Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Σωστό αυτό Νίκο αλλά που ξέρεις ; θα έρθει αυτή η στιγμή πιστεύω.
Προς το παρόν απόλαυσε την μόνος ή με την παρέα που έχεις εκεί που είσαι, και πρώτα ο Θεός να έχουμε υγεία και όλα θα γίνουν !!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άντε στην υγειά σας! Εγώ νεράκι γάργαρο βρύσης!

όχι πολύ όμως Γιώργο έχει και αλκοτέστ στο δρόμο.. :flipout:

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Τσακαλε σαμιωτης;;

Σιφης εδω φιλε... ;-)

Παιδες το καθε παραδοσιακο ποτο, που φτιαχνεται με παραδοσιακες μεθοδους, μπορει να ναι απο ελεηνο μεχρι απλα ονειρο... η σουμα πχ η Σαμιωτικη ειναι φυσικα μονο απο αποσταγμα σταφυλιων.. το ποσο καλη θα ναι , εξαρταται κυριως απο το ποσο μερακλης ειναι αυτος που ετοιμαζει τα τσιπουρα και μετεπειτα ο καζαναρης.. εχουν δει τα ματια μου τρελα πραματα... να ερχεται ο αλλος με τσιπουρα μαζι με ολα τα τσαμπουρα (το ξυλωδεις μερος που κρατα τις ρωγες) , κατι σαλαμουριαςμενα βρωμοςταφυλα, και να βγαζει Σουμα ενα ματσο χαλια.. να δοκιμαζω κ να λεω οτι αυτο ειναι μονο για να πλενω τα ποδαρια μου... και να ρχεται ο μερακλης, με σουπερ πρισεγμενα τσιπουρα απο μοσχατο Σαμιωτικο σταφυλι, να πινεις και να λες ωωωχ μανα μου τι αγιασμος ειν τουτος...

Για παραδειγμα, το 08 πηγαμε Κρητη.. γυρησαμε πολλα μερη... ε πουθενα δεν ηπια τσικουδια που να μην ηταν για φτυσιμο... περσυ φερνει ενα φιλαρακι ενα μπιτονι απο εναν γνωστο, ε αλλο πραμα. .. το ιδιο συμβαινει και με την σουμα και με καθε αλλο εντοποιο αλκοολι...

Το ουζο ειναι αλλη ιστορια... αυτα που δεν γραφουν 100% αποσταγμα, ειναι Αλκοολ (ουτε γω δε ξερω απο τι) με προσθηκη "σιροπιου" για να γινει ουζο.. να προτηματε τα 100% αποσταγματα, και κυριως τα δυνατα! Ενοω τα 45-46% και οχι τα 40%.. κατ εμε ενα απο τα ομορφοτερα ουζα ειναι το Βαρβαγιαννη το Μπλε!

Ισχύει, γενικά ρακί, τσίπουρο, τσικουδιά κ.λ.π. του εμπορίου δεν λέει και πολλά. Μόνο από μερακλήδες Καζανάδες που φτιάχνουν τσίπουρο για πάρτη τους και για φίλους (εννοείται ότι γνωρίζουν από απόσταξη )

Το Βαρβαγιάννη το μπλε Σήφη πουλάει τρελά στο εστιατόριο της κυράς!Έχει και ωραίο μπουκάλι το άτιμο..Του Απαλαρίνα δεν το έχω δοκιμάσει,αλλά πρέπει να του πει κάποιος να αλλάξει μπουκάλι και ετικέτα..

ΥΓ
Καλορίζικο το Nick...

Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

sa-ti fie de bine, ξεχασες το de :))
Mαθε τη γλωσσα, πανευκολη ειναι, ποτε δεν ξερεις τι γινεται. Η χωρα ειναι πανεμορφη, ασφαλεστατη, ιδανικη για εργασια και λοιπα. Υπαρχουν ακομα οι παραδοσιακες αξιες εδω.

Κάπου στο YouTube είχε πάρει το μάτι μου ένα βίντεο που έλεγε ότι τα περισσότερα τσίπουρα/ρακί είναι δηλητήρια καθώς είναι μονής απόσταξης και έχει μέσα πολλά ανεπιθύμητα στοιχεία (τα ανέφερε, δεν τα θυμάμαι), έλεγε ότι το καλό είναι διπλής απόσταξης αλλά θέλει λίγο αραίωμα με καθαρό νερό λόγω του ότι ανεβαίνει πολύ η περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Καλά τα διάβασες,αν ο καζανάρης είναι ασυνείδητος γίνονται αυτά.Αν τα τσίκουδα έχουν πολύ ξυλώδη υλικό (κοτσάνια και κουκούτσια) βγαίνει μεθανόλη στην πρώτη απόσταξη η οποία είναι δηλητήριο,χρειάζεται και δεύτερη.Αν πάλι οι ρώγες είναι σάπιες προκύπτουν κετόνες,επίσης δηλητήρια,το απόσταγμα δε σώνεται.Εγώ έχω κλείσει μια καζανιά με τριπλή απόσταξη και απιονισμένο νερό,για πάρτη μου!Χαριτολογώντας με το φίλο μου τον καζανάρη λέμε πως θα βγάλουμε...Κρητική Beluga!

Καλά τα διάβασες,αν ο καζανάρης είναι ασυνείδητος γίνονται αυτά.Αν τα τσίκουδα έχουν πολύ ξυλώδη υλικό (κοτσάνια και κουκούτσια) βγαίνει μεθανόλη στην πρώτη απόσταξη η οποία είναι δηλητήριο,χρειάζεται και δεύτερη.Αν πάλι οι ρώγες είναι σάπιες προκύπτουν κετόνες,επίσης δηλητήρια,το απόσταγμα δε σώνεται.Εγώ έχω κλείσει μια καζανιά με τριπλή απόσταξη και απιονισμένο νερό,για πάρτη μου!Χαριτολογώντας με το φίλο μου τον καζανάρη λέμε πως θα βγάλουμε...Κρητική Beluga!

