Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μπράβο βρε Σωτο.
Άρα εμπεδώσαμε οτι κάνουν 200 κατοστάρικα ΕΚΑΣΤΟ.
Δεν ήταν λογικό να κάνουν 200 το σετ με τέτοιο μέγεθος και τεχνολογία.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ο καλύτερος μεζές είναι οι χοχλιοί,προσωπικά δέν μού αρέσουν οι μπουρμπουριστοί,αλλά οι γιαχνί μέ σάλτσα (να κάνει η οδοντογλυφίδα ηλεκτροπόντα :flipout:) ,βέβαια επειδή η σύζυγος καί ο γιός δέν τούς τρώνε καί έτσι σπάνια τούς φτιάχνει μόνο γιά μένα.

Δημήτρη να κανονίσουμε μάζωξη για χοχλιούς !
Όσοι πιστοί προσέλθετε.
Μιχάλη ποτε γυρνάς είπαμε ;

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Τι ειναι οι μπουρμπουριστοι και τα συναφη χαρακτηριστικα?

Στό τηγάνι Νεκτάριε

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη να κανονίσουμε μάζωξη για χοχλιούς !
Όσοι πιστοί προσέλθετε.
Μιχάλη ποτε γυρνάς είπαμε ;

Μέσα είμαι Χρήστο.

Σαλιγκαρια Μπαρμπεκιου

1 κιλό σαλιγκάρια,Διάφορα αρωματικά,Λαρδί πολύ παχύ η χονδρό μπέικον.
Τα σαλιγκάρια ετοιμάζονται κατά τα γνωστά και βράζονται για 1-2 ώρες.
Μετά στραγγίζονται και σκουπίζονται με ένα καθαρό στεγνό πανί.

Ετοιμάζεται μια χόβολη από κάρβουνα [κλίματα από αμπέλι κτλ. Και αφήνετε να κοκκινίσει (δεν πρέπει να υπάρχουν φλόγες)].
Καρυκεύονται τα σαλιγκάρια με άφθονα καρυκεύματα αρωματικά και τοποθετούνται σε μια σχάρα πυκνού πλέγματος για να μην πέφτουν.
Τοποθετείται η σχάρα στην χόβολη και γυρίζεται 1-3 φορές για να καλοψηθούν τα σαλιγκάρια.

Εν τω μεταξύ τσιγαρίζεται σε μια κατσαρόλα το λαρδί και αφού λιώσει περιχύνεται το λίπος πάνω στα σαλιγκάρια.

Μονο για μερακληδες :))

κάποιος έψαχνε τα μαύρα μακίτα ή έχω μπερδευτεί ?
https://www.amazon.de/gp/product/B00JZKBVC2/ref=ox_sc_mini_detail?ie=UTF8&psc=1&smid=A15U54FHOSOXI9

νομίζω καλές προσφορές είναι και αυτά
https://www.amazon.de/Makita-P-4404...coding=UTF8&psc=1&refRID=BJW5JSXG5Y21J1P2VMFP

Αυτο είναι απλά μαύρα δεν είναι τα sub compact της μακιτα.

Σαλιγκαρια Μπαρμπεκιου

1 κιλό σαλιγκάρια,Διάφορα αρωματικά,Λαρδί πολύ παχύ η χονδρό μπέικον.
Τα σαλιγκάρια ετοιμάζονται κατά τα γνωστά και βράζονται για 1-2 ώρες.
Μετά στραγγίζονται και σκουπίζονται με ένα καθαρό στεγνό πανί.

Ετοιμάζεται μια χόβολη από κάρβουνα [κλίματα από αμπέλι κτλ. Και αφήνετε να κοκκινίσει (δεν πρέπει να υπάρχουν φλόγες)].
Καρυκεύονται τα σαλιγκάρια με άφθονα καρυκεύματα αρωματικά και τοποθετούνται σε μια σχάρα πυκνού πλέγματος για να μην πέφτουν.
Τοποθετείται η σχάρα στην χόβολη και γυρίζεται 1-3 φορές για να καλοψηθούν τα σαλιγκάρια.

Εν τω μεταξύ τσιγαρίζεται σε μια κατσαρόλα το λαρδί και αφού λιώσει περιχύνεται το λίπος πάνω στα σαλιγκάρια.

Μονο για μερακληδες :))
Πριν ή μετα τα κοψιδια; :p

Οι μερακληδες δεν μπλεκουν τις γευσεις.
Σαλιγκαρι στη θρακα, ουζακι, αντε και καμμια παπαρα με ψωμι στο ζουμακι απο το λαρδι :)))

Περι ορεξεως. Εγω μια φορα συνάντησα αμερικανο που δεν πιστευε οτι τρωμε τα ...χταποδια... Δεν τα θεωρουσε βρώσιμα. Ποσο μαλλον νοστιμα.
Εγω παντως εχω ενα θεμα...Μπορω να καταλαβω απο την μυρωδια αν κατι εχει καλη γευση. Και τα σαλιγκαρια , που τα πεθερικα μου και η γυναικα μου τα τσακιζουν, οσα μυρωδικα και να τα βαλεις, δεν μου καθεται η μυρωδια τους οτι εχουν καλη γευση...Αν κανει καποιος το πειραμα να κλεισει τα ματια και την μυτη και να του δωσουν να δοκιμασει κατι αν μπορει να καταλαβει τι τρωει, για να δειτε πως η μυρωδια παιζει ρολο στην αντιληψη για την γευση που εχουμε.( το εκανα και μου εδωσαν μους σοκολατα και μου ειπαν οτι ειναι πουρες πατατας. Και οντως αυτο νομιζα οτι τρωω... )

Τι ειναι οι μπουρμπουριστοι και τα συναφη χαρακτηριστικα?

Οι χοχλιοί στο τηγάνι τηγανίζονται με το στόμιό τους προς τα κάτω, σαν να λέμε "μπρούμητα", ή όπως το λένε στο χωριό μου . . .
τα'μπούμπουρα, εξού και μπουμπουριστοί !
Όσο για τη συνταγή καλή και αυτή με το λαρδί αλλά παλλά βαριά μου ακούγεται, το προτιμώ κλασικά, ελαφρά νοτισμένοι, κατρακύλσιμα σε αλατισμένο αλέυρι και τηγάνισμα ! Σβήσιμο με λίγο ξύδι και αρισμαρί!
Νά 'ναι και το καβούκι νόστιμο ! :D
Να τρώει η μάνα και του παιδιού να . . . δίνει, γιατί είπαμε η κουλτούρα περνά από τα γενοφάσκια !