρι και πήγαμε στο σπίτι και είπε ότι, εάν πάνε όλα καλά, το ΣΑ 2/7 θα έρθει να το τοποθετήσει. Την ΠΕ τηλεφώνησε επιβεβαιώνοντας το ραντεβού του ΣΑ.
Ήρθε σήμερα το πρωί στην ώρα του με ένα πλήθος εργαλείων, την πόρτα, τραβέρσες, κολώνες κλπ και σε μια ώρα τα είχε τοποθετήσει, με μεθοδικές και σωστές κινήσεις. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό και σχεδόν απόλυτα ταιριαστό με τα υπόλοιπα ντουλάπια.

Attachments

• IMG_20160702_104028_DxOFP.jpg
    IMG_20160702_104028_DxOFP.jpg
    100.6 KB · Views: 118
Ωραίος Μάκη !!!!
Οικονομικά ή την πλήρωσες ακριβά ??
Τέλος καλό όλα καλά και όμορφα.

Καιρό είχα να δω/ακούσω θετικά για επαγγελματία μάστορα. Μπράβο του.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ωραίος Μάκη !!!!
Οικονομικά ή την πλήρωσες ακριβά ??
Τέλος καλό όλα καλά και όμορφα.

Νομίζω ότι το τι πληρώνεις είναι σχετικό.
Ζήτησε από την αρχή 80 , όταν του είχα πει ότι δεν θέλω τραβέρσες κλπ, για να το κάνει οικονομικό.
Τελικά, άλλαξα γνώμη, ζήτησα α) να βάλει τραβέρσα, β) να κάνει την πόρτα ίδιο ύψος με τις διπλανές (είχα πει αρχικά ύψος όσο το κενό), γ) να βάλει το κομμάτι της εσοχής (ποδιά) στο κάτω μέρος, δ) να βάλει στενή τραβέρσα στο πάνω μέρος και άλλες λεπτομέρειες. Άλλαξε και μεντεσέδες στο πάνω ντουλάπι και πήρε τα ίδια χρήματα. Σημειωτέον ότι στα σόκορα έβαλε pvc (εγώ είχα μείνει στην ταινία που κολλάει με σίδερο).

Η ουσία είναι, όμως, ότι ο τεχνίτης αυτός είναι σωστός στη δουλειά του, και κυρίως συνεπής, σε αντίθεση με πολλούς άλλους που ήρθαν, είδαν, μέτρησαν και ... δεν ξαναφάνηκαν ...