:firstprize::firstprize::firstprize: :worshippy::worshippy::worshippy:

Την καληνύχτα μου σε όλους !!

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ρε σεις ούτε να κοιμηθεί κάποιος μια ώρα δε μπορεί....

Μπορείτε να μου πείτε τι παθατε ????
Μπράβο στον καθένα σας για την γνώμη που έχει και κυρίως επειδή βγήκε και την είπε!!!!

Τώρα Κάρμεν είναι ανάγκη να σταματήσεις να γράφεις επειδή πήρες μια απάντηση σε αυτά που γράφεις?

Μπράβο ΞΑΝΑΛΕΩ και πολύ χάρηκα που έχουμε πολλές απόψεις.
Πολύ χάρηκα και την απάντηση του "μικρού" Νικολάου στην κατασκευή του Γιάννη. Αυτό το κέρδισε με την συμμετοχή του.

Αγάπη μείνε, να μείνετε όλοι καθώς όλοι προσφέρετε.

Από περιέργεια για ποια απάντηση χάρηκες ?!? ... για τις μισοχάρακτες χωρίς καβίλιες που πρότεινε αλλά δεν μας είπε που θα τις έβαζε όπου αυτός ο τύπος της σύνδεσης είναι από τους πιο ανίσχυρους και δεν χρησιμοποιείτε σε τέτοιου είδους κατασκευές ...

Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έχει και καλά χοιρινά, απ' όσο μου είπε ένας οδηγός που έχει γυρίσει.

μωρε εχε χαρη που ειναι παρανομο να χουμε αμβυκα... θα σου λεγα μετα εγω.. δε θελω κατι μεγαλο..εναν 10κιλο.. να κανεις παπαδες... οτι θες..απο ουισκυ μεχρι οτι τραβα η ψυχη σου... αυτες ειναι ΠΟΛΥ ωραιες ασχολειες για τον χειμωνα... παρειτσα , αποσταξη και δοκιμες...

μωρε εχε χαρη που ειναι παρανομο να χουμε αμβυκα... θα σου λεγα μετα εγω.. δε θελω κατι μεγαλο..εναν 10κιλο.. να κανεις παπαδες... οτι θες..απο ουισκυ μεχρι οτι τραβα η ψυχη σου... αυτες ειναι ΠΟΛΥ ωραιες ασχολειες για τον χειμωνα... παρειτσα , αποσταξη και δοκιμες...

+10000

Δεν ήξερα ότι είναι παράνομο για ιδιωτική χρήση, ξέρω κάποιους που έχουν δικό τους βαρέλι κρασί και μια κάβα που πουλάει κιτ για μπύρα (φαντάζομαι πουλάνε και άλλες).

Αν έχεις τον δικό σου χώρο/χρόνο κτλ και μπορείς να κάνεις/φτιάξεις ότι κατεβάζει το κουρκούτι σου πιστεύω είναι ένα βήμα προς την ευτυχία.

σωστοοοος ! γνήσιο πιοτί κι αν το νοθεύσεις μόνο με νεράκι έτσι για να γίνει λίγο ελαφρύ (εγώ πάντως ποτέ)

θα γίνει κι αυτό Χρήστο θα γίνει αλλά εσύ θα είσαι ο Νο 1 δοκιμαστής όλων όσων θα φέρουμε (με ότι αυτό συνεπάγεται) μιας και δεν έχεις πιει άλλο σοβαρό ποτό, έτσι για να μαθαίνεις... :ADFADF1:

Γιώργο καλησπερα. Αποδεκτή η πρό(σ)κληση
Ανεβα εσυ και θα το κανονίσουμε.

Sent from my iPad using Tapatalk

Δεν ήξερα ότι είναι παράνομο για ιδιωτική χρήση, ξέρω κάποιους που έχουν δικό τους βαρέλι κρασί και μια κάβα που πουλάει κιτ για μπύρα (φαντάζομαι πουλάνε και άλλες).

Αν έχεις τον δικό σου χώρο/χρόνο κτλ και μπορείς να κάνεις/φτιάξεις ότι κατεβάζει το κουρκούτι σου πιστεύω είναι ένα βήμα προς την ευτυχία.

δυστηχως η αποσταξη ειναι παρανομη... περσυ ξεψαχνησα ολους τους νομους.. μια ψυχη μου πε οτι μικρος αμβυκας μεχρι 3 λιτρα, ειναι νομιμος για προσωπικη χρηση... ε ουτε αυτο ειναι νομιμο.. και σιγα ωρα το πολυ αλκοολ που θα βγαλεις με τον 3λιτρο.. τριχες.. αλλα αμα σε τσακωσουν εχεις τρεχαματα.. αμα... ;-)

βαλε λοιπον να χεις ενα μικρακι καζανακι..τι δοκιμες μπορεις να κανεις... σουμα με μεντα, με μαστιχα, με φραουλα, με κουμαρα, με μελι, με οτι γουσταρεις.. να κανεις 2 πλη, 3πλη, 4πλη αποσταξη κτλ κτλ... εν τω μεταξυ υπαρχει τροπος να ελεγχεις τα αρωματα και να "μαγειρευεις" την γευση του αποσταγματος..... αχχχχ...... παω να πιω μια, και υπνο!