Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Περαστικά Αντώνη καί ταχεία ανάρρωση,αλλά όπως λέει σωστά ο Κώστας μήν βιαστείς να τό ζορίσεις.

Αντώνη σε καταλαβαίνω απόλυτα..έχω γυρίσει και τα δύο μου πόδια αρκετές φορές...περαστικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλό επαναπατρισμό Μιχάλη!

Περαστικά σου Αντώνη. Θα σου έστελνα τον σωφέρ μου, αλλα παραφυλάει ο γνωστός-άγνωστος
Καλή ανάρρωση κι άμα χρειαστείς τίποτα, πες μου.

Sent from my iPad using Tapatalk

Θα γοητευτείς Χρήστο .... πρόκειται για εξαίρετο χαρακτήρα ...απ όσα μπορώ να ψυχολογήσω.... εκτός του ασήμαντου γνωστού μικρού πάθους :grinning-smiley-043

Νίκο μου αυτο εχω συμπεράνει κι αυτο πολυ πριν ξεκινήσω να ποστάρω στο φόρουμ.

Sent from my iPad using Tapatalk

την προηγούμενη εβδομάδα πήγα στο πατρικό και ετοιμάσαμε τα ξύλα για τον χειμώνα. βοήθησε και ο πατέρας ( δεν ήθελε να είναι αμέτοχος) αλλά κυρίως ο γυιος. και μιας και λέγαμε για φτελιές μερικές μέρες πριν, είχα σε ένα κτήμα μερικά ξερά δένδρα τα οποία κι έκοψα.

Attachments

• IMG_20161020_124009.jpg
    IMG_20161020_124009.jpg
    247.7 KB · Views: 93
  • IMG_20161020_124014.jpg
    IMG_20161020_124014.jpg
    246.5 KB · Views: 94
  • IMG_20161020_124000.jpg
    IMG_20161020_124000.jpg
    248.1 KB · Views: 94
τα προόριζα για κάψιμο αλλά μετά είπα.....

Attachments

• IMG_20161022_115111.jpg
    IMG_20161022_115111.jpg
    91.9 KB · Views: 90
  • IMG_20161022_135720.jpg
    IMG_20161022_135720.jpg
    91.2 KB · Views: 88
  • IMG_20161022_135729.jpg
    IMG_20161022_135729.jpg
    93.8 KB · Views: 89
Παιδες ευχαριστω για τις ευχες. Αντωνη φιλε περαστικα σου ευχομαι!

Με την ευκαιρια του επαναπατρισμου, θα κλεισω εναν παραδοσιακο καφενε στα Βριλησσια μια Κυριακη μεσημερι του Ιανουαριου και θα προσκαλεσω οσους μπορειτε να ερθετε για κερασμα εκλεκτου Ελληνικου καφε (οχι διπλου please, οικονομια τωρα).
Ο Νικος και ο Χρηστος (Χρηστο φερε και 2 ευρω μαζι σου γιατι σου βρηκα τις τσιμπιδες ασφαλειας), για τα καλα τους λογια, μπορουν να παραγγειλουν και δευτερο (μονό) καφε η γλυκισμα :))

Αντε ευκαιρια να γνωριστουμε!!

Μια τετοια κορδελα χρειαζομαι...:)))
Kαλη δουλεια Παυλο, εντυπωσιακη η στιβα με τα ξυλα, μπραβο, καλο χειμωνα να εχουμε!

Μακάρι Μιχάλη ... Θα το προσπαθήσουμε.
Παύλο ωραίο όλο το σκηνικό. Μπράβο

Κρητικέ ....στον ύπνο σου κορδέλες βλέπεις :flipout::flipout:

Άμα λέω εγώ πως χωρίς κορδέλα δε γίνεται σοβαρή ξυλουργική...

Χαχαχαχαχα!Ναι ρε Νικόλα,όπως έγραψα πρίν χωρίς αυτήν είσαι απλά αδέξιος εραστής!Με αυτήν γίνεσαι άντρας!

Άμα λέω εγώ πως χωρίς κορδέλα δε γίνεται σοβαρή ξυλουργική...

Oσο την βλεπω, τοσο μου αρεσει...http://www.toolplanet.gr/prod/340/5338/HB1200/HBS300/SB120 SCHEPPACH ΚΟΡΔΕΛΑ ΞΥΛΟΥ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Πηρα και τηλεφωνο για καλυτερη τιμη αν γινει κατι μαζικοτερο, αλλα δεν εχει καθολου περιθωρειο οπως μου ειπε, και τον πιστευω.

Δεν ξέρω φίλε αλλά φαίνεται σοβαρό μηχάνημα.Το να φτιάχνεις σανίδες απο κορμό ή κλαδί μου φαίνεται ότι πιο μερακλίδικο και απελευθερωτικό.Δημιουργείς απο το τίποτα..Νικόλα ξέρω,παραληρώ!!!

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Παύλο πολλά like λέμε!!Αυτά είναι!Σε μαραγκό τα έσκισες ή δικό σου είναι το εργαλείο;;

δικό μου; που τέτοια τύχη. σε πριονιστήριο πήγα Νίκο, φοβερό μηχάνημα τα έκοβε σαν βούτυρο. δεν ίδρωσε καθόλου.
σκέφτομαι κι εγώ για κορδέλα αλλά ίδωμεν.

Πριονιστήριο έ;Που τέτοια τύχη εδώ στο νησί..Την ξυλεία της Κρήτης την αποψίλωσαν οι Ενετοί για να φτιάχνουν τα γαλιόνια τους,τα φημισμένα κυπαρίσια της Κρήτης υπάρχουν πιά μόνο στα...κοιμητήρια..Μπράβο πάντως,έπραξες άριστα!Μήπως μπορείς να μας πεις πόσο σου κόστισε η πρίση;

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Το να φτιάχνεις σανίδες απο κορμό ή κλαδί μου φαίνεται ότι πιο μερακλίδικο και απελευθερωτικό.Δημιουργείς απο το τίποτα..Νικόλα ξέρω,παραληρώ!!!

έτσι ακριβώς.
πρώτη φορά θα δουλέψω σκληρό ξύλο σε κατασκευές οπότε θα δούμε αν τα ερασιτεχνικά εργαλεία που έχω αντέξουν.

Πριονιστήριο έ;Που τέτοια τύχη εδώ στο νησί..Την ξυλεία της Κρήτης την αποψίλωσαν οι Ενετοί για να φτιάχνουν τα γαλιόνια τους,τα φημισμένα κυπαρίσια της Κρήτης υπάρχουν πιά μόνο στα...κοιμητήρια..Μπράβο πάντως,έπραξες άριστα!Μήπως μπορείς να μας πεις πόσο σου κόστισε η πρίση;

πρώτη φορά πήγα και δεν ήξερα τι παίρνουν. αλλά ο άνθρωπος είναι κοντοχωριανός και πολύ βολικός. την δουλειά την κάναμε με την ησυχία μας, χωρίς βιασύνες. είχαμε συνενοηθεί με έναν φίλο που είχε κι εκείνος κάτι κορμούς οπότε η ώρα πέρασε ευχάριστα. τελικό κόστος 30 . φθηνά μου φάνηκε περίμενα παραπάνω γιατί φάγαμε σχεδόν 3 ώρες περίπου.
η κορδέλα που φαίνεται στην φωτο λέγεται καταράκτης και το ξύλο κινείται πάνω σε βαγόνι. έχει άλλη κορδέλα ό τύπος η οποία κι εκείνη είναι θηρίο. εκεί μου έκοψε τα ψιλότερα ξύλα σε κολονάκια 8χ8 εκ.