Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα σε όλα τα καλά παιδιά.

Σήμερα μάλλον θα έλθει κοντά στην τελική φάση ο πάγκος για δισκοπρίονο και ρούτερ .... 130χ80cm.
Θα ακολουθήσει φωτορεπορετάζ σε νέο νήμα.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Κέρδισες κάνα λαχείο ρε Νίκο, ή έκανες καμμιά ενδιαφέρουσα παραλαβή ;

Καλημέρα Κώστα

Μπα τίποτε από τα 2. Χούμορ κάνω!!!

Καλησπέρα παιδιά,καλό Σ\Κ!
Να σας πω και εγώ την πίκρα μου..Είχα αγοράσει προ δύο μήνες περίπου δέκα σανίδες πεύκης 360cmX15cmX2,5cm,απο τις οποίες οι τρεις χρησιμοποιήθηκαν άμεσα για κατασκευή επίπλου,και οι υπόλοιπες αποθηκεύτηκαν οριζόντια πάνω σε τάκους και σκεπάστηκαν με φύλλο πλαστικού.Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να ξεκινήσω μια παπουτσοθήκη-ντουλάπι που μου ζήτησε η μάνα μου να της φτιάξω,και όλο όρεξη πάω να κόψω σανίδια.Παιδιά,όλες είναι άχρηστες,έχουν σκευρώσει.Έχουν "κοιλιάσει" κατά πλάτος,κάτι που καθιστά αδύνατη τη σύνδεσή τους για κατασκευή πάνελ 45cm που ήθελα..Είμαι πολύ εκνευρισμένος και απογοητευμένος.Θα επιχειρήσω να φτιάξω ζαρντινιέρες τουλάχιστον,αλλά πολύ φοβάμαι πως ούτε για αυτό κάνουν.
Ποτέ πια σανίδες 15cm φάρδος,μόνο 9cm στο εξής.

Αν τις βρέξεις λίγο απ´ την πλευρά,που σκεύρωσαν υπάρχει πιθανότητα να διορθωθούν κάπως.

Αν τις βάλεις με την κυρτή επιφάνεια προς τα επάνω δύο τάκους στην άκρη και ένα ικανό βάρος επάνω που να τις λυγίζει αντίθετα ...δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν σε λίγες μέρες ??? Ίσως και να τις βρέξεις λίγο πρώτα.

Μπορείς να κάνεις και το πάνελ όπως είναι και μετά να τις πλανίσεις.
Γι αυτό ο Μπάμπης αγόρασε ξεχονδριστήρα !!! :ernaehrung004:

λοιπον....στο καναλι του wranglerstar εχει ενα βιντεο με κατασκευης ξυλινης εργαλειοθηκης με σκευρωμενες σανιδες...βασικα τις βαζει εναλλαξ και τις τρωει αρκετα με ροκανι κτλ. Ψαξτο

και ακτι ακοαμ σχεδον...φιλοσοφικο. Σε καποιο βιντεο ιαπωνικης ξυλουργικςη ο τυπος λεει οτι στα κουφωματα, βαζουν τα νερα του ξυλου καθετα πως ηταν το αρχικο δενδρο. Μηπςω ακλο ειανι οι σανιδες να αποθηκευονται ορθιες?

Αν τις βάλεις με την κυρτή επιφάνεια προς τα επάνω δύο τάκους στην άκρη και ένα ικανό βάρος επάνω που να τις λυγίζει αντίθετα ...δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν σε λίγες μέρες ??? Ίσως και να τις βρέξεις λίγο πρώτα.

Μόνο αν είχαν σκεβρώσει κατά μήκος, όχι κατά πλάτος.

Μπορείς να κάνεις και το πάνελ όπως είναι και μετά να τις πλανίσεις.
Γι αυτό ο Μπάμπης αγόρασε ξεχονδριστήρα !!! :ernaehrung004:

Ο ξεχονδριστήρας δεν είναι πανάκεια γιατί αφαιρεί αρκετή ποσότητα υλικού εάν το σκέβρωμα είναι μεγάλο! Θα πρέπει η σανίδα να είναι αρκετά παχιά εξαρχής ώστε να μείνει ικανό πάχος.

wp01a41b98_06.png
γεροντες και νεοντες!

Ο Μπάμπης ο Άτακτος βάζει καλημέρα από τον Αντώνη το Φρόνιμο. Ωραία πράγματα! ;)